Προς το περιεχόμενο

Help - Περιορισμένο εύρος ρύθμισης Volume σε Strat


microvios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρίν από κάμποσο καιρό αποφάσισα να αλλάξω τους Texas Specials που είχα στην αγαπημένη μου Strat (custom με 57 body shape, 12" maple neck) γιατί ήταν περισσότερο "πρίμοι" από τα γούστα μου. Έβαλα Hot Noiseless που βελτίωσαν κάπως τα πράγματα. Το πρόβλημα είναι πως τώρα το Volume Control έχει χάσει το εύρος ρύθμισής του. Από το 10 μέχρι το 2-3, δεν κάνει σχεδόν τίποτα και από το 2-0 μειώνει πολύ απότομα το volume. Φοράει 280K RS Split-Shaft SuperPot στο Volume και 250K CTS Split-Shaft Audio taper pots στα δύο Tone controls. O πυκνωτής στο tone είναι ένας  .047 RS Paper & Oil GuitarCap (Jensen).

 

To Volume Pot, κατά την κατασκευάστρια, έχει custom taper που πάντα κατα τα λεγόμενά τους, "...gives you a noticeable difference between each number on your volume control.You can finally roll your volume down to 2 or 1 and not loose any clarity, even in the neck position!...". E, αυτό δεν δουλεύει με τους Hot Noiseless. Επιπρόσθετα, όσο είχα τους Texas Specials, είχα και ένα Trebble Bleed Cap που όταν άλλαξα μαγνήτες έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα με το volume control range με αποτέλεσμα να τον αφαιρέσω.

 

Η διάγνωση μου είναι πως το 280Κ είναι μεγάλο για τους Hot Noiseless (που είναι stack coils). Επίσης το custom taper είναι μάλλον μούφα. Σκέφτομαι επομένως να πάρω ένα ακόμα Audio Taper 250K και να το αλλάξω αλλά η Ωμική διαφορά μου φαίνεται μικρή για να έχει αποτέλεσμα. Θα προτιμούσα η κιθάρα να είναι ακόμα πιό "σκοτεινή" (ακόμα λιγώτερα πρίμα) από ότι είναι τώρα.

 

Περιμένω απόψεις.

RosyCloseUpVio.thumb.JPG.2363ab2436381ecad5b0ec7ce6db63c4.JPG

It ain't over till it's over.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου