Προς το περιεχόμενο

Μίξη με ακουστικά ή φθηνα monitors;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Λόγω των δύσκολων γαρ καιρών για τους περισσότερους μουσικούς και συγκροτήματα και επειδή έπεσε φόρτος εργασίας τώρα τελευταία με ένα αρκετά μεγάλο και σχετικά απαιτητικό υλικό, ενω παράλληλα ο χρόνος που μας αφήνουν οι πρωινές μας δουλειές είναι ελάχιστος, έπεσε η ιδέα να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία μιας που όλοι έχουμε αρκετό gear σπίτι μας ώστε τουλάχιστον να έχουμε ένα πλήρες pre-production στάδιο, να ξέρουμε δηλαδή τί ακριβώς θέλουμε και πώς το θέλουμε πριν καν μπούμε στο στούντιο.

 

Προκειμένου να έχουμε μια σχετική εικόνα ενός rough mix αυτού που θα ακούμε σπίτι μας ώστε να μπορέσουμε να "σκηνοθετήσουμε" καλύτερα τα μέρη του ο καθένας θα μπορούσαμ να χρησιμοποιήσουμε ακουστικά; Δεν το έχω κάνει ακόμη προσωπικά για να διαπιστώσω το αν και κατα πόσο θα είχα μια σχετική εικόνα του τί συμβαίνει. Σίγουρα έχω κάποια εμπειρία με monitors και μπορώ να διαθέσω ένα πόσο, ας πούμε με ταβάνι τα 300 ευρώ, όμως τα ακουστικά προσφέρουν και άλλες ευκολίες δεδομένου και του ότι θα γίνεται η δουλειά στο σπίτι.

 

Ποιες οι γνώμες σας;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με 300 αγοραζεις πληρως επαγγελματικα ακουστικα απο AKG, Beyer Dynamic κλπ.

 

http://north-america.beyerdynamic.com/shop/hah/headphones-and-headsets/studio-and-stage/studio-headphones.html

 

Για μονιτορ, ισχυει το γνωμικο οτι: οσα περισσοτερα δινεις τοσο το καλύτερο.

Με 360€ ισως παρεις ενα ζευγαρι KRK με 6" ηχεια.

 

http://www.skroutz.gr/c/571/mousika-hxeia.html?from=catspan&keyphrase=krk

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι πολύ κουραστικά τα ακουστικά, σε σημείο να γίνονται επικίνδυνα. Έτσι και αλλιώς για προπαραγωγη δε χρειάζεται να γίνει μίξη αναφοράς, μια αξιοπρεπής μίξη αρκεί. Οπότε κάποια best buy monitors είναι προτιμοτερα, αρκεί και ο χώρος να μην είναι εντελώς GTP

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Μου αρκει να έχω μια καλή γενική εικόνα, όχι να κάνω τελική μίξη (ούτε καν τελικούς ήχους δεν θα έχω έτσι κι αλλιώς) απλά να μην πέφτουν τα όργανα το ένα πάνω στο άλλο, να έχω μια αίσθηση του πόσο "πυκνό" ή "άδειο" είναι ένα μέρος, αυτά πάνω κάτω. Απλά τα ακουστικά θα εξυπηρετήσουν λόγω περιορισμένου χρόνου και χώρου, για να μην τα σπάω και στους υπόλοιπους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έχω τα hs80 τα οποία είναι εκτός του budget σου .Αυτό που ήθελα να πω μήπως σε βοηθήσει είναι ότι οτιδήποτε και αν πάρεις θα πρέπει να περάσεις ατέλειωτες ώρες ακούγοντας μέχρι να μάθεις να το χρησιμοποιείς "σωστά". Η καλύτερη λύση επομένως είναι να χρησιμοποιήσεις όσες περισσότερες πηγές ήχου. Πχ 2- 3 αρκετά  διαφορετικά ηχητικά ζευγάρια monitor (έστω και φτηνά),διαφορετικά ακουστικά ,να ακούς σε διαφορετικούς  χώρους κτλ . Με αυτόν τον τρόπο εξαλείφεις ΚΑΤΑ την γνώμη μου(ερασιτέχνης είμαι) την ανάγκη για πολύ ακριβά monitor. Δεν θα είναι τέλειο αλλά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά. Η γνώμη μου είναι να δουλέψεις με ότι σου δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα με τα 300€.

 

Προσωπικά θα πήγαινα σε καλά ακουστικά (με budget 300€).

 

Για να στήσεις ένα σύστημα ηχείων που να μπορέσεις να το εμπιστευθείς θα πρέπει να διαθέτεις χρήματα, καλό προσωπικό reference, καλή ακουστική στον χώρο ακρόασης και λίγη ..τύχη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τα γραφώμενα του Insect.Γενικά καλό είναι να δοκιμάζεις διαφόρων ειδών αναπαραγωγικά συστήματα.

Με τα ακουστικά επικεντρώνεις σε λεπτομέρειες που δεν θα ακούσεις σε σπιτικές συνθήκες ,είτε λόγω χαμηλών εντάσεων ,είτε μη ποιοτικών μόνιτορ .

Επίσης λόγω του ότι είμαστε ερασιτέχνες ,τα αυτιά μας δεν είναι τόσο γυμνασμένα στο να αντιλαμβάνονται λεπτομέρειες ,οπότε και τα ακουστικά και τα μόνιτορ είναι απαραίτητα κατά τη γνώμη μου.

Προσωπικά δουλεύω με φτηνά μόνιτορ και με κάτι ακουστικά ψείρες της πλάκας  ;D

Περιμένω ένα ζευγάρι ακουστικά κλειστού τύπου-για τις λεπτομέρειες που λέγαμε- αλλά και πάλι όχι τπτ χάι εντ μοντέλο ;D

Το παν είναι η έμπνευση ,αν δεν έχεις .................... ;D ;D ;D γελάω γιατί εγώ έχω και δεν χρειάζομαι ποιγιοτικά συστήματα  ;D

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή πέρασα από αντίστοιχη φάση στο παρελθόν μπορώ να πω τα εξής...

 

Με ακουστικά κάνεις δουλειά!Και αν το ψάξεις μπορείς να κάνεις σοβαρά πράγματα...Όχι εγώ, αλλά ξέρω κόσμο που το έχει κάνει...  ;D ;D

 

Τα ακουστικά όμως είναι αρκετά κουραστικά(ακόμα και semi-open που έχω)!Μετά το τέταρτο εγώ, παρ' όλο που πρόσεχα πολύ τις εντάσεις δεν την παλευα!Γι' αυτό το λόγο τσίμπησα ένα φθηνό σετάκι μονιτορς για το σπίτι(Mackie MR5mkII)!Οι δουλειές που κάνω είναι πάνω κάτω αυτό που θες κι εσύ...Κανένα rough mix ή να ακούω γενικώς πράγματα και να σημειώνω που θέλω να δώσω προσοχή, κανα τζαμάρισμα με το μπάσσο μου, κλπ...Εννοείται ότι μία επέμβαση στην ακουστική του χώρου σου θα χρειαστεί!Χρησιμοποιώ ακόμα τα ακουστικά για κανα editing για παράδειγμα, αλλά όχι για πολύωρη ακρόαση και φυσικά σε χαμηλές εντάσεις!

 

Απο κει και πέρα, επειδή βλέπω ότι έχεις κι εσύ αυτή τη δυνατότητα, έχω κι εγώ την τύχη να μπορώ να χρησιμοποιώ όποτε θέλω ένα καλύτερο ζεύγος ηχείων(Dynaudio) σε μεγαλύτερο χώρο από το δωμάτιό μου και με καλύτερη ακουστική διαμόρφωση, κάνοντας εκεί την "σοβαρή" δουλειά!

 

Ο haryy έχει δίκιο σε αυτό που λέει...Ότι μπορεί να σου δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα είναι μάλλον και η καλύτερη επιλογή!Αλλά εκεί μάλλον πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο σε δοκιμές!Επίσης, άποψή μου, αν πας τελικά στην λύση ακουστικών, είναι να μην δώσεις 300 για την αγορά τους..Με τα μισά κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω στη θεση σου θα παιρνα καποια μονιτορ.

 

Δεν θαναι και στουντιακης ποιοτητας αλλα δεν νομιζω να μη κανεις αξιοπρεπως τη δουλεια σου. Εφοσον εισαι χομπιστας και οχι επαγγελματιας δεν νομιζω οτι εχει νοημα να το ψυριζεις και τοσο. Αυτο που εχει σημασια ειναι οτι ηχεια και να ειναι, να τα μαθεις καλα. Δηλαδη ακομη και να χρωματιζουν σε καποιο βαθμο τον ηχο να ξερεις πως πρεπει να ακουγεται σωστα ενα κομματι οπως προειπαν κ αλλοι.

 

Οσο για τα ακουστικα ειναι οντως αρκετα κουραστικα...Βεβαια εχουν και αυτα το σκοπο τους. Αλλα πιστευω τις λεπτομερειες δεν χρειαζεσαι ακριβα ακουστικα για να τις ακουσεις.

Τρολολολολολολολ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου