Προς το περιεχόμενο

Να πουλήσω τα Tannoy και να πάρω . . . ?


Smyro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

(όχι κομπολόι πάντως :) )

 

Έχω τα Tannoy Reveal 8D λιγότερο από εξάμηνο και σκέφτομαι μιας και ο χώρος μου είναι μικρός και τα δουλέυω συνήθως στα -25db να τα δώσω και να πάρω κάποιο άλλο ζευγάρι ποιο κατάλληλο. Επίσης δεν έχω καταφέρει να αφομοιώσω τον ήχο τους ακόμη, είναι δύσκολα ηχεία, δεν έχουν βάθος.. δεν υπάρχει αυτό το 3D δλδ.

 

Είμαι ανάμεσα σε Genelec 8030, Dynaudio BM5A & Adam A7 και γενικότερα σε αυτό το φάσμα τιμών αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο μοντέλο το οποίο θα κάνει διαφορά.

 

Έχει κανείς εμπειρία με κάποια από τα ζευγάρια που αναφέρω ώστε να μου πει αν αξίζει να κάνω την αλλαγή, και αν αξίζει ποιο να προτιμήσω?

 

Σκοπεύω να γυρίσω την αγορά και να τα ακούσω, αλλα το καθε κατάστημα έχει άλλο χώρο δοκιμής και δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχω το καλύτερο αποτέλεσμα, γι αυτό θα εκτιμούσα κάποιες απόψεις. .

 

Εκ τον προτέρων thanks ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου, έχω τα Genelec 8030A και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι πολύ ικανοποιητικά σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων και τουλάχιστον από τα 6-7 ζευγάρια monitor που άκουσα με δικά μου cd μέχρι να καταλήξω στα Genelec νομίζω ότι είναι τα καλύτερα σ'αυτήν την κατηγορία τιμής, ακόμη και στα μπάσα. Βέβαια, τα TANNOY που έχεις δεν τα ξέρω, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τι προσπαθείς να ξεπεράσεις με την νέα αγορά σου. Πάντως τα genelec είναι πολύ ικανοποιητικά. Ελπίζω και τα υπόλοιπα παιδιά του noiz να μπορέσουν να σε κατευθύνουν με βάση τις εμπειρίες τους. Καλές αγορές

Κeep on bluesing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eχω και εγω τα genelec και ειναι πολυ καλα.Aπλα εγω τα χρησιμοποιω για να ακουω τα συνθια μου και οχι για μιξεις.Παντως οτι και εαν εχω ακουσει απο αυτα ακουγεται super.

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ, κι άλλος ένας κολλητός μου έχουμε τα 8030A.

Πολύ ευχαριστημένοι και οι δύο. Έχω δουλέψει παλιότερα και με ΒΜ αλλά όχι active. Καλά ηχεία ήταν.

 

Πάντως, μπορεί οι χώροι στα μαγαζιά να διαφέρουν αλλά άκουσε γνώριμο σου υλικό σε χαμηλή ένταση ώστε να είναι μικρότερη η επίδραση του χώρου, να ακούς δηλαδή περισσότερο ηχείο παρά ανακλάσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ έχω τα adam a7 (δεν τα εχουν πολλοι γιατι κυκλοφόρησαν πρόσφατα)

και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

 

προσωπικά τα βρηκα καλύτερα απ'όλα αυτά που αναφέρεις , πολύ περισσότερο low end από τα 8030 και πιο σκληρα απο τα "μουντά" (στα αυτιά μου) dynaudio.

 

για οποιαδήποτε απορία σχετικά με αυτά στείλε μου private

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και τα 4 ζευγάρια είναι καλά και σωστά, αλλά θα με βοηθούσατε περισσότερο αν γράφατε και κριτική σε σχέση με τα Tannoy μου, η συγκριτικά ανάμεσα τους. Tα Adam ποιος τα φέρνει ελλάδα να πάω να τα ακούσω? Θεσσαλονίκη είμαι. .

 

Για τα Genelec ανησυχώ μόνο για το bass extend, αφού δεν κατεβαίνουν όσο τα άλλα και γενικώς με τα subbasses έχω έρωτα οπότε θέλω να ακούω τι γίνεται στα 50. .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τί ηχεία είχες πριν τα Tannoy ?

 

Σε τί χώρο τα έχεις ?

 

Η απόδοση ενός ηχείου εξαρτάται άμεσα απο τον χώρο μέσα στον οποίο παίζουν.

 

Πιστεύω ότι τα Tannoy που έχεις είναι ένα αξιόλογο ηχείο (brand + πρόσφατες κριτικές), και όπως με κάθε καινούριο ηχείο χρειάζεσαι ένα χρονικό διάστημα μέχρι να μάθεις την συμπεριφορά τους στον χώρο σου.

 

Στην θέση σου θα κοιτούσα πώς να βελτιώσω την ακουστική συμπεριφορά του χώρου ώστε να γίνει πιο αποδοτικό το monitoring με οποιοδήποτε ηχείο.

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ghen τα Tannoy είναι τα πρώτα μου monitors.

 

Ίσως έχεις δίκιο, το σκέφτηκα και εγώ ότι φτάιει ο χώρος μου. Απλά με κάποιες αναζητήσεις στο νετ είδα άτομα να ορκίζονται για τα ηχεία που παρέθεσα παραπάνω και γι αυτό είμαι στη σκέψη αλλαγής. . .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα σε όλους.

 

Συμφωνώ με τον φίλο ghen ότι θα πρέπει να κοιτάξεις και το ακουστικό περιβάλλο μέσα στο οποίο παίζουν τα ηχεία. Αυτό, άλλωστε ισχύει με όλα τα μέσα από τα οποία ακούμε ήχο. Για παράδειγμα, πάμε να αγοράσουμε ενισχυτή κιθάρας και ενώ στο μαγαζί τον ακούμε κορυφαίο, όταν τον πάμε σπίτι μας, τον ακούμε εντελώς διαφορετικό. Ένα χαρακτηριστικό πάντως το οποίο έχουν τα genelec και πιστεύω ότι βοηθάει είναι ότι έχουν και ρυθμιστικά ώστε να εντείνεις ή να περιορίζεις τις συχνότητες που λόγω χώρου σου ακούγονται αντιστοίχως λιγότερο ή περισσότερο. Θα συμφωνήσω επίσης με τον ghen ότι τα tannoy είναι πολύ ποιοτικά (και ακριβά) ηχεία με ποιότητα ήχου και κατασκευής, οπότε θα έλεγα μήπως μπορούσες, πριν προβείς σε κάποια αγορά, να βελτιώσεις την ηχητική του χώρου όπου τα έχεις.

Κeep on bluesing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου