Προς το περιεχόμενο

Roland Juno Stage VS Kurzweil PC3LE7


Προτεινόμενες αναρτήσεις

???Ψαχνοντας σε forums δεν είδα κάποια συγκριση αν και τα  συνθια έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Αν βγάζαμε εκτος τον sequencer. Το αποτέλεσμα της συγγρισης σε ποιο απο τα 2 θα έγερνε. Κατα τη γνωμη μου το Juno υπερέχει λόγω διπλάσιας πολυφωνίας και λόγω song player, D-Beam, Vocoder, Fantom X γεννητριας, SRX expansion. Δεν ξερω αν είναι και κάτι αλλλο απεναντίας το Kurzweil έχει 10 insert effects δεν είναι λίγο παράλογο για την τιμή του? Συγκεκριμένα η εταιρία λέει "10 insert effects distributed over 10 busses, two auxiliary sends; featuring over 500 of our award winning preset FX chains - reverbs, delays, chorus, flange, phaser, EQs, distortions, rotary speaker simulators, compressors, and more (FX editing limited to chain selection and wet/dry mix)".  Ενω το juno έχει 3 ταυτόχρονα. Εδω τι θθέλει να πει ο ποιτης οτι το kurzeil έχει 10 ταυτόχρονα? τεσπα εσεις ποιο θα αγοράζατε και γιατί?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξερω αν η Kurzweil εννοει 10 insert effects σε patch mode ή σε performance/combi mode.

Για patch mode μου ακουγεται υπερβολικος ο αριθμος.

Κατα τα αλλα, εγω θα διαλεγα το Kurzweil γιατι ο ηχος της Roland δεν μου αρεσει.

Αυτο βεβαια ειναι θεμα γουστου, εσενα μπορει να σ'αρεσει. Θα διαλεγα επισης το Kurzweil λογω waterfall πληκτρολογιου και φυσικα λογω της sound engine του.

Εδω ομως μιλαμε για 2 οργανα με μεγαλες διαφορες σε δυνατοτητες και τιμη, το Kurzweil κοστιζει 385 ευρω παραπανω, οποτε η συγκριση ειναι λιγο ακυρη.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To PC3LE έχει 10 insert effects + 2 Αux Effects σε κάθε Program (ή Patch). Η βασική διαφορά και περιορισμός στο PC3LE σε σύγκριση με το PC3/K (το οποίο έχει 16 insert effects + 2 Αux Effects + 2 Master Effects ανα Program) είναι ότι δε μπορείς να κάνεις edit και να πειράξεις όλες τις παραμέτρους καθενός από τα effect που σου παρέχει ώστε να φτιάξεις τα δικά σου. Μπορείς όμως από τα 500+ που σου δίνει να φτιάξεις τις δικες σου Effect Chains (εδώ πάει το μέχρι 10 effect ανα αλυσίδα), να καθορίζεις το wet/dry κάθε ενός εφφε, συν ξεχωριστά τα 2 auxiliary που έχεις.

Forgive me Lord for I have synthed..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρω το PC3 LE υπερτιμημένο σε σχέση με το roland, αρχικα ας πιασουμε το vocoder, srx expansion σταθερη τιμη high quality, D-beam, μηχανη ηχων του fantom-X series και τα effects το ιδιο, song player που στους livατζιδες ειναι απαραιτητο, εχει καμια 300αρα παραπανω ηχους, επίσης έχει και το peformance mode που είναι το απόγειο των δυνατοτήτων του. Και με τις παραμέτρους του patches & effects φτιαχνει παπαδες μην μιλησω για την 128αρα πολυφωνια εναντι της 64 του Kurzweil. H διαφορα της τιμης του είναι στο κλαβιέ που όπως είπατε είναι ανωτερο σε κατι drumpads που εχει και στο sequencer που δεν με ενδιαφέρει... Ως μηχανιμα ήχου υπερτερεί το juno που μάλιστα έρχεται και με λογισμικό που μπορεις να μορφοποιεις τους ηχους σου στο pc. Τωρα χρειάζομαι drumpads θα αγοράσω το nanopad της korg. Αυτά και κάτι ακόμα multi sampled 88 piano.. Γενικά οι ήχοι της roland είναι πολύ καλοί. Τωρα που το ξανακοιτώ τα Kurzweil είναι γενικότερα overpriced...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ως μηχανιμα ήχου υπερτερεί το juno...

Γιατι?

 

Τωρα που το ξανακοιτώ τα Kurzweil είναι γενικότερα overpriced...

Τα Kurzweil ειναι απολυτως wellpriced.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εξηγώ παραπάνω, Kurzweil KME61 ίδια τιμή με roland juno di μην τρελαθουμε όλοι εδω μέσα...

128 νοτες πολυφωνια απιστευτα patches κατα 300 σε αριθο περισσοτερα παρμενα απο σειρα fantom-X πολύ καλά effects νομιζω είναι και της boss και srx expansion διπλο. Επίσης σε μεγάλο μουσικό site βαθμολογείται το juno με 4,5 ενω το kurzweil με 4. Τα έχω ακούσει και τα 2 τα όργανα το stage το έχω κιόλας. Ένας πεπειραμενος μοσικός μου είπε οτι το sequencer δεν θα μου χρειαστει και το επέλεξα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To Kurzweil KME61 εχει σταματησει να βγαινει, μονο στην Ελλαδα το βρισκεις και μονο σε ενα μαγαζι απ'οτι βλεπω, που του εχει μεινει και γω δεν ξερω απο ποτε, το συγκεκριμενο synth ειναι τουλαχιστον 10 χρονια παλιο και ανηκει στην entry level κατηγορια, οπως και το Juno DI.

Κατα τα αλλα, η sound engine των PC3LE ειναι η ιδια με την sound engine του PC3, κι αυτο εγινε μετα την αναβαθμιση του OS οποτε τα PC3LE εχουν full editing δυνατοτητες.

Αν νομιζεις οτι η sound engine του Juno Stage ειναι καλυτερη ή εστω εφαμιλλη με αυτη του PC3, παω πασο. Αλλα δεν ειναι. 8)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε αφου το εχεις το Juno Stage τι συζηταμε τοση ωρα? Στην αρχη νομιζα οτι κανεις ερευνα αγορας. Οποτε να το χαιρεσαι, καλυτερο ή οχι απο ενα PC3LE δεν εχει πλεον τοση σημασια. 8)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου