Προς το περιεχόμενο

Αριστερές κιθάρες...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα..είμαι νέος στο φόρουμ (μερικών ημερών) και αυτό είναι το πρώτο θέμα που ανοίγω..παίζω κιθάρα εδώ και μερικά χρόνια αλλά από αυτά που διαβάζω στο φόρουμ. και μετά από ώρες διαλογισμού σε δωμάτιο χωρίς οξυγόνο ??? .......αποφάσισα οτί είμαι πολύ αρχάριος ακόμα...

 

Όπως απορρέει από τον τίτλο, είμαι αριστερός..(κιθαριστικά πάντα)

Η πρώτη κιθάρα ήταν μια fender strato mexico  ενώ η επόμενη (που είναι και το καμάρι μου)  μια Bcrich Warlock platinum pro series..

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με μαγνήτες,ξύλα,ρεύματα...

Παίζω metal μέσω Guitar rig της NI και είμαι κατευχαριστημένος...

 

Τέλος προλόγου...

Κυρίως θέμα...

Είμαι εδώ και λίγο καιρό μέλος μιας μπάντας με ροκ ύφος.Λόγω όμως εμφάνισης της κιθάρας μου αποφάσισα να αγοράσω μια πιο ηπίου look κιθάρα..(από ήχο,όπως προείπα καραγουστάρω την warlock καθώς και από playability...η  fender με ζοριζει)

Αγορά λοιπόν....έχουμε και λέμε...αριστερός,''μεταλάς'' και σαν άτομο γουστάρω την ποιότητα..Μετά από ψάξιμο στο web και διάβασμα πολλών άρθρων εδώ ''μέσα'' βρήκα τις εξής επιλογές

1.Jackson DK2L Dinky:Διάβασα καλές κριτικές,καλοί μαγνήτες-ξύλο τιμή 750€ πάνω κάτω

2.IBANEZ RG370DXL:Μπερδεύτικα από τις διαμάχες σας στον αν αξίζει η ibanez  ή όχι. ...Τεσπά edge tremolo τιμή 500€ πάνω κάτω

3.Ibanez RG870QMZL-BI premium:edge tremolo γαμάτη εμφάνιση-χρώμα τιμή 850€ πάνω κάτω

4.Schecter C-1 Hellraiser BC LH:emg active81/89 και αυτό...δεν τις ξέρω καθόλου αυτές τις κιθάρες..τιμή :850 € πάνω κάτω

5.ESP LTD EC-256 AVB: με ψιλοχαλάει το vintage χρώμα(worn out) αλλά είναι οικονομική σε lp style..τιμή 450€ πάνω κάτω

6.ESP LTD EC1000 Vintage BK EMG LH:Φαίνεται καλή ποιοτικά με τους μαγνήτες metallica στυλ(+10  ;D ;D)..τιμή:1100€

7.ESP LTD KH202BK LH:Kirk Hammet sign οπότε φαντάζομαι θα ναι καλή..τιμή500€

8.Hagstrom Ultra Swede CBB LH: Ακούω οτί είναι ποιοτικές,από κει και πέρα δεν ξέρω κάτι..τιμή 450€ πάνω κάτω

 

Να προσθέσω οτί η warlock μου έχει lock τρέμολο (linc FR) και μου αρέσει πολύ.Οπότε οι επιλογές με αντίστοιχο εξοπλισμό κερδίζουν πόντους..

Θεωρώ τον εαυτό μου lead κιθαρίστα,παίζω σπάνια καθαρό ήχο..

Δεν έχω ιδέα πως είναι μια lp από κοντά αλλά μ'αρέσουν αισθητικά..(οι esp μόνο).

Δεν έχω πιάσει ibanez να δω αν με βολεύει το μπράτσο(διαβάζω διάφορα)

Σίγουρα οι τιμές των επιλογών μου είναι..ευρέως φάσματος,από 400-1100€, οπότε θα μου πείτε τί συγκρίνω...

Η λογική μου έιναι να αγοράσω μια καλύτερη κιθάρα από αυτή που έχω τώρα.

Τέλος επειδή είμαι ακρίτας (Θράκη) δεν έχω την πολυτέλεια να δοκιμάσω μοντέλα οπότε προσπαθώ να κάνω την ''αγορά του αιώνα'' από αυτά που διαβάζω..

Νομίζω οτί οι 3 επιλογές μου κατά σειρά προτεραιότητας θα ήταν:

1,Ibanez RG870QMZL-BI premium λόγω lock tremolo ποιότητα-αισθητική

2,ESP LTD EC1000 Vintage BK EMG LH λόγω μαγνητών..και βασικά lp στυλ που δεν έχω..χάνει λόγω  απουσίας lock trem (βασικά νομίζω οτί θα ξεκουρδίζεται πολύ εύκολα,γι αυτό επιμένω σε lock  τόσο)

3,Jackson DK2L Dinky

 

Αν έχετε να προτείνεται κάποια άλλη κιθάρα που δεν συμπεριέλαβα..

Και αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση σ'αυτά που λέω...μπας και γίνει πιο εύκολη η επιλογή μου

Ευχαριστώ για την υπομονή... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίες όλες οι επιλογές σου φίλε. Όσον αφορά την ESP που δεν έχει locking, μην σε ανησυχεί ιδιαίτερα. Το αν θα ξεκουρδίζεται εύκολα εξαρτάται και από τα κλειδιά που φοράει η κιθάρα. Σίγουρα με το locking κρατάει καλύτερα το κούρδισμα αλλά αν η κιθάρα έχει καλά κλειδιά θα είσαι κομπλέ. Εγώ προσωπικά θα διάλεγα την ESP των 1100 ευρώ, αφού η μπάντα σου είναι rock στυλ θα ταιριάζει πολύ ωραία.

 

Από κει και πέρα εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις μια εκδρομή προς Θεσσαλονίκη μεριά, για να δοκιμάσεις. Είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί να σου αρέσει μια κιθάρα αλλά άμα δε σε βολέψει τι γίνεται; Μη δόσεις τόσα λεφτά τζάμπα.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από κει και πέρα εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις μια εκδρομή προς Θεσσαλονίκη μεριά, για να δοκιμάσεις. Είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί να σου αρέσει μια κιθάρα αλλά άμα δε σε βολέψει τι γίνεται; Μη δόσεις τόσα λεφτά τζάμπα.  ;)

 

Πολυ σημαντικο αυτο. Οι Ibanez για παραδειγμα ειναι μια χαρα οργανα ΑΛΛΑ το μανικι τους ειναι το λιγοτερο ιδιαιτερο για οποιον δεν ειναι συνηθισμενος σε super skinny μανικια (δε ξερω τι εχει η bc σου αλλα μαλλον θα ειναι πιο χοντρο απο το Wizard). Μπορει αυτο να σου ερθει γαντι, μπορει και οχι. Μην παρεις στα τυφλα προτου κανεις μια δοκιμη.

 

Απο οτι βλεπω η γκαμα αριστερων στην Ibanez ειναι δυστυχως πολυ περιορισμενη - θα σου προτεινα να κοιταξεις σειρα S αλλα δεν βγαζουν καμια αριστερη :-X

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το ξεκούρδισμα, δεν πρέπει να ανησυχείς αν έχει σταθερή γέφυρα (lp με tune-o-matic). Ούτε για τα κλειδιά πρέπει να ανησυχείς. Το ξεκούρδισμα σε lp κιθάρες εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα του Nut. Σε ό,τι κιθάρα κι αν πάρεις, μπορείς να αναβαθμίσεις εύκολα κι οικονομικά το nut(<10ευρώ).

 

Nut υπάρχουν σε γραφίτη(τα χρησιμοποιώ πάρα πολύ):

http://www.wdmusic.co.uk/pub/files/hardware%20&%20parts/.thumbnails/1190978898_NTC4_w450_h400.jpg

 

κόκκαλο:

http://dominocs.com/Gibson/nut/nylabone0.jpg

 

brass:

http://image.ec21.com/image/alison84525/oimg_GC02747760_CA03057216/Guitar_Brass_Nut.jpg

 

Προσωπικά προτιμώ γραφίτη και μετά brass.

 

Από κιθάρα, ψηφίζω την LTD EC-256. Είναι σοβαρή lp κι ας έχει το relic look(και να τη γρατζουνίσεις κάπου, δε σε νοιάζει!...).

Η Hagstrom είναι επίσης premium μοντέλο lp αλλά έχει ιδιαίτερο look. Αν σου αρέσει σαν look, θα τη λατρέψεις από παίξιμο!

Για τα υπόλοιπα μοντέλα, έχω δοκιμάσει πολλές ibanez και Jackson superstrats αλλά δεν ισχύει πάντα το "ό,τι πληρώνεις, παίρνεις". Έχω δει ακριβές ibanez και jackson που έπαιζαν & ηχούσαν χειρότερα από φθηνά μοντέλα των ίδιων εταιριών....  Άρα η δοκιμή είναι το παν σε αυτά τα μοντέλα καθώς η παραγωγή τους έχει αποκλίσεις.

Οι ltd είναι πιο σταθερές σε αυτό που προσφέρουν και οι διαφορές με τις αντίστοιχες esp Japan δεν είναι και τόσο μεγάλες(ειδικά αν έχουν τους ίδιους μαγνήτες).

Δες πάντως και άλλες εταιρίες που έχουν top όργανα με επώνυμα ηλεκτρικά σε χαμηλές τιμές. Προσωπικά έχω παίξει αρκετά κι εκτιμώ ιδιαίτερα τις VGS (Vig), τις Vintage και τις Tradition:

http://www.musikhaus-korn.de/en/VGS-Select-Eruption-Satin-Black-Left-Hand.html

http://traditionguitars.com/guitars/classic/s200.html

http://www.dv247.com/b-stock/vintage-lv100-icon-left-handed-electric-guitar-distressed-lemon-drop-sunburst-b-stock--94624

http://www.dv247.com/guitars/vintage-lv100-left-handed-electric-guitar-tobacco-sunburst--64585

 

Vgs/Vig υπάρχουν γενικά στην Ελλάδα(δες skroutz.gr, bestprice κλπ), Tradition φέρνει ο Καγμάκης και το themusicoffice europe στα Γλυκά Νερά. Για Vintage καλύτερα από Αγγλία(dv247.com) αν κι υπάρχουν μερικές στο bon studio νομίζω.

Καλές επιλογές!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν καταλαβαινω αφου οπως λες η κιθαρα που εχεις σου αρεσει πολυ  θες να παρεις αλλη μονο κ μονο για την εμφανιση ??????????  ??? ??? ??? ??? ??? ???

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά...αν δεν κάνω λάθος σε προηγούμενα post  νομίζω οτί κάποιος ισχυρίζεται οτί οι esp

δεν έχουν σταθερή ποιότητα στις κιθάρες..και οτί αν κάποια είναι ακριβότερη απο κάποια άλλη δεν σημαίνει οτί είναι καλύτερη σε ήχο....

Φίλε BASSKILLER καταλαβαίνω οτί αυτό που λέω είναι το λιγότερο εκκεντρικό..αλλά σκέφτομαι οτί θα φαίνομαι ..''κάπως'' βγαίνοντας στην σκηνή με warlock και να αρχίσω να παίζω...ας πούμε adele..ή avril....δεν ξέρω....

Βέβαια δεν με χαλάει και η αγορά νέας κιθάρας..

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις-συμβουλές..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά...αν δεν κάνω λάθος σε προηγούμενα post  νομίζω οτί κάποιος ισχυρίζεται οτί οι esp

δεν έχουν σταθερή ποιότητα στις κιθάρες..και οτί αν κάποια είναι ακριβότερη απο κάποια άλλη δεν σημαίνει οτί είναι καλύτερη σε ήχο....

 

 

"κάποιος ισχυρίζεται?"...

Για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο: ό,τι λέει ο καθένας, είναι δικαίωμά του και καλά κάνει. Όμως, για να βγάλεις συμπέρασμα, καλύτερα να παρακολουθείς όσο πιο έγκυρες πηγές και καλά τεκμηριωμένες δηλώσεις.

Προσωπικά συμμερίζομαι την παραπάνω άποψη για τα μοντέλα ltd αλλά όχι λόγω μη-σταθερής ποιότητας. H ποιότητα είναι σταθερά καλή σε κάθε περίπτωση, δε "χαλάει". Έχω ltd ex401 και έχω ρυθμίσει (σετάπ) και παίξει τις ec256, ec1000, viper 401, horizon1000 φίλων.

  Όλες ήταν αξιοπρεπέστατες αλλά οι διαφορές σε ποιότητα ήταν ελάχιστες και πολύ μικρότερες από τις διαφορές τιμών καταλόγου... Αυτό ίσως θέλει να πει ο ποιητής.  Πέρα απ τις τιμές, και τα απλά μοντέλα (π.χ. ec256) είχαν καλό hardware, nut, αίσθηση όπως τα ακριβότερα(ec1000).

Οι μαγνήτες, η χώρα Συναρμολόγησης(προσοχή στο "made in" γιατί είναι πιθανό να βρεις china parts σε "made in Japan" όργανο...) και το φινίρισμα αλλάζουν μόνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου