Προς το περιεχόμενο

What amp for metal?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Guyz καλησπέρα και...βοήθεια!

 

Ψάχνω απεγνωσμένα για ενισχυτή να οδηγήσει την Ibanez 370DX και τους EMG της αλλά χρειάζομαι μαγικές ικανότητες αφού η τσέπη δεν διαθέτει πάνω από ¤300...

 

Σημ. Ο ήχος μου είναι κλασσικό Metal 1980 με 1992 (άντε μέχρι 1998 με το ζόρι), και δεν χρειάζομαι πολλά ρέυματα (watts) αφού στο σπίτι ούτε σαν monitor δεν πρόκειται να πιάξει. Αααα, επίσης έχω μια υποτυπώδης Zoom G2 οπότε δεν καίγομαι για τα εφέ. Έχω έναν αρχαίο 15άρη Crate αλλά ο ήχος του είναι για να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο...μπλιάχ.

 

Τι προτείνετε;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες μια καινούρια σειρά της Laney την LV.

Λογικά με τα 300 χτυπάς τον LV100 αλλά εάν έκανες λίγη υπομονή και μάζευες άλλα 100-150 χτυπάς τον LV200 που είμαι σίγουρος ότι σε καλύπτει! Και οι 2 πάντως είναι στα 65Watt.

Tigka metal!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για δώστε και καμιά άλλη απάντηση γιατι κι εγώ θα ενδιαφερόμουν για κάποιο ενισχυτή παρόμοιο με αυτόν που ψάχνει ο Doctor.Και στα ίδια λεφτά περίπου, ή λίγο παραπάνω εάν τον πάρω με δόσεις.

 

Θέλω να έχει μπόλικο gain.Μπορεί να πάρω και κάνα extra πεταλάκι distortion ή tube screamer, αλλά για να υπεροδηγήσω το distiortion του ενισχυτή.Αλα Malmsteen δηλαδή.Λίγο gain απο τον ενισχυτή και μετά απο το πετάλι για να αποχτήσει ο ήχος αυτό το punch για τα λεγκτάτα και compression στα mutarismata και όχι ξερός και muddy όπως είναι μόνο απο τον ενισχυτή.Απλά να έχει και ο ενισχυτής μπόλικο gain να δώσει από μόνος του.

 

Επίσης θα χρησιμοποιηθεί για δωμάτιο πιό πολύ, αλλά να υπάρχει η δυνατότητα και για κανένα live αργότερα.Είχα σκεφτεί λαμπάτο, αλλά θα πρέπει να πάρω hotplate για να παίζω στο σπίτι και το hotplate απο μόνο του κάνει 300 ευρώ.Μου είχαν πεί για τον tech21 τον 30 ,αλλά απο ότι έχω διαβάσει harmony central δεν είναι για live, δεν έχει αρκετή δύναμη να δώσει.Επίσης δεν ξέρω το κατα πόσον με τρανζίστορ ενισχυτή θα επιτύχω αυτό που είπα πιο πάνω, δηλαδή πετάλι distortion πάνω από λίγο gain του ενισχυτή και να ακούγεται ωραία.Έχω κάνει κάτι τέτοια στο podxt pro ενός φίλου, δηλαδή stomp box distortion πάνω απο marshall π.χ και πράγματι βγαίνει αυτός ο ήχος που θέλω, με τη διαφορά οτι το pod είναι ψηφιακό και ο ήχος έτσι και αλλιώς δεν βγαίνει καθαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς στον ήχο που σε ενδιαφέρει πουλάω τον παλιό μου ενισχυτή (250 ευρώ). Κοίτα τις αγγελίες (Bandit112). Είναι κάμποσα βατ βέβαια, αλλά μια χαρά παίζει και σε δωμάτιο, κυρίως χρήση στο σπίτι έκανα κι εγώ άλλωστε. Βάζεις το master volume στο 1 :) και παίζεις, ακούγεται μια χαρά.

Προσωπικά σε αυτά τα λεφτά, είναι απο τους καλύτερους που έχω ακούσει γι αυτό τον ήχο. Καλός είναι πάντως και ο Randall, και λίγο πιο προς hard rock, ίσως βρεις και κανέναν μεταχειρισμένο μαρσαλ υβριδικό, δεν τους έχω ψάξει πολύ, αλλα για 2 λεπτά που είχα δοκιμάσει έναν κάποτε μου άρεσε (για τα λεφτά που τον έδινε ο ιδιοκτήτης του)

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου