Προς το περιεχόμενο

Jason Schroeder γέφυρα για wraparound guitars.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Πέρυσι σε μια προσπάθεια να φέρω την PRS μου πιο κοντά στον ήχο μιας Gibson εντόπισα τη wraparound γέφυρα. Η ελαφριά κατασκευή της wraparound γέφυρας της PRS και ο εγγενής twangy χαρακτήρας της ομολογουμένως με απομάκρυναν από τον ήχο που στο μυαλό μου.

 

Έχοντας μια εμπειρία στις διαφορές που έχουν στον ήχο μια ABR από μια Nashville Gibson Tuneomatic γέφυρα αλλά και από την aftermarket Tone Pros tuneomatic, αποφάσισα πως άξιζε τον κόπο να δοκιμάσω μια αλλαγή. ABR Tuneomatic που είναι η αγαπημένη μου δεν έπαιζε να μπει βεβαίως σε wraparound όργανο οπότε έψαξα για μια wraparound γέφυρα που θα ήταν το αμέσως κοντινότερο σε αυτή.

 

Τελικώς κατέληξα να αγοράσω για την PRS Singlecut μου αυτή:

http://www.schroederguitars.com/buy/guitar-parts/schroeder-adjustable-stoptail-bridge

 

H διαφορά που παρατήρησα στον ήχο ήταν εμφανής, άμεση και αξιόλογη. Ο ήχος απέκτησε πολύ πιο "tuneomatic χαρακτήρα". Βέβαια σε σχέση με τον σχετικά μουντό και "loose" ήχο μιας Gibson ABR ο ήχος θύμιζε πολύ περισσότερο μια TonePros. Ελαφρώς πιο σφιχτός, αρκετά πιο bright και με πρίμα που θυμίζουν λίγο piezo. Απέκτησε όμως πολύ περισσότερη υπόσταση και νότα σε σχέση με την υπερβολικά αέρινη PRS Wraparound, χάνοντας ταυτόχρονα όσο twang χρειαζόταν για να θυμίζει περισσότερο Les Paul απ' ότι Tele.

 

Σημαντικό είναι ότι τα bridge studs (inches system) δεν είναι συμβατά με αυτά των PRS USA. Εγώ στη δική μου κράτησα τα original της PRS.

 

Με αφορμή το newsletter που μου έστειλαν με την κυκλοφορία metric system aftermarket γεφυρών που μπορούν να μπούν και σε αποανατολίτικα όργανα όπως οι PRS SE σκέφτηκα να γράψω αυτό το μικρό review.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστούμε.

 

Ως άσχετος με PRS, ερωτώ; Δεν είναι όλες οι μη "τρεμολιάρες"  ;D PRS wraparound; Είχα αυτή την εντύπωση. Οπότε γι΄αυτό δεν καταλαβαίνω ακριβώς από ποιά κατάσταση έφυγες για να πας στο...τυλιχτό. 8)

 

Βεβαίως από τιμούλα τη λες εντελώς τσιμπημένη, αλλά απ' ότι βλέπω και άλλες εφαρμογές αυτής της λογικής (π.χ. εδώ) δεν πάνε και πολύ πίσω...

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου