Προς το περιεχόμενο

Ο Αγγλικός στίχος....μια πονεμένη ιστορία?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα η Καλημέρα (όπως το πάρει κανείς)

Θέτω ένα θέμα προς συζήτηση το οποιο έχει να κανει με τον Αγγλικό στιχο, και πως αντιμετωπίζεται στην χώρα μας.

Ασχολούμαι με μπαντες απο τα 14 και ειμαι πια 33, τα πιο πολλα σχήματα που έπαιζα είχαν αγγλικό στίχο και κινοντουσαν κυρίως σε rock(με την ευρύτερη έννοια) κλίμα...έχω αντιμετώπιση αρκετη δυσκολία πάνω στο θέμα του στίχου , και πόσο τελικα προωθητε απο τα media σε σχέση με ελληνωφονα ....δισκογραφικα δεν το συζητάμε αφου έτσι και αλλιώς η δισκογραφια είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση.

Βλεποντας παράλληλα μπαντες απο το εξωτερικο να έχουν αρκετά μεγάλη επιτυχία στην χώρα μας,συμπαιρενω πως υπάρχει κοινό άρα και αγορά για τους εγχώριους αγγλοφωνους, αλλα παρα αυτα καμμια σοβαρή κινητικότητα και ενδιαφέρον. Υπάρχουν παρα πολλές πολυ σοβαρές ελληνικές μπαντες εκει έξω και είναι πολυ κρίμα να παίζουν στο Αν (αλλα και αλλα μαγαζιά) τρεις μπαντες μαζι για 20 άτομα και εντελώς τσάμπα, ενώ το καλοκαίρι σε όλα τα φεστιβάλ θα είναι χιλιάδες κόσμος υποστηρίζοντας καλλιτέχνες που παίζουν το ίδιο είδος αλλα είναι απο το εξωτερικό. Το θεωρώ λίγο αδικο.

Πιστεύετε ότι είναι απλα το κοινό ανωριμο με ισχυρή προκατάληψη στης ελληνικές μπαντες η ότι τα media δεν υποστηρίζουν αυτο το είδος?

Υπάρχουν και αλλα....απλα θα ήθελα να δω που στεκεστε και εσείς ως εδω.....

Rehearse more....edit less!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 141
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εγώ είμαι της άποψης ότι η ελληνική μουσική βιομηχανία (και κατ' επέκταση και τα ελληνικά media) δεν θέλει να προωθήσει αυτό το είδος της μουσικής, με αποτέλεσμα πολλοί αξιόλογοι Έλληνες καλλιτέχνες του είδους να μην γίνονται γνωστοί. Δεν είναι τυχαίο πιστεύω ότι οι περισσότερες ελληνικές μπάντες της metal σκηνής στέλνουν τα demo τους σε δισκογραφικές του εξωτερικού για να τις προωθήσουν. Δυστυχώς η Ελλάδα μας, δεν είναι αυτού του στυλ μουσικής...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς η Ελλάδα μας, δεν είναι αυτού του στυλ μουσικής...

 

Με τόσο κοινο???? εκει είναι και το περίεργο του θέματος.......

Rehearse more....edit less!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικα πουλαει το ελαφρολαικο, το ντιρινταχτα στυλ, και το κλαψ κλαψ που αυτο αναγκαστικα θελει ελληνικο στιχο...Αυτα θελουν (ντιρινταχτα)τα κοριτσοπουλα για να κουνησουν την μεσουλα τους και οχι σεπουλτουρα!

Οποτε αυτο απανταει γιατι οι εταιριες ασχολουνται με αυτα τα ειδη μουσικης.

 

Οσον αφορα το μεταλ στην Ελλαδα εν συντομια με σειρα προταιρεοτητας (το τονιζω!)

 

1. ΔΕΝ ανηκει στην κουλτουρα του Ελληνα να παει να δει λαηβ. Τελος. δεν διασκεδαζει βλεποντας αγνωστες μεταλ μπαντες και αυτο γιατι:

  - Τον κακο ηχο στα μαγαζια

  - Σχετικα υψηλα εισητηρια (για τα μικρα λαηβ 8 ευρω χωρις ποτο ειναι υψηλο..)

  - Τις ιδιες τις μπαντες και το ποσο καλα παιζουν/ ξερουν να φτιαχνουν ηχο/εχουν βρει των ηχο τους (ποιος παει να ακουσει πιτσιρικαδες που παιζουν? αφου 90% παιζουν  χαλια?)  ή και καλα να παιζουν θαβεται λογω ηχου

  - Ακομα και ολα τα παραπανω ναναι καλα η ενταση του ηχου πολλες φορες ειναι πολυ υψηλη (σε επιπεδα μανογουωρ) και η ακουστικη μελετη...εχει αφηθει στα πλακακια...

 

2. Δεν ακουει ο Ελληνας κατι περα απτα κλασικα/γνωστα σχηματα, δεν ψαχνεται και οι περισσοτεροι μεταλ οπαδοι εχουν καταστραφει απτους μεταλλοπατεραδες (ποσο τραγικο ακουγεται?)

 

3. Την ιδια ωρα στα μπουζουκια ειναι πηχτρα απο γυναικες ολων των ειδων και αποχρωσεων..  ;D ;D ;D ;D ;D

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα/καλημέρα :)

 

Γιατί ο στίχος να καθορίζει το είδος; Δηλαδή ένα ελληνικό αγγλόφωνο συγκρότημα που παίζει στο στυλ  των Napalm Death και ένα άλλο που παίζει στυλ Duran Duran ανήκουν στο ίδιο είδος επειδή τραγουδούν κ οι δύο στα Αγγλικά;

...and my eyes fade from me in this open country

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί ο στίχος να καθορίζει το είδος; Δηλαδή ένα ελληνικό αγγλόφωνο συγκρότημα που παίζει στο στυλ  των Napalm Death και ένα άλλο που παίζει στυλ Duran Duran ανήκουν στο ίδιο είδος επειδή τραγουδούν κ οι δύο στα Αγγλικά;

 

Σε καμμια περίπτωση δεν εννοώ κάτι τέτοιο.....το θέμα το θέτω ως γενικά μπαντες η καλλιτέχνες που κάνουν αγγλοφωνο στην Ελλάδα....δεν λέω πως δεν υπάρχουν εξαιρεσεις , απλα της θεωρώ ελάχιστες .....

Rehearse more....edit less!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

gravity says i!

Αντιπροσωπευτικο παραδειγμα ελληνικης αγγλοφωνης μπαντας, με εξαιρετικο επιπεδο που εγινε γνωστη απο μικρα live και απο το ιντερνετ. Οπου καταφεραν να ακουστουν μετα σε μεγαλυτερους χωρους το καταφεραν ετσι.

ΑΠο οσο εχω παρατηρησει την ελληνικη σκηνη, πιστευω οτι ειναι θεμα χρηματων....Οι δισκογραφικες θελουν να πηγαινουν στα σιγουρα και δε ρισκαρουν να ριξουν χρημα για να προωθησουν καποιον αν δεν ειναι σιγουροι οτι θα το παρουν πισω. Κι αυτο ειναι οντως ρισκο γιατι μιλαμε για μια μικρη αγορα μιας χωρας μολις 10 εκατομμυριων. Συν σε αυτο, οτι πολλες φορες τις αποφασεις τις παιρνουν αδαεις ανθρωποι της μπιζνας και οχι σχετικοι με το χωρο. Αδαεις και συντηρητικοι.

Στο εξωτερικο προωθουνται περισσοτερες μπαντες επειδη υπαρχουν μεγαλυτερα περιθωρια κερδους οταν μιλαμε για αγορες δεκαδων ή εκατονταδων εκατομμυριων ανθρωπων, οποτε το ρισκο ειναι μικροτερο. Ετσι, ολο κ καποιοι καλοι βγαινουν στην επιφανεια. Αυτοι προωθουνται->ακουγονται->φτανουν στ'αυτια μας...

Βεβαια οι δισκογραφικες πλεον πανε για φουντο (λογω κ ιντερνετ) οποτε το παιχνιδι μπαινει πλεον σε αλλα επιπεδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα στο πω οσο πιο κομψα μπορω.. ;D

 

Ποιο αγορι θα πιστεψει μια ΕΛΛΗΝΙΔΑ ?

 

Αυτο που θα της πει ‘’σ’αγαπω‘‘ ή αυτο που θα της πει ‘‘I love you" ?

 

Το οτι καποιο εγχωριο γκρουπ τραγουδαει στα...εγγλεζικα δεν το κανει αυτοματα..ανταγωνιστικο με τα γκρουπ....εισαγωγης....η μονη διεξοδος του,ειδικα τωρα που ουτε καν οι....λαϊκες φιρμες δεν βρισκουν κοινο και δουλεια ειναι φυσικα να δοκιμασει την τυχη του σε χωρες που ΥΠΑΡΧΕΙ ‘‘ροκ‘‘ κοινο,κουλτουρα και βιομηχανια....

 

Δες το αλλωστε και σε καθαρα ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ορους (γιατι νομιζω εκει στοχευει η ερωτηση σου):

 

Το να κανει καποιος ροκ με αγγλικους στοιχους στην Ελλαδα δεν διαφερει σε τιποτα απο το να κατασκευαζει whiskey στην Ελλαδα.

 

Εχει καταρχην να αντιμετωπισει τον ανταγωνισμο απο τα,πολλα, εισαγωμενα,whiskey στην Ελλαδα αλλα και φυσικα ειναι λιγο......challenging το να προσπαθησει να τα εξαγει στην...Αγγλια και στις ΗΠΑ (αλλα και σε ολοκληρο τον κοσμο).

 

ΕΣΥ τι whiskey θα αγοραζες? Ελληνικο ή σκωτσεζικο?

 

Ετσι ακριβως επιλεγει και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ κοινο....οταν θελει whiskey αγοραζει σκωτσεζικο (η bourbon) ενω οταν θελει να πιει κατι ελληνικης παραγωγης φυσικα και προτιμαει ελληνικο ΟΥΖΟ ή ΤΣΙΠΟΥΡΟ...(οχι ομως whiskey)

 

Με αλλα λογια ΓΙΑΤΙ να ακουσει καποιος Ελληνας τους Boys from Karditsa οταν μπορει ανετα να ακουσει τους U2?

 

Η μονη περίπτωση να ακουσει ΟΝΤΩΣ τους Boys from Karditsa ειναι να ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ απο τους U2 ή εστω ORIGINAL στον ηχο και στην αισθητικη τους ,φυσικα πρεπει να εχουν «εφαμιλο» ή και καλυτερο «ροκ πακετο» οσον αφορα την ΕΜΦΑΝΙΣΗ,το STYLING και την ΠΑΡΑΓΩΓΗ .....(και να τραγουδανε το ΙΔΙΟ καλα στα ΑΓΓΛΙΚΑ ,ενω δεν θα εβλαπτε να εβγαζαν και λιγο ...νοημα οι ΣΤΙΧΟΙ τους...)  

 

Για αυτο και,πλην ελαχιστων εξαιρεσεων και κυριως σε καλτ ειδη οπως το thrash metal κτλ,η εγχωρια αγγλοφωνη σκηνη δεν ειναι τιποτα απο ενα κλειστο κλαμπ 1000 ατομων που απλα...ακουει το ενα το αλλο...(παντα ετσι ηταν αλλωστε με εξαιρεση τα mid 80s που λογω της επιτυχιας των Sharp Ties,που ειχαν αγγλοφωνο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ και κοσμοπολιτες για υπολοιπα μελη,για κανα δυο χρονια ειχαμε επιτυχιες του τυπου Lost in the night…μετα ευτυχως βγηκανε οι ΤΡΥΠΕΣ και τα πηραν ολα παραμαζωμα...)      

 

Οποτε απο οτι καταλαβαινεις ειναι λιγο...δυσκολα τα πραγματα

 

Εξακολουθω ομως να πιστευω οτι αν καποιος ΟΝΤΩΣ αντιμετωπιζει ΣΟΒΑΡΑ την αγγλοφωνη μουσικη που φτιαχνει ειναι ΑΣΤΕΙΟ να ασχολειται με την ανυπαρκτη εγχωρια αγορα (μια και πουλαει κατι το οποιο δεν εχει καμμια σχεση μαζι της) και πρεπει  απλα να παρει των οματιων του και να παει στο εξωτερικο αλλοιως απλα κοροϊδευει τον εαυτο του και χανει το χρονο του (αν φυσικα απλα κανει το χομπυ του και την πλακα του εννοειται οτι πολυ καλα κανει και μενει στη χωρα ...θα χρειαστουν αλλωστε μελλοντικα πολλα χερια να καλλιεργησουν τα χωραφια για να τρωει η...ανεξαρτητη Ελλαδα.... ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν παρα πολλές πολυ σοβαρές ελληνικές μπαντες εκει έξω και είναι πολυ κρίμα να παίζουν στο Αν (αλλα και αλλα μαγαζιά) τρεις μπαντες μαζι για 20 άτομα και εντελώς τσάμπα, ενώ το καλοκαίρι σε όλα τα φεστιβάλ θα είναι χιλιάδες κόσμος υποστηρίζοντας καλλιτέχνες που παίζουν το ίδιο είδος αλλα είναι απο το εξωτερικό. Το θεωρώ λίγο αδικο.

 

Αν συγκρινουμε το ΜΕΣΟ ελληνικο αγγλοφωνο συγκροτημα με το μεσο   αγγλικο ή αμερικανικο η συγκριση ειναι...ψιλοτραγικη... ..αν δε τα συγκρινουμε με τα αγγλικα - αμερικανικα συγκροτηματα που κανουν καριερα στη μουσικη βιομηχανια   η συγκριση ειναι...ακομα πιο τραγικη....αν δε ..αναζητησουμε...σε αυτα ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ  ή .... διαφορετικοτητα & οχι μια απλη αντιγραφη ΣΤΥΛ  τοτε απλα φτανουμε κοντα στην..απελπισια....

 

 

Βρες μου ΕΝΑΝ Ελληνα ..αγγλοφωνο καλλιτεχνη που να μπορει να ...συναγωνιστει τον ΜΕΣΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΝΕΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ Αγγλο/Αμερικανο αντιστοιχο ...

 

να σαν ΑΥΤΟΝ τον 19χρονο ας πουμε...

:D

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου