Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Τώρα τελευταία μου μπήκε η ιδέα να πάρω ένα φθηνό βιολί. Δεν έχω όμως ιδέα περί οργάνου... και δεν με ενδιαφέρει να παίξω επαγγελματικά. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής :

1.Ποια η πιθανότητα να παίξω χωρίς μαθήματα?  Παίζω ήδη πλήκτρα και ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα 13 χρόνια...(και ας πούμε ότι έχω καλό αυτί)

2.Αξίζει να δώσει κανείς έστω και για πλάκα 100-150 ευρώ για βιολί? Η θεωρούνται παιχνίδια?

Αν έχετε να προτείνετε κάτι...ακόμα καλύτερα  :)

Ευχαριστώ

Guybrush Threepwood...mighty pirate!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με 150 ευρώ παίρνεις βιολί πάνω στο οποίο μπορείς να εξασκηθείς. Μόνος εγώ δεν κατάφερα πολλά πράγματα, τρόμαξα να βγάλω μια νότα σωστά. Θέλει υπομονή. 

ο χρόνος αρκετός 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με 150 ευρώ παίρνεις ένα αξιοπρεπέστατο μαθητικό βιολί.

Η δυσκολία ή ευκολία δεν έχει να κάνει με το όργανο αλλά με την τεχνική. Η οποία στο συγκεκριμένο όργανο είναι ισως από τις πιο δύσκολες σε σχέση με άλλα όργανα.

 

Από εκει και πέρα αυτό που δεν μας ειπες είναι τι είδος βιολί θέλεις να παίζεις.

Αν σ ενδιαφέρει το λαϊκό παίξιμο, τότε η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών οργανοπαιχτων είναι αυτοδιδακτοι.

Αν σ ενδιαφέρει το κλασικό βιολι, να παίζεις Bach, Mozart κτλ τότε ο καθηγητής είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχουν αυτοδίδακτοι κλασικοί μουσικοί..

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

εγώ θα σου συνιστούσα να πας σε δάσκαλο. Όσα και να δώσεις για το βιολί, στην αρχή θα κάνεις πολλά λάθη(όπως και γω) στην τεχνική, στον ήχο τα οποία πρέπει να τα διορθώσει ένα έμπειρο αυτί και μάτι. Επιπλέον είναι το ενδαρρυντικό κομμάτι της δουλειάς με δάσκαλο, το ότι δεν θα χάσεις το ενδιαφέρον σου εύκολα με τις πρώτες στραβές δοξαριές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα μπορούσες να πάρεις μία μέθοδο για βιολί και να δεις τι μπορείς να κάνεις.

 

Το βιολί όσον αφορά στο αριστερό χέρι χωρίζεται σε θέσεις 1η, 2η, 3η κλπ. Στην αρχή για παράδειγμα θα παίζεις μόνο στην πρώτη θέση. Δηλαδή το χέρι σου θα μένει μόνο πάνω, κοντά στην κεφαλή και δε θα κινείται κατά μήκος στην ταστιέρα. Μόλις αρχίσεις και εμπεδώνεις  την πρώτη θέση θα βάλεις στην μελέτη σου και τη 2η. Το παν σε μία θέση είναι να συνηθίσεις που πρέπει να πέφτει κάθε δάκτυλο για να βγαίνει σωστά η νότα.

Άρα πρέπει να ξέρεις αν η νότα που παίζεις είναι η σωστή. Μπορείς στην αρχή να γράφεις σε ένα πρόγραμμα – finale για παράδειγμα – την άσκηση που θα παίξεις και μετά να παίζεις συγχρόνως για να δεις πόσο φαλτσάρεις και να διορθώνεις τα δάκτυλα.

 

Το δεξί χέρι θέλει πολύ δουλειά. Καταρχήν θα πρέπει να σου δείξει κάποιος πώς να πιάνεις το δοξάρι. Πρέπει να κάνεις ασκήσεις με ανοικτές χορδές (χωρίς αριστερό χέρι). Το δοξάρι έχει πολλές τεχνικές και μυστικά.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου