Προς το περιεχόμενο

Dynaudio BM6/BM15 ή JBL LSR4328?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετίζω την παρέα του Noiz!

 

Έχω μαζέψει (με πολύ κόπο) κάποια λεφτά και αποφάσισα να τα επενδύσω στην μερική αναβάθμιση του home studio μου και πιο συγκεκριμένα στην αναβάθμιση των monitor μου (σημειωτέον ότι τα τωρινά μου monitor είναι Behringer truth b2031) και έχω καταλήξει σε δύο κυρίως επιλογές και μία τρίτη ως "τσόντα": στα dynaudio bm6 και στα jbl lsr4328 με "τσόντα" τα dynaudio bm15.

 

Η αλήθεια είναι ότι στο χώρο και στις συνθήκες στις οποίες τα άκουσα και τα τρία (bonstudio Θεσ/νίκης) περισσότερο από όλα μου αρέσανε τα bm15 (κατά τη γνώμη μου απλά "τα σπάνε"!) όντας και μια κλάση πάνω από τα άλλα δύο αλλά αρκετά ακριβότερα. Από τα δύο κύρια πάλι ψηφίζω dynaudio αλλά δεν ξέρω κατα πόσο η ακρόαση με βάση το χώρο και την ακουστική ήταν αντικειμενική και επίσης δεν μπορώ να κρίνω το αν μου άρεσε το ένα πιο πολύ σημαίνει ότι είναι και πιο αληθινό σαν monitor γι αυτό και θα ήθελα να ρωτήσω γνώμες από προσωπικές εμπειρίες/ακροάσεις σας.

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

To BM6 είναι ένα από τα αγαπημένα μου ηχεία στην κατηγορία τιμής τους για το πολυ σωστό χαμηλό τους και τα αναλυτικότατα και αληθοφανή μεσαία τους...Στις ψηλές τους βέβαια υπαρχει μια δόση "σκληράδας" αλλά που δεν γίνεται ενοχλητική (τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά και δεν επηρέασε ποτέ μίξη μου αρνητικά...)

Τα jbl από την άλλη όταν τα άκουσα δεν με ενθουσίασαν βρίσκοντάς τα λίγο "πλαστικά" (αυστηρή κρίση) αλλά μια και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει σε "δουλειά" δεν μπορώ να είμαι απόλυτα αντικειμενικός...άλλωστε δεν ξέρω τι ρυθμίσεις -στο room mode correction που ενσωματώνουν- είχαν γίνει και κατά πόσο αυτές τα κολάκευαν ή όχι...

Πάντως και τα δύο είναι σίγουρα εργαλεία δουλειάς και δεν θα σε απογοητεύσουν αν τα σεβαστείς αφιερώνοντας τους το χρόνο που τους αρμόζει ώστε να εξοικειωθείς με την συχνοτική συμπεριφορά τους...(ντάξει δεν είναι και meyer αλλά και συ φαντάζομαι δεν κυκλοφορείς με porshe στο κέντρο της Αθήνας... :) )

 

ΥΓ. Τα bM15 μπορεί να κατεβαίνουν χαμηλότερα και να εντυπωσιάζουν ευκολότερα αλλά θέλουν και μεγαλύτερο και καλύτερα διαμορφωμένο ηχητικά χώρο ώστε να ισοροπήσουν...

ΥΓ2 Αν επιλέξεις τα JBL έχε υπόψη σου ότι με την χρήση του mic θα περιορίσεις αναγκαστικά και το sweet spot πιο κοντά στην θέση ακρόασης, χωρίς βέβαια αυτό να σε "καρφώσει" σ΄αυτήν αλλά θέλει προσοχή..

ΥΓ3 Αν βρεις ευκαιρία ρίξε μια ματιά και στα adam p 11, αν δεν το έχεις κάνει ήδη (είναι το πιο "ουδέτερο" συχνοτικά από όλα τα παραπάνω κατά την γνώμη μου)

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου