Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για overdrive κανάλι σε Laney LG / Orange Crush Pix;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα μια σύγκριση στον ήχο του "βρώμικου" καναλιού αυτών των δύο σειρών SolidState ενισχυτών. Στα αυτιά μου η παραμόρφωση του τρανζίστορ πάντα ακούγεται λίγο ψεύτικη (πολύ thin ή "πλαστική") σε σχέση με τη λάμπα. Αν κάποιος έχει δοκιμάσει και τις δύο σειρές, θα εκτιμούσα την άποψή του. Ποιος έχει περισσότερo ζεστό και "creamy" overdrive που θα μπορούσε να πλησιάζει (έστω και από ...μακριά) τον λίγο vintage ήχο που έχω στο μυαλό μου;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή φαίνεται να μην υπάρχει κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει στο ερώτημά μου, μήπως ξέρουμε κάτι για τον Hughes&Kettner Edition Blue; Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά καιρούς έχω παίξει με ενισχυτάκια όπως orange crush30, laney lg12, h&k attax60. Όλοι solid state βέβαια και το drive τους πράγματι δεν ήταν φοβερό. Πιο μάπα ήταν ο laney, μπουκωμένο κανάλι και fuzzοκατάσταση. Μετά ο orange, ηταν λίγο καλύτερος αλλά και πάλι σαν marshall mg ακουγόταν, not much.

Ο Η&Κ attax απ την άλλη, είναι πολύ καλύτερος απ τους άλλους 2. Οκ, δεν ακούγεται σα λαμπάτος αλλά έχουν κάνει καλή δουλειά στην Η&Κ και έχει ωραίο lead channel. O blue 30 ενός φίλου ακούγεται εξίσου καλά μπορώ να πω.

Θα έλεγα, δεδομένου ότι κοιτάμε ss ενισχυτές, να δεις και τους Kustom που είναι κι αυτοί σε καλό επίπεδο για ss (έχω τον Quad 100):

http://www.thomann.de/gr/kustom_kg212fx.htm

 

Γενικά μιλώντας, δεν προτείνω κανένα μικρό μοντελάκι με 6-8" μεγαφωνάκι καθώς ακούγονται εντελώς ψεύτικα και τζιτζικια, καθαρά λόγω μεγαφώνου. Τα μοντέλα 30W με 10-12" μεγάφωνο (που αναβαθμίζεται κιόλας) είναι πολύ καλύτερα.

Όταν ας πούμε έβαζα 10-15w ενισχυτάκια laney, H.benton και spiderII πάνω σε 1Χ12" καμπίνες με celestion 70/80 ή V30 ή eminence lady luck, ακουγoνταν πολύ πιο αξιοπρεπώς απ ότι με το στοκ μεγαφωνάκι των 8".

Το ίδιο ισχύει και με 5W λαμπάτα ενισχυτάκια που το 6,5"-8" στοκ μεγάφωνο ήταν σκέτη απογοήτευση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ, ήσουν πολύ κατατοπιστικός! Εννοείται πως κοίταγα για 30W, δεν ήθελα κάτι μικρότερο έτσι κι αλλιώς. Για τον Laney το φανταζόμουνα, για τον Orange πίστευα καλύτερα πράγματα αλλά αν ισχύει αυτό που λες τον αποκλείουμε αφού ήδη έχω έναν Marshall MG και δεν θέλω κάτι παρόμοιο.

Για τους Kustom δεν γνώριζα κάτι και θα την πω την αμαρτία μου, δεν μου γέμιζαν το μάτι. Θα το τσεκάρω πάντως σίγουρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι Kustom στα 30W με 2Χ12" μεγάφωνα και σ αυτή την τιμή είναι σούπερ.

Κάνεις και στο μέλλον την απλή μόντα να το χρησιμοποιείς ως 2Χ12" καμπίνα και θα είναι jet. Θα δίνει άλλη ευελιξία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα μπορεί να είναι off topic αλλά πως ακριβώς τον χρησιμοποιείς μόνο ως καμπίνα;

Απλά, ανοίγεις τον ενισχυτή, βάζεις ένα νέο καλωδιάκι με βύσμα και μεταλλικά φισάκια(φις/connectors) στα μεγάφωνα κι έτοιμη η καμπινούλα. Είναι εύκολες κι αναστρέψιμες τροποποιήσεις:

http://www.ultimate-guitar.com/forum/showthread.php?t=1068679

 

Ένας ηλεκτρονικός ή DIYer το κάνει στο πι και φι.

Απλά το έριξα σαν πρόταση γιατί πραγματικά αξίζει σαν καμπίνα μια 2Χ12" (και σε αυτή την τιμή...).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με έχεις ψήσει αρκετά φίλε Sotto. Επίσης βλέπω ότι έχει και Loop send/return οπότε φαντάζομαι οτι αν χρειαστεί μπορώ να συνδέσω στο Loop return και το POD μου για να έχω όσο το δυνατόν περισσότερο "αχρωμάτιστο" ήχο από τον ενισχυτή, έτσι δεν είναι; Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι μάλλον είναι too much για διαμέρισμα (βλέπω και από άλλες κριτικές ότι στο 3/10 τρίζουν τα τζάμια) και φοβάμαι μήπως πάει τζάμπα η αγορά αν δεν μπορώ να τον ανοίγω και μετά κρίμα τα 2x12.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με έχεις ψήσει αρκετά φίλε Sotto. Επίσης βλέπω ότι έχει και Loop send/return οπότε φαντάζομαι οτι αν χρειαστεί μπορώ να συνδέσω στο Loop return και το POD μου για να έχω όσο το δυνατόν περισσότερο "αχρωμάτιστο" ήχο από τον ενισχυτή, έτσι δεν είναι;

 

 

Σωστά! Στο fx return βάζεις ό,τι πεταλιέρα κλπ θέλεις εξωτερικά (line in). Με το fx loop μπορείς να κάνεις πολλά κόλπα. Είναι ατού.

 

Για τις εντάσεις κλπ, εσύ θα κρίνεις. Απλά να αναφέρω πως στο διαμερισμα μου παίζω με 2Χ12" Vintage 30s και 50W λαμπάτο... Εννοείται πως παίζω χαμηλά αλλά ο όγκος, η χροιά και το EQ, ακόμη και σε ένταση κοινής ησυχίας, ΔΕΝ συγκρίνονται με τα ενισχυτάκια που έχουν 6-8-10" μεγάφωνα... Άντε, το 10" πλησιάζει αλλά δεν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου