Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για Ηχογραφηση


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποπο πρεπει να σας τα εχω πριξει πολυ ασχημα 3 νεα θεματα σε 3 μερες!!! Αλλα τι να κανω... βλεπω τοσο καλη ανταποκριση και εχω πολλες ερωτησεις :D :P

Αυτη τη φορα θελω να ρωτησω κατι περι ηχειων / ακουστικων και τετοιων...

Προκειται να αγορασω μια καρτα ηχου σε λιγο καιρο για καποιες ηχογραφησεις αλλα δν εχω ουτε monitors ουτε headphones. Εχω κατι απλα Turbox ηχεια 2.1 . Εχω το περιθωριο ομως να ξοδεψω εως και 100 ευρω για να αγορασω αξιοπρεπεστατα headphones (γιατι monitors καλα απο οτι καταλαβα θελει πανω απο 300 ευρο).

 

-Μπορω να δουλεψω / ηχογραφησω με τα απλα ηχεια αντι για monitors?

-Και αν ναι πως? Θα προσπαθησω καπως να τα συνδεσω απευθειας στην καρτα ηχου ή στον Η/Υ? (μου φαινεται λιγο γελοια η ερωτηση μου αλλα τωρα προσπαθω να το καταλαβω ολο αυτο το θεμα)

-Αν οχι τι headphones μου προτεινετε?

 

Εγω αυτα που απο οτι διαβασα ειναι καλα ειναι αυτα http://www.dv247.com/headphones/krk-kns-6400-professional-headphones--80556.

Επισης βρηκα και αυτα http://www.pixmania.gr/gr/gr/10720613/art/pioneer/aeioooeeu-audio-se-mj551-.html?srcid=7255&Partenaire=skroutz&CodePromo=oui&aftrack=TVRRMU96VXlNRGs7MTMyMjE2NzM2ODs

 

Aυτα περι μεταδωσης ηχου. Το δευτερο ζητημα ειναι το μικροφωνο.

Χρειαζομαι επισης να αγορασω ενα μικροφωνο για να ηχογραφησω κλασσικη κιθαρα, φωνη και μπορει και ενισχυτη κιθαρας (αλλα κυριως κλασσικη και φωνη).

Απο οτι εχω ψαξει μαλλον condenser θελω. Παλι η τιμη του αμα γινεται να μν ξεπερναει τα 100 ευρω. Εγω βρηκα αυτα. Τωρα νιωστε ελευθεροι να εκφρασετε την γνωμη σας για τις επιλογες μ!

 

http://www.dv247.com/microphones/se-electronics-se2000-and-free-se-studio-pop-shield--70051

http://www.dv247.com/microphones/rode-m3-condenser-microphone--44414

http://www.dv247.com/microphones/akg-perception-120-condenser-recording-microphone--51673

http://www.dv247.com/microphones/audio-technica-at2020-studio-condenser-microphone--25509

http://smart.noiz.gr/details.php?id=58059

και τελος το κλασσικο 57 που ναι ξερω ειναι δυναμικο αλλα εχω ακουσει τοσο καλα λογια για αυτο που ειπα να το βαλω στην λιστα. http://www.dv247.com/microphones/shure-sm57-vocal-instrument-microphone--13247

 

Καμια γνωμη / βοηθεια κανεις?

Παντως ευχαριστω για την υποστηριξη και την βοηθεια σας! Χωρις την βοηθεια σας και γενικα αυτο το site θα ημουν χαμενος!!!

My spirit sighs in peace - Opeth

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου πω την άποψη μου περί ηχείων σε πρώτη φάση. Ηχεία αν πάρεις π.χ τα ΒΧ8 από τον Θωμα, θα τα πάρεις 260 ευρώ και είναι πολύ καλά Value for Money. Αν είναι μικρός ο χώρος σου μπορείς να πάρεις τα ΒΧ5. Εγώ με τα ΒΧ8 ήμουν ευχαριστημένος μέχρι που πήρα τα Genelec 8030 ΑΛΛΑ για ΜΕΝΑ είναι καλά ηχεία (χρωματίζουν λίγο αλλά πίστεψε με είναι καλή λύση!).

Ακουστικά τώρα! Εγώ είμαι AKGφιλός! Έχεις κοιτάξει τα AKG K141? Σε μαγαζιά στην Ελλάδα τα πουλάνε και κάτω από 100€ και είναι αξιοπρεπέστατα ΚΑΙ επαγγελματικα!!! Δεν θα σου πρότεινα τα Pioneer για κανένα λόγο!

Η κάρτα ήχου σου έχει 2 εξόδους (ή TRS (καρφί) ή RCA). To ένα είναι λεφτ το άλλο right, tα ηχεία έχουν είσοδο αναλόγος με την τιμή τους! Τα ΒΧ8 που σου ελεγα έχουν και XLR και καρφί. Τα Behringer έχουν XLR, καρφί και RCA! Τα Genelec μονο XLR. Εσύ θα πάρεις τις εξόδους από την κάρτα και θα τα βάλεις στα ηχεία (στην χειρώτερη θα πάρεις καλώδιο από RCA σε καρφί ή κάτι αλλά μπορεί να μην χρειαστει.

Για τα μικρόφωνα από ότι κατάλαβα το budget σου είναι μέχρι 100-120€. Για δες http://www.thomann.de/gr/akg_c1000s.htm αν και θα σου έλεγα να δώσεις 150€ και να πάρεις αυτό->http://www.thomann.de/gr/akg_c2000b_h100_set.htm. Το 57αρι θα το χρειαστείς αν θα ηχογραφείς ενισχυτες. Για στούντιο θα σου πρότεινα πρώτα να πάρεις ένα πυκνοτικό, ώστε να μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα, και μετά δυναμικό ;)

 

ελπίζω να βοήθησα κάπως

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνονοματε φιλε (κωστη με λενε) με βοηθησες απιστευτα πολυ! Δυστυχως δν εχω περισσοτερα λεφτα για να αγορασω ειτε ηχεια ειτε monitor. Για καποιο λογο δεν τα ειχα κοιταξει τα akg headphones! Μολις μπηκαν στην λιστα μ :P Περι ηχειων τωρα... Εχω ενα 2.1 συστημα που 2 ηχειακια (ξεχωριστα το καθενα) μπαινουν στο left και right output του woofer (duh!) . Το woofer εχει πανω του ενα audio input που δεχεται το κλασσικο μικρο καρφι (σαν ολων των earphones - γαμωτο ξεχναω το ονομα του). Eγω λοιπον θα συνδεσω οπως ειπες τα ηχειακια με την καρτα ηχου (χωρις woofer) ή θα παρω ενα καλωδιο 1/4 καρφι σε μικρο καρφι για να συνδεσω την καρτα ηχου με το audio input του woofer? Οσο για το μικροφωνο το κοιταξα και εγινε και αυτο υποψηφιο! Δεν λεω οτι κατεληξα γιατι θελω να ακουσω γνωμες για τις επιλογες μου (και επισης θα προτιμουσα αν μπορω την ιδια ποιοτητα ή τουλαχιστον ελαχιστα μικροτερη να την βρω με καπως λιγοτερα χρηματα) :)

 

P.s Να φανταστω πως οταν θα συνδεσω τα ηχεια μου με την καρτα ηχου δν θα εχει καμια σχεση με το αν την ειχα συνδεσει με monitors (εστω και φτηνιαρικα)

 

Ευχαριστω παντως παρα πολυ για την βοηθεια σου!

Κωστης

My spirit sighs in peace - Opeth

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου