Προς το περιεχόμενο

Studio stagebox και καλωδιωση homestudio


Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Καλημερα,

 

 

Εχω καταλαβει οτι πολυ σημαντικο κομματι σε μια ηχογραφηση παιζουν και τι καλωδια χρησιμοποιουμε.

 

Ποσο ρολο παιζει ομως η ποιοτητα του:

 

1) stagebox?

2) xlr cables απο μικροφωνα σε stagebox?

3) το multicore απο stagebox στο  interface

 

Εχει κανεις να προτινει καποιο καλο/φτηνο stage box?  8-10 in  και 4 οut? Στο thomann δεν βρηκα κατι να μου κατσει.

 

Και ακομα κατι, δεν βρηκα κατι στο φορουμ που να μου ξεδιαλυνει το τοπιο πως θα περασω τα καλωδια/multicore κλπ απο το control room στο tracking room χωρις να εχω απωλεια στην ηχομονωση! Καμια ιδεα?

 

Ευχαριστω!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπική άποψη πάντα, τα stagebox για κάποιο λόγο μου έδιναν στα νεύρα πάντα καθώς είναι για χρήση σε live και όχι για στούντιο. Σε στούντιο χρησιμοποιείς wall plates τα οποία από την επειρία ποτέ δεν πρόκειται να βρεις με τις εισόδους και εξόδους που αναζητάς, οπότε πρέπει να τα φτιάξεις όπως έκανα και εγώ και μου βγήκαν πολύ φθηνότερα απ'οτι περίμενα (π.μ. αν θέλεις να σου πω από που τα έφτιαξα). Απλά θα πρέπει να πιάνουν και λίγο τα χέρια σου μιας και ο "σιδεράς" θα σου φτιάξει απλά τα κουτιά δεν θα σου κάνει και τις τρύπες, ούτε και τις κολήσεις των καλωδίων σου...κοκ.

 

Όσο αφορά τα καλώδια εκεί η συζήτηση μπορεί να κρατήσει χρόνια. Εννοείται οτι και εγώ θα σου πω οτι το σήμα σου θα είναι τόσο καλό όσο ο πιο αδύνατος κρίκος αυτής της αλυσίδας.

 

Για τα multicore καλώδια είχα κάνει μια έρευνα αγοράς την οποία και έχω ανεβάσει σε αυτό το thread http://www.noiz.gr/index.php?topic=187838.0

 

Τελικά εγώ επέλεξα να κινηθώ με τα Belden μιας και η άλλη μου επιλογή (Klotz) έπασχε σε κάποια χαρακτηριστικά και στον αντιπρόσωπο.

 

Τα μικρόφωνα που χρησιμοποιείς είναι πολύ σημαντικό ζήτημα αλλά εκτός από μάρκες και πολύ-διαφημιζόμενα (μέσω μουσικών) μοντέλα μικροφώνων θα πρέπει να τα χρησιμοποιείς σωστά και να τα επιλέγεις ανάλογα με την χρήση τους, για αυτόν άλλωστε το λόγο υπάρχουν και τόσοι τύποι μικροφώνων με μικρό, μεγάλο διάφραγμα και διαφορετικές συχνοτικές αποκρίσεις.

 

ΟΛΑ παίζουν το ρόλο τους αλλά λόγω κρίσης ρίχνουμε και λίγο νερό στο κρασί μας και συμβιβαζόμαστε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σαι καλα αδελφε πολυ διαφωτιστικος !

 

Στον thomann δεν βρηκα belden!! H μου διεφυγε??

 

 

Καμια ιδεα πως να μην εχω απωλεια οταν θα περασω τα καλωδια απο control room σε tracking room?  Ειναι κριμα να γινει καλη ηχομονωση και να χανει απο το wallbox!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστά δεν βρήκες Belden μιας και Thomann/Musicstore/DV247 έχουν άλλες εταιρείες που κάποιοι ακόμα και εδώ μέσα πίνουν νερό (όχι κρασί) στο όνομα τους. Γενικά να ξέρεις οτι λόγω οικονομικής κρίσης οι αντιπρόσωποι στην Ελλάδα -για τις εταιρείες που έψαξα τουλάχιστον- δεν φέρνουν στοκ από πολλά από αυτά τα καλώδια. Η παραγγελία τους από site εξωτερικού είναι δύσκολη και απλά πρέπει να σταθείς τυχερός αν υπάρχει κάπου παραπεταμένο πλέον. Επειδή δεν θέλω να κάνω διαφήμιση ή δυσφήμιση σε κάποιους αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου πω την περιπέτεια που τράβηξα τους τελευταίους μήνες για να βρω δύο τέτοια καλώδια (υπόψιν έψαχνα τρία και βρήκα μόνο τα δύο το τρίτο είναι ακόμα σε παραγγελία με πλησιέστερη ημερομηνία το καλοκαίρι), μέσω π.μ.

 

Εννοείται οτι θα πρέπει στα wall plate που θα φτιάξεις, να βάλεις καλά βύσματα μιας και αυτά είναι εξίσου σημαντικά με όλη την υπόλοιπη αλυσίδα του ήχου σου.

 

Όσο αφορά την μόνωση, αν καταλαβαίνω καλά εννοείς πως θα γίνουν οι τρύπες, τα κανάλια στον τοίχο (εσωτερικά ελπίζω)...να έχεις κατά βάση στο μυαλό σου οτι δεν πρέπει να υπάρχουν παράλληλες τρύπες από την μια πλευρά του τοίχου προς όποιο άλλο δωμάτιο. Σίγουρα όταν θα περνάς τα κανάλια να ξέρεις οτι θα έχεις κάποιες απώλειες άλλωστε τίποτα δεν πρόκειται να λειτουργήσει στην πράξη όσο καλά λειτουργεί κατα τη διάρκεια μετρήσεων σε κάποιο εργαστήριο, αυτή είναι και η ομορφιά της κατασκευής να μπορείς να ανταπεξέρχεσαι σε κάθε πρόβλημα ξεχωριστά.

 

Αν χρειαστείς βοήθεια στείλε μου π.μ. μιας και την διαδικασία την έχω τραβήξει αρκετές φορές, όλο και κάτι θα στρουμφίσουμε μαζί. Απλά έχε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου τις λεπτομέρειες για να έχεις καλή απόδοση όπως οι μονώσεις των καλωδίων, οι κολλήσεις κλπ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου