Προς το περιεχόμενο

Chorus Pedal (Liquid Chorus Vs TC electronics Corona)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπεριζω το φορουμ.θελω να προβω σε αγορα chorus τον τελευταιο καιρο και ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2.Διαβασα πολλα threads με ιδιο θεμα αλλα η κοινη απαντηση που εβλεπα δυστυχως στα αυτια μου δεν με καλυπτει (για το waterfall (ιεροσυλια αλλα τι να κανουμε)

 

Σιγουρα θα δοκιμασω και τα δυο αν και στα αυτια μου ακουγονται ακρετα ιδια και σε κοινη τιμη.Υπαρχει καποιος κατοχος η καποια προσωπικη αποψη και για τα 2?Γιατι οπως και να το κανουμε δεν γινεται να δημιουργησεις την ιδια αποψη μεσα σε 15 λεπτα με ενα πεταλι οπως να το χες κανα χρονο στο pedalboard.

για παραδειγμα

το toneprint της tc ειναι καλο η βαλανε κατι απλα να υπαρχει?

Σαν ηχος μου αρεσει λιγο περισσοτερο το VS αλλα δεν εχει volume knob,ποσο ενοχλητικο μπορει να ειναι αυτο απο θεμα εντασης?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

θα σου πρότεινα αν μπορείς να ακούσεις και το electric mistress της electroharmonix δεν είναι μόνο chorus έχει και flanger πάνω,κατά την γνώμη μου αξίζει μια ακρόαση,τώρα ανάμεσα στ άλλα 2 ψηφίζω tc αν και αυτά όπως έχουμε πει πολλές φορές στο φόρουμ είναι προσωπικές απόψεις άκου και τα δύο και πάρε όποιο σου κάτσει καλύτερα στο αυτί και στον ήχο σου,καλές αγορές!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Tc και μενα μου ακουγεται πιο ευελικτο αλλα δεν θελω να πειραζω ανα τραγουδι τα knbos για να εχω 4-5 διαφορετικους ηχους.Θελω να εχω ενα χαρακτηρηστικο ηχο στο chorus και μμε τσιναει λιγο το οτι ειναι ψηφιακο (ετσι νομιζω ειδικα λογου του toneprint)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σου προτεινω κατι (σαν λατρης του αναλογικου ηχου) αλλα πιο ακριβο? TC SCF. Ειναι απιστευτο πεταλι, εχει chorus, flanger και pitch, αναλογικο (χωρις tone print και τετοια). Μπορεις να το βρεις στο ebay η αν καποιος σαν και μενα στο παρελθον δεν το εχει εκτιμησει. Εγω παντως το ξανα-αγορασα γιατι οτι και να δοκιμασα εχανε στην συγκριση...

 

Το ξερω οτι ειμαι biased αλλα γι αυτο οι αποψεις ειναι σαν την κλ@νι@.... ο καθενας εχει την δικη του... :)

Rock'n Roll doesn't create psychos. It helps psychos to be more creative...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aυτό της Visual Sound είναι κλασσικό πεταλάκι chorus, αλλά κατά τη γνώμη μου ακούγεται καλύτερα σε καθαρά. Έχω την παλιότερη έκδοσή του Η2Ο και το χρησιμοποιώ αρκετά, αλλά μόνo σε καθαρά - κυρίως για leslie-like ήχους. Σε βρώμικα δίνει μια "μεταλλική" αίσθηση στον ήχο και τα χρωματίζει υπέρ του δέοντος, σε αντίθεση με το TC που είναι πιο ουδέτερο και "κολλάει" περισσότερο, σε στυλ πχ. Dream Theater. Tα Toneprints είναι πολύ καλή ιδέα και λειτουργεί υπέρ των πεταλιών, αλλά τα πιο πολλά (δικαιολογημένα γιατί πόσα toneprints να βγάλεις για ένα... chorus?) ανήκουν στο delay και στο reverb. Eπίσης, κανένα πρόβλημα με την απουσία vol. knob στο Visual Sound.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με το VS, συμφωνώ απόλυτα με τον bloody_sunday. Έχω κι εγώ την παλιότερη έκδοσή του Η2Ο και υπάρχει στο pedalboard μου ακριβώς για τον ίδιο λόγο: γι αυτούς τους leslie-like ήχους (kαι το delay που πάει πακέτο, για slap-delay). Και πράγματι στα βρώμικα δίνει μια "μεταλλική" αίσθηση στον ήχο.

 

Το electric mistress που ανέφερε ο kostis_poulis το έχω και αυτό (την παλιά deluxe έκδοση), αλλά κάνει καλά άλλα πράγματα – το chorus που μπορεί κάποιος να βγάλει με αυτό είναι πολύ ιδιαίτερης χροιάς, όχι “all around” ήχος δηλαδή… Πρέπει να το ακούσεις πριν, είναι τύπου “love it or hate it” κατά την άποψή μου…

 

Όταν ψαχνόμουν για δεύτερο chorus, με είχε εντυπωσιάσει το Carl Martin Chorus xII! Φοβερό πετάλι και σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις έτοιμους 2 ήχους στα πόδια σου… Για κάποιον που ζητάει πολύ εμφανές το συγκεκριμένο effect στον ήχο του, είναι στα must see (80’s chorus, Scorpions – like ;D…).

 

(Εγώ κατέληξα να κάνει παρέα στο Η2Ο το «ταπεινό» Boss CE-5, μιας και αυτό που με ενδιέφερε ήταν μια διακριτική παρουσία, να πλουτίζει τον ήχο μου όμορφα χωρίς να φαίνεται πολύ… Το «μπασάρω» αρκετά και με το filter και είναι γλύκα! ).

 

Για το TC δεν έχω άποψη.

 

The light was yellow, sir...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια!!Αυτο με το distortion το σκεφτηκα και εγω γιατι το ιδιο πραγμα μου κανει και το rout66 στα βρωμικα.Δεν με ενδιαφερει τοσο στα βρωμικα το chorus βεβαια (σιγουρα θα το βαλω κανα δυο φορες σε ενα βραδυ αλλα ως εκει) επισης δεν παιζω με σκληρους ηχους.

Το tc μου φανηκε παρα πολυ μετρημενο και all around σε σημειο ελλειψης στιγματος ..μιλαω απο βιντεο μεν αλλα τουλαχιστον σε σχεση με το Vs ειναι σιγουρα πιο "αχρωμο".Τωρα δεν ειναι προτιμοτερο ενα αναλογικο chorus αντι για ενα ψηφιακο με οτι gadget παρεμβαλεται?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τωρα δεν ειναι προτιμοτερο ενα αναλογικο chorus αντι για ενα ψηφιακο με οτι gadget παρεμβαλεται?

 

Όχι, ούτε μπορείς να πεις εκ των προτέρων ότι ένα εκ των δυο θα είναι "καλύτερο", ούτε πως θα σου χρωματίζει αρκετά τον ήχο. Αυτά υπάρχουν και στις δυο ανωτέρω κατηγορίες.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικα αγορασα το Liquid chorus το οποιο ειναι πραγματικα υπεροχο.Οντως με τις καταλληλες ρυθμισεις βγαζει απιστευτους ηχους.Πιο υγρο βγαινει τσιπουρα απο το μεγαφωνο.

Βρηκα τις ρυθμισεις που θελω και το εχω βαλει στην λουπα του ενισχυτη γιατι χρησιμοποιω το δικο του drive.Παρολαυτα οταν δεν ειναι ανοιχτο τα καθαρα μου και τα βρωμικα ακουγονται πιο "πλαστικα" ενω το πεταλι εει τρομερο buffer.Πιστευω οτι μπορει να φταινει τα καλωδια που συνδεω στην λουπα τα οποια ποιοτικα απεχουν ποολυ  απο αυτα που εχω για το σημα μου.Παιζει τετοια περιπτωση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου