Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για επιλογη ενισχυτη


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στο φορουμ,οπως λεει και ο τιτλος προκειται να αγορασω ενισχυτη.Ο ενισχυτης μου θελω να εχει υπεροχα καθαρα(οχι απαραιτητα fender blackface!),το πολυ 30 watt.Θα παιξει με stratocaster και les paul(κραξτε οσο θελετε!) προς το παρον.Η μουσικη που παιζω δεν ξεπερνα ποτε το χαρντ ροκ οποτε καταλαβαινετε οτι ο καθαρος του ηχος ειναι αυτος που με απασχολει.Θεωρω τα καθαρα του frusciante συγλονιστικα(ομως ποιος κουβαλαει 200 βατ? :P),απο την αλλη μου αρεσει πολυ η χροια της κιθαρας του Brendan Benson-θα μου πειτε παιζει με τελε..αλλα τι να κανουμε-Ξερω ειναι διαφορετικα πραματα.Λοιπον το budget δεν ειναι απεριοριστο.Μετα απο προσωπικη ερευνα εχω καταληξει σε αυτους http://www.thomann.de/gr/fender_65_deluxe_reverb.htm

http://www.thomann.de/gr/vox_ac30hwh.htm

http://www.thomann.de/gr/marshall_jtm45_2245.htm

http://www.thomann.de/gr/marshall_2061x.htm

Υπολογιστε η τιμη να ειναι λιγο πολυ εκει περα..Κλινω προς jtm45.Ακουω γνωμες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα και σε σενα! Σε περιπτωση οπου καταληξεις σε κεφαλη θα πρεπει να υπολογισεις  και την αντιστοιχη καμπινα (= extra $$$ και kg). Εχεις καποια συγκεκριμενη στο μυαλο σου?

 

Για τους ενισχυτες που ανεφερες τωρα...ειχα τον deluxe, και μπορω να σου πω πως ειναι πολυ τιμιος ενισχυτης με πολυ εντονο blackface χαρακτηρα. Εχει προφανως καταπληκτικα καθαρα, deluxe reverb  ;D και χρησιμο τρεμολο, παιζει πολυ ομορφα χαμηλα αλλα παραλληλα δεν θα σε κρεμασει σε προβα/live. Με τη στρατ μου μεχρι και το 4 στο volume ηταν κρυσταλλινα καθαρος...πολυ κρυσταλλινα ομως... Αυτο ηταν και το δικο μου προβλημα με το συγκεκριμενο ενισχυτη, γι'αυτο και τον αποχωριστηκα. Παρολα αυτα δεν μπορω να πω πως ηταν δυστροπος με τα πεταλια μου.

 

 

Για τον JTM45 τωρα, παρολο που δεν εχω τον συγκεκριμενο αλλα ενα copy jtm45, μπορω να σου πω πως ο ηχος του οταν αρπαζει ειναι η επιτομη του "οργανικου" crunch και της ροκιας, ενω σε πιο λογικες εντασεις το καθαρο του ειναι καταπληκτικο (καμια σχεση με blackface βεβαια). Εδω θα παιξει πολυ μεγαλο ρολο ομως η επιλογη καμπινας/μεγαφωνων που θα κανεις  ;) BTW μη σε ξεγελανε τα 30κατι watt του...ειναι πολυ δυνατος...

 

Οπως και να'χει ειμει σιγουρος οτι ο Reissue ειναι ενας πολυ καλος ενισχυτης που δεν θα απεχει πολυ απο την παραπανω περιγραφη και δεν θα σε απογοητυσει - εκτος αν:

 

1) Θελεις super καθαρα σε εκκωφαντικες εντασεις  - Θα αρπαξει νωρις.

2) Ψαχνεις ενισχυτη με πολυ σφιχτα μπασα - εχει εκ φυσεως λιγο πιο χαλαρα μπασα.

 

Για το Vox και το Μαρσαλακι, δυστυχως δεν εχω αποψη μιας και δεν ετυχε να συναντηθουμε ακομα.

 

 

Στη θεση σου θα εβαζα και αυτον στη λιστα  ;)

 

http://www.thomann.de/gr/fender_59_bassman_ltd_gitarrencombo.htm

 

 

Οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε  :)

 

Καλες αγορες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!Τον bassman δεν τον ειχα μεσα στις επιλογες μου λογω των 45 watt που περα απο την ενταση,που με απασχολει περισσοτερο,ζυγιζει και πολλα κιλα.Για την ενταση του jtm γνωριζω,αλλα φανταζομαι για την χρηση που τον θελω(καθαρο δηλαδη)δεν νομιζω να προκαλεσω προβληματα σε κανεναν!Το ονειρο ειναι ο boogie lonestar special αλλα οι καιροι δυσκολοι γι αυτο και συμβιβαζομαι με κατι λιγοτερο :P!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφοσον σκοπευεις να χρησιμοποιησεις τον ενισχυτη ως "καθαρη" βαση για τον ηχο σου, δεν πιστευω οτι θα επρεπε να σε προβληματισει o bassman...τουλαχιστον οχι περισσοτερο απο τους υπολοιπους! Για το βαρος τωρα...εχεις ενα δικιο.

 

Με το budget που εχεις και με λιγη υπομονη εκτιμω οτι θα τον βρεις σχετικα ευκολα μεταχειρισμενο τον lonestar  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το εχω σκεφτει και αυτο αλλα δυστυχως δεν εχω βρει ακομα τετοια ευκαιρια!Εχω αρχισει να το ξανασκεφτομαι για basmman ::)Αχχ μεγαλωνει τελικα το προβλημα...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου