Προς το περιεχόμενο

Eνισχυτης για σπιτι με Η&Κ Τubeman 2


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπερα παιδια,

 

εχω μετακομισει στο εξωτερικο και θελω ενα ενισχυτη για να παιζω στο σπιτι γιατι δε μπορω να κουβαλησω τον rocktron rampage που εχω ελλαδα ο οποιος εινια βαρυς και δε μαρεσει κιολας. Διαβασα λιγο και ειδα οτι υπαρχουν καποιες φθηνες λυσεις οπως mustang bugera κτλπ. το θεμα ειναι οτι εχω το tubeman 2 το οποιο δε γνωριζω κατα ποσο αλλαζει την επιλογη που πρεπει να κανω. τι αξιζει να παρω με κοστος γυρω στα 200 ευρω? παιζει καποιο ρολο το οτι εχω το overdrive αυτο η να διαλεξω οποιο ενισχυτη μου ακουγεται καλυτερος σκετος?  υπαρχει καποια αλλη λυση ωστε να παιζω σπιτι αξιοπρεπως? (περα απο καμπινα και κεφαλη που το εχω ακουσει και επαθα πλακα  :P )

 

παιζω κυριως indie/alernative ας το πουμε.μαρεσουν πολυ οι porcupine tree radiohead tool κτλπ και η κιθαρα μου ειναι blade rh4 classic. ξερω πως υπαρχουν και καλυτερες επιλογες σε παραμορφωση αλλα θελω τη γνωμη σας για τη συγκεκριμενη κατασταση αφου δε σκοπευω να πουλησω το tubeman.

επισης δε με πολυενδιαφερουν εφε στους ενισχυτες γιατι εχω αυτα που θελω σε πεταλακια.

 

ευχαριστω εκ των προταιρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θελω ενα ενισχυτη για να παιζω στο σπιτι

...

επισης δε με πολυενδιαφερουν εφε στους ενισχυτες γιατι εχω αυτα που θελω σε πεταλακια.

 

Στην περίπτωσή σου προσφέρεται ένας μικρός λαμπάτος, όπως ο VHT Special 6

 

http://www.thomann.de/gr/vht_special_6_combo_ultra.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού παίζεις με τους ήχους του tubeman που είναι προενισχυτής και δεν σκοπευεις να το αλλάξεις μπορείς να πάς σε μια λύση καμπίνα 1χ12 και τελικό ενισχυτή. Με ένα EHX Magnum 44 και μια 1χ12 πιστευω να είσαι κομπλέ. Αλλιώς λαμπάτο ενισχυτή με FX Loop ωστε να μπορείς να παρακάμτεις την προενισχυση και να χρησιμοποιείς μόνο τον τελικό του όπως πχ. bugera V22.

 

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eυχαριστω πολυ για τις απαντησεις ειναι πραγματικα πολυτιμες γιατι ο καθενας μου ελεγε οτι ναναι. Κοιταω τωρα βιντεο κτλπ και κλινω μαλλον προς ενισχυτη αλλα και η αλλη λυση μου αρεσε.βγαινει ομως με τη φθηνοτερη καμπινα οσο ο bugera. μεχρι τωρα και εγω το tubeman  σε loop το συνεδεα αλλα οσο ναναι ο ενισχυτης επιρρεαζει τον ηχο ετσι δεν ειναι?δλδ δεν θα βγαζει το ιδιο που εβγαζε με τον rocktron. οποτε ουσιαστικα πρεπει να δω ποιος συνδιασμος μου αρεσει πιο πολυ με το tubeman αν καταλαβα καλα. αν καταφερω να το δοκιμασω καπου.

 

και κατι αλλο . με 30 ευρο παραπανω παιρνω bugera 6260 212 με 2 12''.το ιδιο ισχυει και για τη λυση με τη καμπινα. εχω ακουσει οτι η ποιοτητα ειναι πολυ καλυτερη με 2 ηχεια.ισχυει η ειναι μονο θεμα εντασης?

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

o 6260 έχει 120 βατ φουλ λάμπα, άρα δεν είναι "για να παίζεις στο σπίτι" όπως αρχικά αναφέρεις, αλλά για να κατεδαφίσεις το σπίτι

 

τα δύο 12άρια θα σου δώσουν παραπάνω ένταση και - κυρίως - όγκο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι αλλα δεν προσφερει τπτ σε ποιοτητα αν απλα παιζω σε χαμηλη ενταση με αυτον?ο ογκος με ενδιαφερει παντως.στη τελικη αφου και η τικη ειναι κοντα αν κανω καμια προβα πχ θα χρειαστει.ουτως η αλλως με ολους τους ενισχυτες που ειχα μεχρι τωρα πανω απο το 2 δεν μπορουσα να τους βαλω γιατι ετριζε το πατωμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να πάς σε bugera 6260 και θα έχεις στη διαθεσή σου και έναν πολυ καλό ενισχυτή με καταπληκτικό βρώμικο κανάλι για πιο σκληρά είδη μουσικής αν το επιθυμείς. Και εκεί αν θες κουμπώνεις το tubeman στο FX return και χρησιμοποιείς μόνο τον τελικό του με το μαστερ χαμηλά και ελεγχεις την ένταση απο το πετάλι σου. Εχε υπόψιν σου όμως ότι είναι μεγάλος και βαρυς ενισχυτής και στις πολλές μεταφορές θα σου φύγει η μεση.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δε με πολυπειραζει γιατι και ο rocktron rt 80 που εχω ειναι 30 κιλα κοντα.ασε που τον ειχα παρει 140 χιλιαδες. αν ειναι οντως να μου δωσει μια εξτρα παραμορφωση ακομα που αποσο ακουσα ειναι παρα πολυ στα γουστα μου και διαφορετικη απο το (tubeman  οχι τοσο στενος ηχος) αξιζει.

 

εκανα λοιπον μια λιστα με τις επιλογες μου

 

bugera v22 268 euro 

bugera 6260 212  298 euro  θα τον επαιρνα αμεσως αν παλευεται μεσα στο σπιτι

VHT Special 6 Combo Ultra  222 η 199 b stock 

ΕΗΜ Magnum 44 (145 euro) + Harley Benton G112 (69 euro) = 214 euro ή με 2χ12 Bugera 212V-BK (139euro) = 284 euro

 

οποτε ειτε επιλεγω γυρω στα 220 μεταξυ μικρου ενισχυτη ή μονης καμπινας με το Magnum ή γυρω στα 290 μεταξυ του bugera 6260 και του magnum με διπλη καμπινα.

 

συμφωνα με thomann αυτες εινια πανω κατω οι επιλογες μου.

 

εχω πραγματικα μπερδευτει. πρεπει να ψαξω να ακουσω απο κοντα για να ξεκαθαρισει το πραγμα.

 

Συγγνωμη για το παραληρημα παιδια!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 εβδομάδες αργότερα...

Σημερα παρελαβα τον bugera v22 απο καταστημα στο ebay 244 euro επειδη τον ειχε γυρισει πισω καποιος και ειχε ανοιχτει η συσκευασια.ειχε τα παντα μεσα το κουτι οποτε δε με πειραξε. αποσο τον επαιξα μου φανηκε πολυ καλος και μαλιστα και χωρις το πεταλι. παρολαυτα ειναι αρκετα δυνατος για μεσα στο σπιτι απο την αποψη οτι για να βγαλω ωραιο ηχο τριζει το πατωμα (ειδικα με το tubeman). πολυ ωραιο επισης το reverb του.

 

εχει επιλογη, εκτος απο το triode και  pentode που μειωνει τα βατ, για 16Ω 8Ω ή 3Ω το οποιο δε ξερω τι ακριβως κανει αλλα οσο λιγοτερα τα Ω τοσο δυνατοτερος ο ηχος μου φανηκε.ξερει κανεις τι ειναι?

 

και κατι περιεργο, το λαμπακι ειναι πορτοκαλι και οχι μπλε οπως στα περισσοτερα βιντεο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου