Προς το περιεχόμενο

Προταση για ηχεια εξωτερικου χώρου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε όλους και καλως σας βρήκα!

 

αναζητώ μια σχετικά οικονομική λύση για ζευγάρι ηχείων εξωτερικου χώρου. για να γίνω πιο σαφής τα χρειάζομαι για ένα χώρο πισίνας.

επομένως θέλω να έχουν κάποια αξιοπρεπη ένταση και να ειναι σχετικά ανθεκτικά στο φώς και τη ζέστη του ηλίου καθώς και στις περιστασιακές σταγόνες που ενδεχομενως να φτασουν σε αυτά από επίδοξους καταδύτες...προφανώς και δεν ζητάω αδιαβροχα ηχεια...απλώς σχετικά ανθεκτικά.

 

επειδή τα τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και τις μάρκες και τις τιμές που παίζουν για αυτά τα θέματα, μπορείτε να με κατατοπίσετε σχετικά???

 

ευχαριστώ πολύ,

νίκος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πόσο οικονομική λύση ψάχνεις; :wink: :) Δώσε μια τιμή.. Επίσης θα σου κάνουν σίγουρα οποιαδήποτε ηχεία pa για εξωτερική χρήση. Anyway.. για να ακούγονται αξιοπρεπώς πες πόσο κόσμο θα μαζεύεις στα πάρτυ σου και πόσο μεγάλο χώρο έχεις... Εμάς θα μας καλέσεις; :)

Πρέπει να πείς πόσο σκοπεύεις να δώσεις όμως, αν δεν αγόρασες ήδη, για να σου προτείνω κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάποιες στοιχειώδεις απαντήσεις:

 

(1) λοιπον ο χώρος της πισίνας, επειδή προφανώς είναι χώρος πισίνας, είναι εξωτερικός χώρος....οπότε δεν ξέρω αν και ποσο εξυπηρετεί να αναφέρω το μέγεθος του χώρου μιας και ο ήχος θεωρητικά θα διαχέεται...σε κάθε περίπτωση ο χώρος στο ευρύτερο επίπεδο της πισίνας πρέπει να είναι κοντά στα 200τ.μ....πέρα από αυτόν υπάρχουν κήποι και μετά θέα στην θάλλασσα....ο χώρος "περιορίζεται" με κτίριο μόνο από την μία-μιάμιση πλευρά του αν θεωρηθεί ψιλοτετραγωνικός...

 

(2) το οικονομικό στοιχείο δεν το γνωρίζω καθόλου (εντελώς καθόλου) όμως. για αυτό άλλωστε και ρωτάω. δηλαδή αν μου πείς ότι τα τάδε ηχεία με τα εξής χαρακτηριστικά είναι καλά και κάνουν 1000 ευρώ ή 100 ευρώ το ίδιο θα είναι για μένα (όχι από άποψη χρημάτων, αλλά σαν απλό γεγονός). Δεν ξέρω καθόλου που κινούνται τα ηχεία για τέτοιες δυσχερείς συνθήκες...πάντως σαν ένας αρχικός προϋπολογισμός ας είναι κάτι κοντά στα 300 ευρώ (αν και ξαναλέω...αν με 300 αγοράζεις το πολύ ραδιοφωνάκι φορητό τότε θα κάνω κατάλληλη προσαρμογή).

 

(3) κόσμος το πάρα πολύ 50-60 άτομα.συνήθως καμιά 15αρα...

 

αντε και άμα το στήσω όλοι ευπρόσδεκτοι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ιδέα.. θα ήταν να μπούν 4 ηχεία στις γωνίες αν είναι περίπου τετραγωνικός ο χώρος.. ρώτησα για τον κόσμο γιατί πολύς κόσμος=πολύ φασαρία και χρειάζεται μεγαλύτερη ένταση(χωρίς να μπαίνω σε λεπτομέριες). Καλά θα ήταν να πάρεις 10" ή 12" στα 8ohm ηχεία pa (όπως breringer B1220 euroline pro..)oi τιμές κυμάινονται από 170€-240€ το ένα. στα 250-350watt. θα χρειαστείς και 1000watt ενισχυτή (350€-500€). Όλα τα ηχεία να παίζουν μονοφωνικά.

Με καλώδια και βάσεις αυτό θα σου βγεί στο 1500€. Αδιάβροχα δεν είναι τα ηχεία αλλά αντέχουν.. δεν θα τα έχεις και ακριβώς δίπλα στην πισίνα και θα τα σκεπάζεις με σακούλα το βράδυ να μην βρέχονται.

Τώρα αν θες μπορείς να βάλεις και κάποιο αυτοενισχυόμενο subwoofer 18" με 600€-800€ σε κάποια γωνία χαμηλά και απόμακρα.

Μια πιο φτηνή λύση είναι να πάρεις 2 ηχεία και ένα subwoofer και να τα βάλεις σε κάποια γωνία να συμαδεύουν την πισίνα και τον κόσμο.. ίσως να κάνεις και μπαράκι εκεί ή αν έχεις να τα βάλεις δίπλα του ή αν έχεις θέση για dj. Αυτό θα σου βγεί στο χιλιάρικο.

Για πιο φτηνά μπορείς να πάρεις μόνο δυο ηχεία 12" ή 15" και ενισχυτή να σου βγεί 600€-800€.

Πιστεύω πως θα έχεις αρκετή ένταση και γεμάτο ήχο με της επιλογές αυτές. Για μένα καλύτερα να πάρεις 2 ηχεία και ένα sub αν δεν θές υπερβολική ισχύ και να μπούν σε γωνία ή στην πλευρά που σε βολεύει και είναι κάθετη στην μακρύτερη πλευρά του οικοπέδου.

Η πιο φτηνή λύση και για να σου δώσω και επιλογές είναι να πάρεις 2 ηχεία 10"-12" στα 250-300watt και ένα 500watt ενισχυτή (βάσεις και καλώδια) στα 500€-600€ . Αν είστε συνέχεια στα 10-15 άτομα θα σε ικανοποιήσει και αυτό.

Τώρα πιο φτηνά δεν θα έχεις γεμάτο ήχο.. (για παράδειγμα εγώ έχω 2 x AX-10 yamaha 250watt το κάθένα, στη βεράντα μου που είναι γύρω στα 50τ.μ. ξεσκέπαστη και ψιλοτετράγωνη.. και εκεί στηρίζομαι και δεν προτείνω κάτι φτηνότερο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου.

 

εχουμε και λέμε λοιπόν. (αρχικά φάνηκε πως ήμουνα εκτός τόπου κ χρόνου στο θέμα τιμή, όπως είχα προπεί)

 

τα 4 ηχεία είναι υπερβολικά και από την άποψη τιμής αλλά και έντασης για τις περιορισμένες απαιτήσεις που έχω.

 

οπότε πάμε για 2 ηχεία.

ερώτηση. όταν λέμε αυτοενισχυόμενα εννοούμε χωρίς ενισχυτή????????????

 

σε ότι αφορά την καλωδίωση να ενημερώσω ότι υπάρχει καλωδίωση

(κλασσικά ζεύγη κοκκινο-μαυρο) μέσα από τους τοίχους που δίνει απολίξεις για 2 ηχεία δίπλα στην πισίνα (σε ικανοποιητική απόσταση για προστασία απο πολλά νερα) και οι οποίες στην άλλη άκρη βρίσκονται στον τρέχοντα ενισχυτή του σπιτιού, στον χώρο πού έχω στερεοφωνικά κλπ μέσα προφανώς στο σπίτι. Θεωρώ πως μπορώ τουλάχιστον να χρησιμοποιήσω την τρεχουσα καλωδίωση και δεν θα χρειαστεί να τρεχουν καλώδια χυμα στο κυμα...

 

με βλέπω λοιπόν για κάτι μεταξύ τελευταίας κ μέσης λύσης που μου έδωσες. κάποιες μάρκες? μοντέλα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτοενισχυόμενα είναι αυτά που έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή και δεν χρειάζονται να ενισχυθούν.Συνδέεις ενα cd-player κατευθείαν στο ηχείο για παράδειγμα. Αν ο ενισχητής που έχεις παίζει σαυτά τα watt και στα 8ohm τότε χρησιμοποίησε τον ενισχητή που έχεις. Συνήθως τα p.a. παίρνουν καρφί (με δυο αγωγούς στο καλώδιο όπως αυτά που ανέφερες) ή speakon. Το πολύ-πόλύ να χρειαστείς βίσματα.

Να προσέξεις μόνο να ταιριάζει η αντίσταση του ενισχυτή σου με αυτή των ηχείων.

http://www.yamahaproaudio.com/products/speakers/ax_series/index.html

http://www.behringer.com/B1220-PRO/index.cfm?lang=ENG

και μπορεί να σου κάνουν και αυτά που κάποια μοντέλα είναι και ψιλοαδιάβροχα:

http://www.jblpro.com/pages/install/cc_surface.htm#30

Καλό είναι να κοιτάξεις την αντίσταση και τα watt του ενισχυτή που ήδη έχεις για να τον χρησημοποιήσεις κιόλας.

Τώρα τιμές ψάξτο λίγο στο ίντερεντ ή σε αντιπροσώπους εδώ στην ελλάδα. Ισως σου κάνουν καλύτερη τιμή αν το παζαρέψεις κιόλας. Τα ax-10 τα είχα πάρει 200€ το ένα πριν ενάμιση χρόνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου