Προς το περιεχόμενο

η καινουρια μου affinity tele..


Προτεινόμενες αναρτήσεις

εδω και εναμισι μηνα ειμαι κατοχος μιας υπεροχης tele squier affinity. o λογος που δεν εκανα post τοσο καιρο ηταν οτι ηθελα να τραβηξω φωτογραφιες πρωτα. αν και ακομα δεν εκπληρωσα τα παραπανω. αποφασισα να γραψω για την καινουρια αγορα μου.

 

κατ αρχας, η κιθαρα που αγορασα ειναι αυτη:

fender_squier_affinity_tele_mn_aw_pimx_183311.jpg

 

την αγορασα 190 ευρω απο ελλαδα. απο εξωτερικο ειναι φτηνοτερη, αλλα μαζι με τα μεταφορικα ερχεται πανω κατω το ιδιο.

 

λογος που την αγορασα : μια και ειμαι αχημα κολλημενος με τις telecaster, αποφασισα να παρω μια καλη και φτηνη κιθαρα, ως βαση για να κανω καποιες μετατροπες και να καταληξω σε ενα αξιπορεπες οργσνο.

 

οι εντυπωσεις μου: ειλικρινα δεν θα μπορουσα να ειμαι πιο ευχαριστημενος για τα λεφτα που εδωσα(εδω που τα λεμε, δωρο μου την εκαναν, τιποτα δεν εδωσα :lol: ). η κιθαρα ειναι πραγματικα πανεμορφη, λιγο λεπτοτερη απο την rockinger στο σωμα, και με σαφως λεπτοτερο(αλλα οχι ενοχλητικα) μπρατσο. ως μονο μειονεκτημα της, θα εβρισκα το κακιστης ποιοτητας switch για την αλλαγη μαγνητων. κατα τ´ αλλα την βρισκω οχι απλα αξιοπρεπη αλλα κατι παραπανω. ηχητικα δεν εχω καμια γνωμη, γιατι απ ευθειας της αλλαξα μαγνητες(αλλα αυτα θα τα πουμε παρακατω....)

 

τι αλλαγες εκανα: μεχρι στιγμης,εχω αλλαξω και τους 2 μαγνητες και pickguard.

στο bridge εβαλα τον Dimarzio twang king και στον neck τον τον fender 52, τους οποιους αγορασα και τους 2 μαζι στην εξευτελιστικη τιμη των 50 απο γνωστο ελληνα κιθαριστα.

το pickguard ηταν μια ευγενικη προσφορα του superfunk, ο οποιος μου εκανε δωρο ενα πανεμορφο τριπλο pickguard, ασπρο με μαυρη ριγα, το οποιο αντικατεστησε το λευκο μονο(οχι και πολυ κακο εμφανισιακα) stock pickguard.

επισης τα χερακια του superfunk, τον οποιον υπερ ευχαριστω για ακομα μια φορα, ανελαβαν το set-up της κιθαρας, η οποια υπεσθη ενα ελαφρο shimming(οι γνωστες και θρυλικες πατεντες με τις πιστωτικες :lol: ), χρησιμοποιωντας ενα κομματι απο συγκεκριμενη vintage πιστωτικη(του 68 αν θυμαμαι καλα ηταν), που κατα τον suprefunk ειναι ανωτερες απο καθε αλλη πιστωτικη, για τετοιου ειδους δουλειες, μια και προσδιδουν αρκετα μεγαλυτερη ευκρινεια στον ηχο... :lol:

 

τι προκειται να αλλαξω ακομα: αν και τα μοντερνα κλειδια εχει αποδειχτει στην πραξη οτι ειναι μια χαρα, για αισθητικους και μονο λογους σκεφτομαι να τα αλλαξω και να βαλω τα kluson deluxe που εχει και η rockinger μου. επισης, και παλι για αισθητικους λογους, θα αλλαξω τα knobs, τα οποια ειναι αρκετα μικροτερα απο της rockinger, και τελος θα αλλαξω το switch, γιατι το υπαρχον μου προκαλει μια πολυ ψευτικη αισθηση οταν το πιανω.

 

εντυπωσεις:στο σημαντικοτερο κομματι, δηλαδη την ηχητικη αποδοση, δυστυχως δεν εχω καμια αποψη, γιατι την ακουσα 5 λεπτα. κατασκευαστικα αποτελει μια αριστη βαση, για καποιον σαν εμενα που θελει να κανει καποια modifications. για τα 150-190 ευρω της , την συνιστω ανεπιφυλακτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ωραίος! thumbsup4kk.gif

 

Από άποψη playability τι λέει η κιθάρα; Το μπράτσο;

 

Μιας και έχεις και μια καλή κιθάρα, μπορείς να μας κάνεις συγκρίσεις!

one colour: black - and shades of grey

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωπ! Καινούργια κιθαρίτσα!

 

Μπράβο μπράβο! Πολύ ωραία!

 

Βάλε 4-way tele switch και θα με θυμηθείς! :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κιθαρα σκοτωνει...(in fact ταπεινωσε χαλαρα μια αμερικανικη reissue του 62 & επαιξε στα ισα την vintage 71 tele μου & τις δυο μου Warmoth με Lindy Fralins, μετα την αλλαγη των μαγνητων.. :lol: )

Το μπρατσο αν και στενο/λεπτο με εντυπωσιασε με την αψογη κατασκευη & το τελειο fretwork,ηταν επισης "στρογγυλεμενο" στις ακρες!! 8O ΄

Αν και προσωπικα χρησιμοποιω 10αρες/11αρες η κιθαρα ειχε τετοιο τρομερο twang με τις 9αρες που ντραπηκα να βαλω βαρυτερες χορδες :lol:

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ κατασκευη ,τρομερο φινιρισμα και βαφη (κλασεις ανωτερο των αμερικανικων/μεξικανικων (πως τα καταφερνουν οι Κινεζοι?? 8O )) .

Τα ποντεσιομετρα μια χαρα ,ο διακοπτης for the pull :lol: (αλλα αυτο κοστιζει ελαχιστα...) και με το shimming η top loader bridge ειναι μια χαρα (ασε που εχει και 2 εξτρα βιδες(!) αλλα Danny Gatton στο μπροστινο της μερος για να αποφευγονται οι μικροφωνισμοι).

Η κιθαρα ειναι ΠΑΝΑΛΑΦΡΗ (σε αυτο βοηθαει και το λεπτοτερο,αλλα early 50s σωμα της )

ΧΑΛΑΡΑ θα την χρησιμοποιουσα σαν μονιμη κιθαρα μου (με καλους μαγνητες βεβαια...)

ΦΟΒΕΡΟΙ οι κινεζοι.. :lol:

 

Μιχαλη ,ενταξει η μεσαια out of phase θεση τωρα που εβαλες τον 52αρι?

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ξαναεβαλα τον twang king με την αναποδη πολικοτητα, και τον 52ρι κανονικα και ολα μια χαρα.οποτε παιζω, μονο στην θεση μεσαια παιζω :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιχάλη με γεια η κιθάρα!!! :D

Περιμένω εναγωνίως photos για να τη θα θαυμάσω!!! :D

 

Προσωπικά μάλλον θα έβαζα μαύρο pickguard (κάτι έχω πάθει με τις blackguards τελευταία...) αλλά και με αυτό που έβαλες λογικά είναι μια χαρά...

 

Πάντως αν κρίνω από άλλες 2 Affinity teles που έχω παίξει είναι φοβερή value for the money κιθάρα!!!

 

Αν βρεις χρόνο γράψε ένα υποτιυπώδες έστω συγκριτικό clip με τη Rockinger και αυτή για να συγκρίνουμε ;)

 

ΚΑΛΑ ΠΑΙΞΙΜΑΤΑ!!! ;)

 

κοστιζει ελαχιστα...) και με το shimming η top loader bridge ειναι μια χαρα (ασε που εχει και 2 εξτρα βιδες(!) αλλα Danny Gatton στο μπροστινο της μερος για να αποφευγονται οι μικροφωνισμοι).

 

 

Τι βίδες εννοείς Νίκο?

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καινούργιος στο φορουμ, γεια σας. Αγαπώ και γω τις Tele, εχω μια Warmoth με Rio Grande μαγνήτες.

 

mechmg93, φαίνεται εξαιρετικό όργανο, ειδικα για upgrades όπως λες. Τι εννοείς με shimming?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου