Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή combo σε κεφαλή-καμπίνα.


doken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

Έχω έναν bogner alchemist combo 1*12 από τον οποίο είμαι ευχαριστημένος όμως θέλω κεφάλι ξεχωριστά λόγο βάρους  οπότε να μπορώ να τον μεταφέρω  εύκολα.  Έτσι προσανατολίζομαι να φτιάξω ένα κουτί  που θα φιλοξενεί  μόνο τον ενισχυτή με τα ηλεκτρικά του ώστε να γίνει tube head και  το υπάρχον κουτί του bogner με το μεγάφωνο να παραμείνει για χρήση ως καμπίνα.

1. Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερα στην μετατροπή αυτή?

2. Το κουτί της κεφαλής ξύλινο?

3. Η καμπίνα που θα μείνει είναι οκ για χρήση εφόσον θα λείπει από μέσα ο ενισχυτής? Θα πρέπει να βάλω κάτι στη θέση του ενισχυτή για  να μην είναι άδειος  πλέον αυτός  ο χώρος?

 

Αξίζει γενικά τον κόπο ή να προσανατολιστώ σε πώληση του ενισχυτή και να πάω σε έτοιμες λύσεις κεφαλής-καμπίνας?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στη θέση σου και ΑΝ είχα έμπιστο και μερακλή μαραγκό θα δοκίμαζα να χωρίσω στα δύο το κουτί, το ένα αυτόνομος ενισχυτής έτοιμος με το υπάρχον σασί και κουτί, και το άλλο καμπίνα, και βέβαια το δεύτερο θα ήθελε τα μερεμέτια του. Έτσι θα άφηνα απείρακτα τα ηλεκτρικά καθώς και την εμφάνιση του ενισχυτή, και θα είχα μόνο τον ξυλουργικό μπελά της καμπίνας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό μοιάζει σαν πιο καλή λύση για τελικό αποτέλεσμα όμως το σκέφτομαι πολύ  για να το επιχειρήσω  γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ενώ με  ενα νέο κουτί απλά κεφαλής όποτε θέλεις επιστρέφεις σε combo κατάσταση...και όπως το παρατηρώ το να βγεί η κεφαλή νομίζω οτι ειναι υπόθεση 4+4 βιδών, τόσο απλό δείχνει.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εαν πούμε οτι προχωράω στη μετατροπή και δεν πάω σε έτοιμη λύση ξέρει κάποιος εάν η καμπίνα θα λειτουργεί το ίδιο καλά χωρίς το ενισχυτή επάνω της ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ανοικτή ή κλειστή καμπίνα;

 

στις ανοικτές μετράει πάρα πολύ το είδος του ξύλου, το πάχος του, τα δεσίματα της καμπίνας, και οι διαστάσεις της

 

στις κλειστές μετράνε τα ίδια, αλλά οι διαστάσεις μετράνε πολύ περισσότερο από ό,τι στις ανοικτές

 

με αυτά υπόψη μπορείς να κάνεις τη μετατροπή έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί ο ήχος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ανοιχτή καμπίνα- οπότε αν κατάλαβα καλά αυτό που πρέπει να εξασφαλίσω αν πώ οτι προχοράω στην μετατροπή  είναι όσο το δυνατόν να καλύψω με κάποιο καλό ξύλο τον εσωτετικό χωρο που έπιανε η κεφαλη- και αυτό να πιάσει στις βίδες οπου έπιανε η κεφαλή ώστε να μην πειραχθεί η καμπίνα καθόλου-έτσι η καμπίνα θα λειτουργήσει καλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ανοιχτή καμπίνα- οπότε αν κατάλαβα καλά αυτό που πρέπει να εξασφαλίσω αν πώ οτι προχοράω στην μετατροπή   είναι όσο το δυνατόν να καλύψω με κάποιο καλό ξύλο τον εσωτετικό χωρο που έπιανε η κεφαλη- και αυτό να πιάσει στις βίδες οπου έπιανε η κεφαλή ώστε να μην πειραχθεί η καμπίνα καθόλου-έτσι η καμπίνα θα λειτουργήσει καλα

 

Aκριβώς! Απλά τοποθετείς προσεκτικά ένα μακρόστενο κομμάτι ξύλο εκεί που ήταν η πρόσοψη του ενισχυτή, βάζεις ένα καλώδιο με βύσμα jack κι έτοιμη η καμπίνα 1Χ12".

Μετά πρέπει να φτιάξεις ένα κουτί για το σασί του ενισχυτή σου. Προτίμησε παχύ κοντραπλακέ που αντέχει ή μασίφ ξύλα και όχι νοβοπάν/μοριοσανίδες/μελαμίνη και τέτοια.

To ντύνεις κατόπιν και με tolex ή το βάφεις κι έτοιμη η λύση καμπίνα-head. Κι αν το μετανιώσεις ή θέλεις άλλον ενισχυτή, βάζεις πίσω το σασί στη combo cab και έχεις πάλι έναν combo bogner σώο και αβλαβή(αρκεί να κάνεις προσεκτικά τα πάντα για να είναι αναστρέψιμα).

Καλό project!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου