Προς το περιεχόμενο

Μιξη φωνητικων κτλπ κτλπ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχας χαιρομαι που ειμαι εδω!Να πω οτι ειμαι ηδη ενα χρονο σε σχολη ηχοληψιας,και τωρα προσπαθω να εξασκηθω σε αυτο...το πολυ μεγαλο κολημα μου ειναι η μιξη,θελω να λιωσω ρε παιδι μου να βγαζω μιξεις :) ο ιδιος ηχογραφω χιπ χοπ αλλα οχι καθαρο χωρις κοληματα για εξασκηση σε ολα.Παρολα αυτα εχω μια φιλη που τραγουδαει σε πολλα κομματια μου και δεν μπορω να κανω την φωνη της να χει τον ογκο που θελω,επειδη λοιπον ως τωρα ημουν πιθικι και χρησιμοποιουσα μονο το cool edit pro 2 για μιξη χωρις να μαθενω κατι στην ουσια τωρα προσπαθω να κανω πραγματα με το nuendo 4,θα ηθελα λοιπον καθε συμβουλη σας για μιξη φωνητικων,οτι σημειωση και βιβλιο εχετε και θα θελατε να το μοιραστητε!Παρεπιπτοντως αυτη ειναι η φιλη μου(η μιξη αυτη φυσικα και δεν ειναι δικια μου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...(η μιξη αυτη φυσικα και δεν ειναι δικια μου)

 

Αν θες συμβουλές για να κάνεις τη φωνή της να ακούγεται όπως σε αυτή τη μίξη, τότε θα πρέπει κάποιος να ακούσει και μια δική σου μίξη για να σου πει τι ρυθμίσεις να κάνεις ή τι να προσέξεις κατά την ηχογράφηση.

 

Για γενικότερες γνώσεις εκμεταλλεύσου την αναζήτηση εδώ στο forum. Υπάρχει πολλή τεχνογνωσία συσσωρευμένη στο noiz, όπως π.χ. υπάρχουν αυτά από τον nikodemos:

 

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=152

 

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=153

 

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=155

 

 

και γενικά google is your friend, noiz is yours και το αυτί σου οδηγός!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα και καλως ηρθες

 

Το "μικροβιο" της μιξης ειναι απο τα χειροτερα (μιλαει πρωην τοξικομανης ;D )

 

Οπως εγραψε και ο απαλευτος απο πανω ΠΡΕΠΕΙ να μας δωσεις ενα δειγμα δικης σου δουλειας για να δουμε τι λειπει

 

Απο αυτο που ακουσα στο youtube θα σου πω 2 πραγματα

1ον: Στην φωνη της εχει reverb και ισως καποιο μικρο small room

2ον: Θελω να την παντρευτω  ;D ;D (πλακα κανω)

 

Κατα τα αλλα πιστευω οτι η φωνη της ΜΠΟΡΕΙ να ακουστει 10 φορες καλυτερη γιατι εχει το πιο βασικο - χροιά

 

Αυτα, για οτι θες εδω ειμαστε ;)

 

Υ.Γ. ΛΙΩΣΕ πραγματικα ομως τα αρθρα του Νικοδημου, ειναι ισως η καλυτερη συσωρευμενη και απλοποιημενη γνωση που θα μπορουσες να λαβεις ακομα και αν διαβαζες 20 βιβλια

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ακούω πρόβλημα όγκου σε αυτό που πόσταρες..deesing χρειάζεται και καμιά πεντακοσαριά db κάτω η φωνή. :)

(τώρα είδα ότι δεν είναι δική σου η μίξη)...

Μπούσουλας δεν υπάρχει γιατί κάθε τραγούδι είναι διαφορετικό..ακόμη και πως θα ξυπνήσει την συγκεκριμένη μέρα ο τεχνικός παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα. ;D

Αυτό που κάνω είναι να σιγουρεύω πως τα φωνητικά έχουν καλό midrange γιατί αν υπάρχει έλλειψη τότε ίσως να μην ακούγεται καθαρά η φωνή και αυτό που λέει (μερικές φορές όμως μπορεί να είναι θεμιτό και αυτό και η φωνή να κάνει το εφέ σε ένα τραγούδι). Γενικώς όταν θέλεις την φωνή "μέσα" στη μίξη τότε μπορείς να την κάνεις πιο μεσαία για να είναι μέσα μεν, αλλά και να ακούγονται αυτά που λέει δε, ενώ όταν είναι έξω μπορείς να την κάνεις περισσότερο γεμάτη στα χαμηλά παράλληλα και να έχει και παρουσία.

Άλλο τιπ είναι να κάνεις double tracking και να το χρησιμοποιείς σε μερικά σημεία παράλληλα με την κύρια φωνή ή μόνο στα ρεφρέν π.χ.

Στο χιπ-χοπ μπορείς να βάλεις και πολλά φωνητικά "μπούγιο" όπως τα λέω εγώ  ;D να τονίζουν σημαντικές προτάσεις ή να κάνουν gospeloειδή φωνητικά κάτω από την κύρια φωνή (αυτά βέβαια προηγούνται της μίξης αλλά βοηθάνε πολύ την παραγωγή και κάνουν την μίξη ευκολότερη).

Άλλα πράγματα που μπορείς να πειραματιστείς, είναι να βάλεις ατάκα στην φωνή με ένα transient designer ή να βάλεις π.χ exciter στο reverb, ή να αλλάξεις το pitch στο reverb Κλπ πράγματα που μπορούν να σου δώσουν ωραίο αποτελέσματα και να κάνουν τη φωνή περισσότερο ενδιαφέρουσα.

Τέλος, απαραίτητο είναι το τσεκ των εντάσεων σε πολύ χαμηλή στάθμη ώστε να σιγουρεύεσαι πως δεν χάνονται κάποια σημαντικά όργανα και φωνές.

Αυτά όμως δεν λειτουργούν de facto... πρέπει να υποστηρίζονται (και να υποστηρίζουν) από το υπόλοιπο τραγούδι το οποίο πρέπει να είναι καλό και να έχει ηχογραφηθεί σωστά. Πολλές φορές προσπαθούμε να καταλάβουμε τι δεν πήγε σωστά και το ρίχνουμε στην μίξη ενώ το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι το κομμάτι είναι χάλια ή η τραγουδίστρια φαλτσάρει ή ότι η ενορχήστρωση μπερδεύει ή είναι ανεπαρκής κλπ. Οπότε σιγουρεύουμε ότι αυτά είναι καλά και προχωράμε στην μίξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχας ευχαριστω που απαντησατε και οι 3!Στρωνομαι επιτοπου να δω τι παιζει με τα ποστ του νικοδημου,για να σας εξηγησω τι παιζει,αυτα που εμαθα πανω στο cool edit τα μαθα απο youtube,δηλαδη πολυ χοντρικα και ρομποτικα,ξερω τις περισσοτερες και βασικες εννοιες λογω σχολης,αλλα οχι δεν εχω ιδεα με τι να ξεκινησω σε ενα nuendo τι μιξη,να βαλω πανω στη φωνη προτα EQ για να δυναμωσω τις συχνοτητες που με ευχαριστουν ωστε να ακουστει πιο σωστα η φωνη πχ?εντελως αρχαριος σε βαθμο βλακειας  ;D

Επισης μια ερωτηση γενικη,να φανταστω οτι ο "ογκος" που πετυχε ο τυπος που εκανε τη μιξη στη φιλη μου(αλλα και γενικα αυτος ο "ογκος" στα τρακ) γινεται με καποιου τυπου μιξη η ειναι καποιο εφφε ψευτομαστερινγκ?

Και παλι ευχαριστω οσους απαντησαν και παω να στρωθω να μαθω κανα δυο πραγματα για να μιλαμε επι του θεματος.

 

ΥΓ: Αυτη ειναι μια "μηχανικη" μιξη στο cool edit,φυσικα και δεν εχει τον ογκο που θελω αλλα πιστευω ειναι απτις καλες μου,ειναι ηχογραφημενη με δυναμικο μικροφωνο η φωνη μου εδω λογω τεχνικου προβληματος!γνωμες ελευθερες!την καλησπερα μου!

http://soundcloud.com/aztek2athens/pistebo-akoma

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οτι ακους σε ενα "καλα δομιμενο" κομματι ειναι αλληλουχια πολλων παραμετρων δεν ειναι μονο η μιξη ή η μαγεια του μαστερινγκ - ολα παιζουν το ρολο τους και ολα εχουν τον χρονο τους

Δεν μπορω να δωσω πιο σαφη απαντηση σε αυτο που ρωτας γιατι θα επαναλαμβανουμε τα ιδια και τα ιδια με τα αρθρα και τα ποστς που εχουν γραφτει κατα 100αδες εδω μεσα

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και ψαχνεσαι να σου πω οτι υπαρχει ενας τυπος που παρακολουθω καιρο και εχει παρα πολλα βιντεακια με τιπς σχετικα με το αθλημα. Ολο και κατι καινουριο θα μαθεις.

 

http://www.youtube.com/user/recordingrevolution

Τρολολολολολολολ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλός! Τον παρακολουθώ και εγώ. Κάνεις subscribe στη σελίδα του και σου στέλνει μέιλ με καινούρια τιπς όποτε βγάζει κάτι. Βέβαια πολλά είναι αυτονόητα και γενικότητες αλλά κάτι καλό τσιμπάς που και που.

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου