Προς το περιεχόμενο

Microphone placement comparison - Machine Gun (?!) Recording


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκονταψα πανω στο παρακατω βιντεο τις προαλλες, που βρηκα αρκετα ενδιαφερον. Σιγουρα ολοι γνωριζουν οτι ο συνδυασμος συγκεκριμενων μικροφωνων & προενισχυτων αλλα και η τοποθετηση τους στο χωρο μπορουν να παιξουν τεραστιο ρολο στο ηχογραφημενο αποτελεσμα.

 

Το παρακατω βιντεακι επιδεικνυει αυτο ακριβως το point, ηχογραφωντας τον ιδιο ακριβως ηχο με διαφορους συνδυασμους εξοπλισμου & placement. Το περιεργο ειναι οτι δεν ηχογραφουν μουσικη αλλα τον ηχο ενος πολυβολου (το βιντεακι ειναι απο την ομαδα DICE της EA, που δουλευει πανω στη γνωστη σειρα βιντεοπαιχνιδιων Battlefield - νομιζω το συγκεκριμενο βιντεο ηταν απο καποιο recording session για το BF3).

 

EA DICE PKM Gun Recording Microphone Type, Position & Pre Amp Comparison - ben(dot)minto(at)dice(dot)se on Vimeo

 

Εχει ενδιαφερον το οτι η διαφορα μεταξυ των διαφορων set up ειναι τρομερα αισθητη. Σε αυτο ισως συμβαλλει και η φυση του αρχικου ηχου, που ειναι αρκετα impulse-like (μεμονομενα gunshots συχνα χρησιμοποιουνται και ως excitation signals για να φτιαχτει ενα impulse response μοντελο ενος χωρου). Aξιζει επισης να σημειωθει οτι ο εξοπλισμος που χρησιμοποιηθηκε περιεχει απο ακριβα μικροφωνα και προενισχυτες μεχρι τα onboard συστηματα φτηνων camcorder.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο βίντεο. Και φαντάσου ότι μιλάμε για έναν σχετικά απλό -τρόπος του λέγειν- ήχο...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου