Προς το περιεχόμενο

Επιλογή κατάλληλων bridge pins


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια. Μπαινω κατ' ευθειαν στο θεμα. Σκεφτομαι να αλλαξω τα bridge pins της ακουστικης μου, ομως πανω στην αναζητηση των καταλληλων προεκυψαν μερικες αποριες:

Τι ρολο παιζει το υλικο τους στον ηχο και ποια ειδη υλικων υπαρχουν?

Τι διαφορα υπαρχει αναμεσα σε αυτα με την γωνια στην καταληξη και σε αυτα που ειναι ισια, καθως και ποια η διαφορα αναμεσα στο συμπαγες σωμα και στο σωμα που εχει μια διαμπερη γραμμη?

Η κιθαρα ειναι 12χορδη, αν αυτο παιζει καποιο ρολο, και ο λογος που τα αλλαζω ειναι κυριως αισθητικος. Επι της ευκαιριας ομως, αν μπορει καποιος να με προσανατολισει και επι της ποιοτητας.

Ευχαριστω...

SOSte ta FREEkia...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι ρολο παιζει το υλικο τους στον ηχο;

 

Έχω αναρωτηθεί και εγώ πάνω σ' αυτό.

Και μιας και δεν έχω hands-on εμπειρία, το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι ένα set κοκκάλινων π.χ. bridge pins (όπως αυτά) θα έπαιζαν κάποιο ρόλο στη μετάδοση των δονήσεων στο υπόλοιπο σώμα. Λόγοι βάρους/πυκνότητας. Πόσο και πώς θα άλλαζε ο ήχος στην πράξη, δεν ξέρω.

 

Αν κάποιος το έχει επιχειρήσει θα μπορούσε να μας διαφωτίσει...Μπορεί η διαφορά να είναι τέτοια που να κάνει το πενηνταρικάκι που θα χρειαστείς (μιας και μιλάμε για δωδεκάχορδη) να αξίζει τον κόπο.

Προϋπόθεση για να σου φτάσει το πενηνταρικάκι βέβαια είναι να μη χρειαστεί επέμβαση στις τρύπες της γέφυρας, κι αυτό μάλλον είναι δύσκολο να το ξέρεις εκ των προτέρων - εκτός κι αν βρεις ανάλογα pins σε κάποιο μαγαζί κοντά σου...

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορω να παραγγειλω και απο το internet παντα, εφοσον βεβαια ξερω τις διαστασεις. Υποθετω πως αυτο ειναι ευκολο με ενα παχυμετρο. Ισως ετσι γλιτωσω το τρυπημα στη γεφυρα.

SOSte ta FREEkia...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να δώσεις τόσα χρήματα (50 ευρώ!!!) για bridge pins. Τα συγκεκριμένα που ανέφερε ο φίλος είναι κοκκάλινα γιαυτό είναι ακριβά. Μπορείς να πάρεις πλαστικά ή ξύλινα που είναι πολύ φθηνότερα. Για παράδειγμα δες εδώ και εδώ. Και η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν παίζουν κανένα ρόλο στον ήχο του οργάνου. Αυτό που κάνουν είναι να κρατούν τις χορδές στη θέση τους.

 

Αυτό που πρέπει να σε απασχολεί είναι η γωνία της υπάρχουσας τρύπας να ταιριάζει με τη γωνία των νέων pin που θα αγοράσεις ώστε να μπαίνουν σωστά και να στέκονται στη θέση τους παρά την πίεση των χορδών. Διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί επέμβαση στη γέφυρα με κατάλληλο εργαλείο (στην πιάτσα το λένε αλεζουάρ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου