Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με tweeter σε monitor


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

xθες το βράδυ είχα πρόβλημα με το ένα μόνιτορ μου(mackie mr8 mk1).Το χρησιμοποίησα άσχημα σε έναν χώρο και κάποια στιγμή το tweeter σταμάτησε να λειτουργεί.

Καταρχήν πως θα καταλάβω αν όντως είναι το tweeter καμμένο ή ίσως κάποιο crossover ή κάτι άλλο.(το woofer  δουλεύει κανονικά)

Επίσης γνωρίζετε κάποιο καλό site με ανταλλακτικά?Γενικά πιστεύετε ότι θα μπορέσω να το επισκευάσω μόνος μου,και αν όχι μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον τεχνικό Θεσσαλονίκη που μπορεί να το επισκευάσει όσο πιο οικονομικά γίνεται?Φαντάζομαι η αντιπροσωπία κλασσικά θα φουσκώνει πολύ τις τιμές όπως συνηθίζεται.

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

 

Βαγγέλης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να τσεκάρεις το tweeter πρέπει να το βγάλεις και να το συνδέσεις μόνο του στην έξοδο ενός ενισχυτή. Αν όλο αυτό φαίνεται δύσκολο μπορείς να κάνεις τράμπα με το tweeter του άλλου monitor.

 

Αν τελικά έχει καεί, εννοείται ότι πρέπει να το αντικαταστήσεις με ένα ίδιο. Ρώτησε στον αντιπρόσωπο της Mackie για τιμή του tweeter και το βλέπεις αν χρειαστεί να το ψάξεις αλλού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά επιχείρησα να ανοίξω το ηχείο.Δεν κατάφερα να φτάσω μέχρι το tweeter γιατί έπρεπε να ξεκολλήσω τις συνδέσεις του woofer και του tweeter για να φτάσω σε αυτό και έτσι δεν κατάφερα να μετρήσω με το πολύμετρο .(Δείτε την σχετική φώτο).Παρόλα αυτά έκανα κάτι άλλο.Δοκίμασα να συνδέσω το κανάλι του tweeter του ενισχυτή στο woofer και δούλευε μια χαρά(όσο ψηλά μπορεί να βγάλει ένα woofer τέλος πάντων) οπότε σίγουρα το θέμα είναι στο tweeter και όχι στο crossover η στο μέρος του ενισχυτή του.

Οπότε πλέον έχω δύο θέματα.Πρώτο απο που παραγγέλνω ανταλλακτικό?Οι αντιπροσωπίες πουλάνε ανταλλακτικά σκέτα ή μόνο επισκευάζουν?Και αν δεν πουλάνε που αλλού μπορώ να ψάξω για αυθεντικά ανταλλακτικά?

Και δεύτερον πως θα φτάσω στο tweeter γιατί όπως φαίνεται(όσο φαίνεται) στην φωτογραφία είναι κάπως περίεργη η υλοποίηση μιας και ανοίγει το ηχείο μόνο από πίσω και δεν υπάρχει πρόσβαση από κάπου αλλού.

2ldkr39.jpg

 

Και εδώ τα εργαλέια(ναι και το φραπεδάκι εργαλείο είναι :D )

2yxni48.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς για να φτάσεις στο tweeter πρέπει να τα βγάλεις όλα. Το μπροστινό καμπυλωτό  καπάκι των Mackie είναι βιδωμένο από μέσα, πρέπει να βρεις αυτές τις βίδες ώστε να το βγάλεις, το tweeter είναι βιδωμένο πάνω σε αυτό, το woofer είναι κατ'ευθείαν στην καμπίνα.

 

Μερικές αντιπροσωπίες πουλάνε και ανταλλακτικά, πάρε τους ένα τηλέφωνο να μάθεις αλλιώς πρέπει να βρεις ένα internet-ικό μαγαζί, με ένα γρήγορο search βρήκα ένα MR8 tweeter αλλά από Αμερική, ρώτα για ταχυδρομικά δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ θα το ξανακοιτάξω,αν και δεν μου φάνηκε να υπάρχουν αυτές οι βίδες που λες αλλά τωρα παίζει να ταν χαμένες μέσα στο άσπρο υλικό.Και επίσης τι είδους κατασκευή είναι αυτή??  ???Τα καλώδια απτό woofer και το tweeter περνανε μέσα από ενα κόντραπλακέ που τα διαχωρίζει από τον ενισχυτή και είναι κολλημένα πάνω σε αυτό με σιλικόνη(στην τρύπα μέσα απτην οποία περνάνε) με αποτέλεσμα να μην χωράει καλά καλά το χέρι για να φτάσεις στο tweeter αλλά ούτε και να μπορείς να βγάλεις το κοντραπλακέ. ::)

Βρήκα και εγώ πάντως το tweeter αμερική αλλά στέλνουν μόνο εκεί.http://www.fullcompass.com/product/369778.html

Θα δω τις επόμενες μέρες θα μιλήσω και με την αντιπροσωπία λογικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου