Προς το περιεχόμενο

D.I.Y help: 2 pedals into 1 enclosure


Vasmar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα απλό diy project που θα επιχειρήσω το οποίο σίγουρα θα μου λύσει τα χέρια,ή μάλλον...τα πόδια. Χρησιμοποιώ κατά κόρον τα πετάλια DS-1 και Bad Monkey ,stacked,δηλαδή σε σειρά.8/10 φορές μάλιστα χρειάζεται να τα πατάω ταυτόχρονα.Σκέφτηκα λοιπόν την εξής προφανή λύση για να μην ταλαιπωρούμαι όσον αφορά τον όγκο των πεταλιών αλλά και το tap dancing.Να βάλω τα δύο πετάλια στο ίδιο enclosure. Στην υλοποίηση του project θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά points.

 

1)Θέλω 3 διακόπτες. Ένας που θα ενεργοποιεί και τα δύο κυκλώματα ταυτόχρονα κι άλλοι 2 για να ενεργοποιούνται ξεχωριστά.

2) Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η καλωδίωση να είναι true bypass.

3)Θα ήταν βολικό θα υπάρχουν 3 leds .Ένα για όταν είναι ενεργοποιημένα και τα δύο πετάλια και άλλα δύο για κάθε πετάλι ξεχωριστά.

4) Θεωρώ ότι για την υλοποίηση αυτή είναι μια χαρά ένα τέτοιο enclosure http://www.banzaimusic.com/Enclosure-BB-Red-Bulk.html

5) Εννοείται ότι θέλω μια και μοναδική τροφοδοσία για το όλο κύκλωμα

 

Να πω εδώ ότι ναι μεν έχω εμπειρία σε diy(να φτιάχνω κλώνους πεταλιών από vero layouts) αλλά είμαι τελείως μπακάλης και δεν έχω γνώσεις σε βάθος,επομένως θα ήθελα να αγκαρέψω τους πιο ειδικούς στο να με κατευθύνουν με κάποιο σχέδιο αλλά και ως προς τα υλικά που θα χρειαστώ(αν και τα φαντάζομαι).Νομίζω ότι πρέπει να είναι μια απλή σχετικά καλωδίωση και δεν θα σας παιδέψει :)

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!

it's all about balance...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες αυτό

http://s1175.photobucket.com/albums/r621/kbasilis/?action=view&current=321.jpg

 

Με ένα πάτημα και τα δυο και επιλέγεις πιο από τα δύο ή αν και τα δύο θα είναι ανοιχτά.

 

Αν θες Led ο διακόπτης θα είναι με 9 επαφές.

 

Αν θες τα μεταφέρεις αυτά που βλέπεις σε ένα κουτί και αντί να έχεις καλωδια με βύσματα και jacks μπορείς να τα πας κατευθείαν με καλώδιο.

 

 

Για παράδειγμα από το swicth προς το πετάλι θα κολήσεις  ένα καλώδιο στην επάφή του swicth(την επάνω) και την άλλη άκρη του καλωδίου στην επαφή του σήματος του input του πεταλιού(έχοτνας ξυλώσει το input jack).

 

Για κοινή τροφοδοσία ή ότι άλλο κοινό με βόλεψε η πλακέτα vero κόβεις μια σειρά με 3-4 τρυπούλες βάζεις το σήμα(καλώδιο) όλων των πεταλιών και με ένα καλώδιο στο jack για την τροφοδοσία.

 

To τροφοδοτηκό σου πρέπει να έχει τα mA που ζητάνε και τα δύο πετάλια μαζί

 

Δες ένα παράδειγμα που είχε γίνει για γειώσεις σε άλλο πετάλι.

http://s1175.photobucket.com/albums/r621/kbasilis/?action=view&current=500.gif

 

Όλες ενώνονται και πάνε στο output jack

 

Στα λέω λίγο βιαστηκά(γι'αυτό μελέτα τα προσεχτηκά για τυχόν λάθος) αν κάπου σε μπέρδεψα ή δεν κατάλαβες ξαναρώτα.

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρώ ότι η καλωδίωση θα είναι σχετικά απλή αν βρεις τα in-outs από τις πλακέτες των πεταλιών σου. Μάλιστα κάτι τέτοιο δεν θα είναι κ δύσκολο να τα κάνεις και true bypass (όχι πως έχει μεγάλη σημασία!).

Εκεί που θα δυσκολευτείς πιστεύω ότι είναι στην ενσωμάτωση των εσωτερικών των πεταλιών στο νέο enclosure. Ειδικά με το θέμα των pots (αν κρατήσεις τα ήδη υπάρχοντα που κ στις δύο περιπτώσεις είναι μικρά και pots κολλημένα στο ολοκληρωμένο) θα είναι μπελάς!

 

Μήπως τελικά να πας σε κάτι τέτοιο και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο??

Custom%20Mini%20True%20Bypass%20Box%20101105.JPG

Το οποίο είναι το πιο απλό κύκλωμα και δεν θα δυσκολευτείς καθόλου!

LooperWithLED.gif

OMEGA MONOLITH

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις ! Τάκη όντως θα είναι λίγο μπελάς τα pots αλλά ειλικρινά δεν με πειράζει να αφαιρέσω τα stock κολλημένα και να καλωδιώσω καινούρια ! Επίσης παιδιά όταν λέω ότι είμαι μπακάλης...είμαι ΟΝΤΩΣ :D Δηλαδή,η μόνη περίπτωση να καταφέρω να το υλοποιήσω,είναι αν κάποιος φιλοτιμηθεί να ανεβάσει/σχεδιάσει πλήρες και αναλυτικό σχέδιο με όλη την καλωδίωση :-[ Και πάλι ευχαριστώ

it's all about balance...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον, πριν σου στειλω το σχεδιαγραμμα και σε καψω , ξερεις πως να αφερεσεις τους Momentary διακοπτες που χρησιμοποιει η boss και η digitec? αν οχι καλυτερα να μην προχωρισεις σε rehousing, ειναι πολυ πιθανο να καταστρεψεις τα πεταλακια.. Παντος η καλυτερη λυση για εσενα ειναι ενα loop box απο αυτα που εκανε post ο φιλος πιο πανω.Αν επιμενεις παντος σου ανεβαζω το σχεδιαγραμμα.

www.freqbox-pedals.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα συμφωνησω με το bypass box.

 

πανευκολο, χρηστικότατο, δε βαζεις χερι στα πεταλια σου, παμφτηνο, και κανει κ αλλες δουλειες, όπως επίσης κ η χρηση του επεκτεινεται (αν θες να βαλεις και 3ο πεταλι πχ ή να αλλαξεις καποιο απο τα 2 με κάποιο άλλο, ή ακομα και αν σου καει κάποιο απο τα 2)

 

ιδανικό για μπακάληδες! ;D

 

 

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tί θέλεις να συμβαίνει όταν είναι ενεργοποιημένο μόνο το ένα πετάλι και πατήσεις τον διακόπτη που είναι και για τα δύο κυκλώματα;

Musical Instrument Digital Interface

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειλικρινά σας ευχαριστώ για το χρόνο σας ! Να απαντήσω λίγο στα επιμέρους ερωτήματα

 

@Freqbox : Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αφαιρέσει άλλη φορά τέτοιους διακόπτες.Ωστόσο είμαι διατεθειμένος να μάθω πως γίνεται και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα παραβίαζα την κατασκευή αν προκειμένου να τους βγάλω :) Μπακάλης μεν...προσεκτικός δε :D

 

@Iraklis: Είμαι σίγουρος ότι το bypass box λειτουργικά θα μου την κάνει μια χαρά τη δουλειά.Όμως δεν είναι τόσο βολικό στο θέμα όγκου.Εκεί που είχα τα 2 πετάλια και ήθελα να τα βάλω σε ένα enclosure για να βολευτώ,τώρα θα έχω 3 ξεχωριστά πετάλια ?  ::)

 

Και πάλι σας ευχαριστώ !

it's all about balance...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.noiz.gr/index.php?topic=154440.0

 

πόσο χώρο να πιάνει?

 

σε ό,τι κουτακι θες το βάζεις, ειδικά αμα δε θες να έχει τη μπαταρία μέσα και να παιρνει ρευμα απο τροφοδοτικο, μπορει να γινει ελάχιστο σε ογκο και βαρος

 

;)

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου