Προς το περιεχόμενο

Cubase 6.5 help!


Stavros_F

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά, σαν νέος στο χώρο του Home recording, αγόρασα το Cubase 6.5 και εδώ και κανένα μήνα παλεύω μαζί του. Πριν από αυτό δούλευα στο 5 (το οποίο ήταν σπασμένο). Έχω ένα θέμα με τα plugins. Και εξηγούμε:

 

Αν φτιάξω ένα audio track για να γράψω μία κιθάρα πχ, και ενεργοποιήσω 2 plug in, ένα delay και ένα Mono-to-stereo, δεν μου δουλεύει κανένα από τα δύο on the fly (κατά την εγγραφή). Αντιθέτως δουλεύουν αν τα βάλω πάνω σε κάτι ήδη γραμμένο. Ακόμα και το κουρδιστήρι του Cubase δεν δουλεύει αν το ενεργοποιήσω... Το κάνουν όλα τα plugins ανεξάρτητα αριθμού. Απλά αν πω να γράψω ΜΕ plug in... δεν δουλεύει κανένα, παίρνω μόνο direct τον ήχο μου από την πεταλιέρα μου.

 

Δεν ξέρω τι κάνω λάθος, καθώς ακριβώς με την ίδιο τρόπο που στο cubase 5 δούλευαν όλα άψογα (χωρίς να κάνω τπτ παραπάνω από το να τα ενεργοποιήσω) στο 6 δεν δουλεύει τίποτα.

 

Μήπως υπάρχει κάποια επιλογή που πρέπει να τσεκάρω. Plz τα φώτα σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά 90% έχεις ενεργοποιημένο το direct monitoring. Κάνε απενεργοποίηση (βρισκεται στο device setup)

 

 

Cubase-device-setup-2.jpg

http://brokentempo.bandcamp.com/

www.brokentempo.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Bronken_Tempo, έψαξα στο device setup αλλά πουθενά επιλογή για direct monitoring... Δεν ξέρω τι να πω. Ίσως το Menu ειναι διαφορετικό και λόγο της κάρτας ήχου (από ότι κατάλαβα έχεις το guitar rig σαν κάρτα;) -εγώ χρησιμοποιώ την Maudio Profire. Καμία άλλη ιδέα; Υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται κάπου αλλού το direct monitoring?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο Device Setup λογικά πρέπει να έχει μια επιλογή η οποία αναφέρεται ως VST Audio System και κάτω από αυτή να αναφέρεται η κάρτα ήχου σου.

Αν επιλέξεις λοιπόν την κάρτα ήχου σου λογικά θα ανοίξει ένα παράθυρο το οποίο θα περιέχει ένα Checkbox σχετικά με το Direct Monitoring.

 

Εφόσον το απενεργοποιήσεις προκειμένου να ακούς Real Time το αποτέλεσμα που θα επιφέρουν στην πηγή σου τα Plugins που χρησιμοποείς καλό θα είναι προκειμένου να αποφύγεις ενδεχόμενους αποσυγχρονισμούς λόγω Latency να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία Constrain Delay Compensation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν απενεργοποιώντας απλά το Direct Monitoring -χωρίς να έχεις ενεργοποιημένο το Constrain Delay Compensation στην εγγραφή- φανεί εκ του αποτελέσματος οτι δεν έχεις θέματα αποσυγχρονισμού στο Playback του ηχογραφημένου υλικού σου τότε μην χρησιμοποιείς το Constrain Delay Compensation. Απλά να το έχεις στο μυαλό σου σε περίπτωση που χρειαστεί, ιδιαίτερα αν περνάς το σήμα σου μέσα από ένα σκασμό Plugins.

 

Μια συμβουλή ακόμα, σε περίπτωση που δεν το κάνεις ήδη, θα ήταν να χρησιμοποιείς τα Plugins σου παράλληλα φτιάχνοντας κανάλια FX. Αν για παράδειγμα θες να εφαρμόσεις το ίδιο Reverb σε 5 κανάλια μην χρησιμοποείς το Reverb ως Insert πέντε φορές (Μία για κάθε κανάλι δηλαδή). Αντί αυτού θα φτιάξεις ένα FX Track στο οποίο θα "ταΐζεις" το σήμα των πέντε καναλιών κατά βούληση και το επεξεργασμένο σήμα θα πηγαίνει μέσω του FX Track στο Master μιξαρισμένο με τις αρχικές πηγές σου. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις οικονομία σε επεξεργαστική ισχύ και Latency

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου