Προς το περιεχόμενο

Σωστη εξασκηση-μελετη


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια καλη σας ημερα!Κανω αυτο το ποστ για να σας ρωτησω καποια πραγματα σχετικα με το χρονο εξασκησης και τον τροπο της εξασκησης.

Καταρχην να σας πω οτι παιζω κιθαρα 2,5 χρονια τωρα,και  εξασκουμαι σε καθημερινη βαση εκτος βεβαια απο καποιες φορες που ειμαι πτωμα απ'τη δουλεια και δεν εχω ορεξη ουτε να κλασω που λεει ο λογος.Κανω μαθηματα με δασκαλο,για το διαστημα που παιζω μου εχει πει οτι ειμαι παραπανω απο εκει που θα επρεπε αλλα ειμαι απο αυτους που απογοητεονται.Οχι ευκολα αλλα υπαρχουν στιγμες που με πιανει ενα παραπονο.Οι ασκησεις που μου δινει για το σπιτι ειναι μοιρασμενες.Μου δινει ας πουμε 3-4 ασκησεις για ρυθμικη και 3-4 για lead.Σχετικα με συγχωρδιες και οτι αυτο συνεπαγεται ειμαι ενταξει.Στη θεωρια με ξε@@$#ζει.Ο δασκαλος μου ειναι της παλιας σχολης,εδω δεν εχει καποιον shredder aς πουμε.Αλλα αυτος ειναι ο στοχος μου εμενα.Μπορει ενας τετοιος δασκαλος να μου δωσει την κλωτσια ας πουμε στον κωλο για ενα τετοιο βημα?βεβαια ο ανθρωπος για να μην παρεξηγηθω δεν ειναι κανενας κουλος.Εχει τα arpeggios για πρωινο αλλα δεν ειναι αυτης της σχολης αν με καταλαβενετε.Ποιος ειναι σωστος τροπος εξασκησης ταχυτητας και το σημαντικοτερο πιστευω με ποια σειρα να ξεκινησω τις ασκησεις αυτες?Τα ρωταω αυτα γτ ο δασκαλος μου δινει ΠΟΛΥ μεγαλο βαρος στο ρυθμο.Αυτα και συγγνωμη για το τεραστιο ποστ.

Took A Jump Through Mississippi...Well,Muddy Water Turned To Wine...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχω εμπειρια με δασκαλους,αλλα πιστευω οτι καλα κανει μιας κ παιζεις 2,5 χρονια.Χωρις ρυθμο πως θα αποκτησεις ταχυτητα?

Fight for Freedom, Fight for RAMBO!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικα κανε οτι σου λεει..

Ο συνδιασμος ασκησεων και θεωριας ειναι μονοδρομος! Στο μακρινο μελλον θα εισαι σε θεση να γινεις πιο επιλεκτικος και πιο συγκεκριμενα προσανατολισμενος στο  που θα ριξεις το βαρος σου.

Το shredding σε μεγαλο βαθμο ειναι καθαρα προσωπικη ΘΥΣΙΑ.

Εγραψα με κεφαλαια τη λεξη διοτι για να γινεις πραγματικος leader - βιρτουοζος - shredderας, πρεπει να αφιερωσεις παρα παρα πολυ χρονο.

Και εκτος απο τη δεδομενη πειθαρχια που θα εχεις η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι πρεπει να εχεις και μια έμφυτη κλιση προς αυτη τη κατευθυνση.

 

Οσο και αν πολλοι (ειδικα δασκαλοι) επικαλουνται οτι με σκληρη μελετη μπορεις να κανεις τα παντα εγω επιμενω οτι shreddαδες δεν μπορουν να γινουν ολοι, οπως επισης και ποδοσφαιριστες δε μπορουν να γινουν ολοι, οπως και ποιητες κτλ κτλ αλλα ολα αυτα ειναι κατι που ακομα δε πρεπει να σε αφορα καθολου.

 

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις αρχικά, είναι να συζητήσεις με το δάσκαλό σου τις ανησυχίες που έχεις και να ζητήσεις απ' τον ίδιο κάποιες ασκήσεις για να αναπτύξεις ταχύτητα στο δεξί χέρι. Δε νομίζω να σου αρνηθεί.  ;)

 

Από τις πιο συνηθισμένες πάντως ασκήσεις για ταχύτητα (με βάζει και μένα ο δάσκαλός μου) είναι να διαλέξεις μια κλίμακα (π.χ. μια πεντατονική που είναι και εύκολη) και να την παίζεις σε όλη την ταστιέρα πάνω κάτω. Θα είναι απαραίτητος και ένας μετρονόμος βέβαια για να σου κρατάει το χρόνο. Θα πρέπει να ξεκινήσεις αργά-αργά (όσο κουραστικό και αν σου φαίνεται) και να ανεβάζεις λίγο-λίγο την ταχύτητα όταν θεωρείς ότι είσαι έτοιμος.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να αναπτυξεις την τεχνικη σου χρειαζεται προγραμμα και πειθαρχια

θα πρεπει να ζητησεις απο το δασκαλο σου να σου φτιαξει ενα καθημερινο προγραμμα μελετης το οποιο εσυ με την σειρα σου θα πρεπει να τηρεις οσο πιο αυστηρα γινεται.

απο οτι καταλαβα δουλευεις οποτε σιγουρα θα υπαρχουν μερες που δεν θα εχεις ορεξη και για αυτο ισως θα χρειαστει να "ζορισεις" τον εαυτο σου.

 

Οταν μπαινεις σε μια τετοια διαδικασια θα πρεπει να εισαι υπομονετικος και να μην απογοητευσε ευκολα! πιστεψε τα καλο αποτελεσμα θα ερθει και θα περα που θασε κανει χαρουμενο θα σου δωσει και ωθηση να συνεχισεις

 

Επισης πολυ σημαντικο ειναι να προστατευεις τα χερια σου!

μην πλακωνεσε κατευθιαν! να κανεις παντα ζεσταμα και να ξεκινας αργα τις ασκησεις ακομα και εαν ξερεις οτι μπορεις να τις παιξεις γρηγορα!

κανε μικρα διαλειματα αναμεσα στις ασκησεις(πχ σηκω να πιεις ενα ποτηρι νερο)

 

να εισαι αυστηρος οσο αφορα την σχεση σου με τον μετρονομο! να τον ανεβαζεις λιγο λιγο και εφοσον εχουν βγει καθαρα σωστα και χωρις πιεση οι ασκησεις.

 

καλη δυναμη  :)

 

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουσιαστικα ειναι ενα συνολο παραγοντων για να παιξεις γρηγορα.

- Αρχικα ειναι να εχεις λιγο ταλεντο στην ταχυτητα, πχ πως καποιοι τρεχουν πιο γρηγορα απο αλλους.

- Μετα ειναι μυικο, δηλαδη οι μυς να γυμναστουν για να εχουν μεγαλυτερη αντοχη. Αυτο ερχεται με τον καιρο και ΔΕΝ μπορεις να το επιταχυνεις κανοντας βαρη κλπ.

- Σωστη τεχνικη, δηλαδη να παιζεις κανοντας μικρες κινησεις και να ειναι χαλαρα τα χερια σου

- Να φτιαξεις το τεμπο σου, ειναι απτα βασικοτερα, γιατι αν παιζεις γρηγορα αλλα αχρονα απλα θα γινεις περιγελος..

 

 

Απο οσα ανεφερες για τον δασκαλο σου δεν διαπιστωσα κατι λαθος. Θα μπορουσες να κανεις με καποιον αλλον δοκιμαστικα ενα δυο μαθηματα να δεις τι παιζει.

 

Επισης να προσθεσω οτι το να πεις "μελετησα 8ωρες καθε μερα για 1 μηνα" δεν σημαινει τιποτα.

1. Γιατι αν μελετας λαθος τοτε ειναι χαμενος κοπος

2. Αν κανεις μεμονομενες ασκησεις πχ μια για alternate picking για 4 ωρες και μια για ανεξαρτησια δαχτυλων για αλλες 4 ωρες  τοτε χανεις χρονο, θα μπορουσες να κανεις μια συνδυαστικη και να ειχες περιπου τα ιδια αποτελεσματα στο μισο χρονο ΑΡΚΕΙ να ισχυει το 1.

 

Τελος για να τα συγκεντρωσουμε ολα σε ενα

- αν εχεις αμφιβολιες για τον δασκαλο σου, δοκιμασε και με εναν αλλον παραλληλα.

- οτι και να κανεις δεν μπορεις να γινεις γρηγορα ο υπερτελειος παιχτεις

- προσπαθησε να παιρνεις το μεγιστο απο τις ασκησεις που κανεις!

 

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας ;D

Αυτα σχετικα με τον μετρονομο τα γνωριζω αν και μερικες φορες πιανω τον εαυτο μου να βιαζεται.Δλδ μπορει να τον εχω στο 100 και να βγαινει η ασκηση σωστα και καθαρα και να τον ανεβασω μεσα σε 2-3 λεπτα στο 105 ή και παραπανω.Λαθος δεν ειναι αυτο?

Για να σας δωσω να καταλαβεται σε τι επιπεδο βρισκομαι περιπου,σχετικα με τις περισσοτερες lead ασκησεις.Ο δασκαλος μου μου δινει ασκησεις και solos απ'τα βιβλια του Τroy Stetina για οσους τον γνωριζουν.Μολις χθες ολοκληρωσα απ'το δευτερο βιβλιο του το σολο Νο8 "Drastic Measures".Εχω μια μεγαλη φοβια μη με παρουν τα χρονια που λενε.Ειμαι 26 χρονων και μετανιωνω που ενω ειχα την ευκαιρια δεν ξεκινησα την κιθαρα μικροτερος μιας και με απασχολουσαν τα μαθηματα του λυκειου.

 

Took A Jump Through Mississippi...Well,Muddy Water Turned To Wine...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειαζεται να βιαστεις, ενταξει και τι εγινε?

1000 φορες να παιζεις πιο απλα πραγματα και σωστα χρονικα παρα να παιζεις 1000 και αχρονα..

 

Αν εισαι αχρονος δεν μπορεις να παιξεις με αλλους!  ;)

 

Επισης αν μια ασκηση βγαινει σωστα σενα τεμπο δεν βλεπω τον λογο να μην το αυξησεις και να πας παρακατω! (εκτος αν δεν επιασα αυτο που λες)

 

by the way πολυ καλα τα βιβλια ου stetina

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ρωταω αυτα γτ ο δασκαλος μου δινει ΠΟΛΥ μεγαλο βαρος στο ρυθμο.

 

Άρα είναι ένας ΠΟΛΥ καλός δάσκαλος και ξέρει τι κάνει.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειαζεται να βιαστεις, ενταξει και τι εγινε?

1000 φορες να παιζεις πιο απλα πραγματα και σωστα χρονικα παρα να παιζεις 1000 και αχρονα..

 

(εκτος αν δεν επιασα αυτο που λες)

 

Το επιασες :)

 

να ρωτησω και κατι αλλο τωρα!

Εχει τυχει να διαβασω σε αυτο το φορουμ ή και σε καποιο ξενο σχετικα με το radius.Ας πουμε λενε για τις Ibanez.οτι για καποιον που κυνηγαει την ταχυτητα οι Ibanez ειναι μια λυση.Εως και μονοδρομος εχει αναφερθει.Εγω παιζω με μια Gibson SG Standard.

Ισχυει κατι τετοιο?

Took A Jump Through Mississippi...Well,Muddy Water Turned To Wine...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου