Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω και εγώ την τρομπέτα παιδιά!

 

Η κατάσταση έχει ως εξής. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να ασχολούμαι και να μελετάω όποτε μπορώ. Δεν με ενδιαφέρει κάποια γρήγορη εξέλιξη. Απλά μου αρέσει πολύ σαν όργανο και θα ήθελα το ανακαλύψω αλλά χωρίς πιέσεις και άγχος.

 

Να σημειώσω ότι το βασικό μου όργανο είναι η κιθάρα και το δεύτερο το πιάνο. Από θεωρητικά είμαι σε ένα αρκετά καλό επίπεδο (έχω κάνει αρμονία και jazz αρμονία) και jazz είναι η βασική μουσική που παίζω.

 

Θα ήθελα να μάθω λοιπόν αν κάποιος έχει ακολουθήσει κάποια μέθοδο (βιβλίο, video) μόνος του και αν ναι πως του φάνηκαν.

 

Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσα να κάνω μαθήματα θα ήταν τύπου ένα το μήνα.

 

Τέλος το μπατζετ είναι μέχρι 300 ευρω.

 

*Να συμπληρώσω επίσης ότι έχω δύο επαφές με τρομπέτα όπου κατάφερα να βγάλω κάποιες νότες υπό την καθοδήγηση ενός φίλου.

**Σε τι κλειδί θα ήταν πιο εύκολο C?

 

 

(έχω διαβάσει ήδη τα προηγούμενα θέματα)

Ευχαριστώ!

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω φιλε πηρα τρομπετα πριν ενα χρονο περιπου και τη δουλεψα μονος μου, κοιτωντας και κανενα βιντεο στο γιουτιουμπ και γενικοτερα ιντερνετ.

 

Μολις μπηκα στη φιλοσοφία του πως βγαινουν οι νοτες, πλέον μπορώ να βρω τους συνδυασμους που μας κανουν τη νοτα που θελω, μονος μου, δεν ειναι τιποτα, απλα είνα μπερδεψουρικο, γιατι δεν ειναι και πιανο να τα εχεις ολα στη σειρα.

 

Αυτό που θα διαπιστώσεις και μόνος σου είναι οτι θα πρεπει να ασχολείσαι σε τακτα διαστηματα, και οχι να την αφηνεις καιρο, οχι τοσο γιατι ξεχνας τις νοτες και τα πατηματα, αλλά γιατι δε θα "χτισεις" ποτε αντοχή για να παιζεις όλες τις νοτες του ευρους σου χωρις να κουραστεις γρηγορα και έτσι θα βελτιωνεσαι με αργους ρυθμους.

 

Πχ θες να κανεις λιγο εξασκηση σε μια περιοχη με δυσκολες νοτες, αλλά αν δεν εχεις την απαιτουμενη αντοχή στα χείλια δε θα μπορεσεις να παιζεις αρκετη ωρα ωστε να δεις εξελιξη στον ηχο σου στο pitch σου κλπ, γιατι πολυ απλα θα ταχεις φτυσει στο 10λεπτο ;)

 

να θυμασαι να μη φυσας με τοση δυναμη ωστε να σου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι, αν γινεται αυτο προσεξε την αναπνοή σου και τα χειλια σου.

επίσης να μην πιέζεις πολύ τη τρομπέτα στα χειλια γιατι δεν αιματώνονται μετα απο λίγο και δε θα βγαζεις τις νοτες, γιατι τραυματιζονται και γιατι ετσι δεν γυμναζονται

 

εγώ έχω παρει μια stagg 77-T με καπου 120 ευρω και ειναι μια χαρα. τονικότητα C που σημαινει πως η πρώτη αρμονικη που θα βγαλεις (χωρις να πατας κανενα κουμπι) θα ειναι Bb του πιανου.

 

Προσωπικά έχω κατσει να μάθω να παιζω απο F (του πιανου) που ειναι η δευτερη αρμονική (χωρις να πατας κανενα κουμπι παλι). Έκατσα να μαθω πεντατονική, μινορε, χιτζαζ, νιαβεντ ωστε να μπορώ να βγάλω κανα κομματι που μαρεσει μπλουζιές, φανκιες και κανα παραδοσιακο και να μη βαριέμαι κανοντας μονο ασκησεις.

 

Μολις ανεβει η εκταση εκει που θελω και αποκτησω και την ευχερεια που θελω στις κλιμακες απο F (πιανου) θα κοιτάξω καμια άλλη τονικότητα.

 

Προς το παρόν το μεγάλο πρόβλημα είναι η αποκτηση αντοχής, που με περιορίζει στο μισάωρο παιξίματος σε όλο μου το εύρος, μετα τα χειλια κουραζονται

 

 

αυτα απο μένα!

καλή αρχή!

 

η τρομπετα ειναι φοβερό όργανο! :D

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτονόητο αλλά θα το τονίσω και πάλι. Θα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον την αρχή με δάσκαλο. Πολύ καλές μαθητικές τρομπέτες και όχι μόνο έχω βρει στον Παράσχο, νομίζω έχει μαγαζί στο κέντρο και το εργαστηρίο-σέρβις κάπου στο Βύρωνα, σε πολύ καλές τιμές. Αξίζει να περάσεις μια βόλτα, θα με θυμηθείς. Λίγο πιο ακριβές οι βραζιλιάνικες Weril αλλά φυσικά δε συγκρίνονται με Yamaha, Bach κλπ. Τονικότητα θα συμφωνήσω με τον Ηρακλή. Και φυσικά θέλει αρκετή μελέτη για να φτάσεις με αξιοπρέπεια στο σημείο που φαντάζομαι ότι θες για να παίζεις jazz κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον γνωρίζω ήδη τον Παράσχο, τον είχα προτείνει και εγώ παλιότερα σε κάποιο μέλος εδώ , θα περάσω σίγουρα μια βόλτα.

 

Εννοείται ότι δεν είμαι αντίθετος με τα μαθήματα αλλά ο χρόνος μου και τα οικονομικά μου είναι πολύ περιορισμένα για να γίνει κάτι τέτοιο υπό την έννοια των 4 μαθημάτων ανά μήνα.

 

Αρχικά απλά θέλω να ανακαλύψω το όργανο, να παίζω απλά πράγματα. Δεν έχω σκοπό να μάθω να παίζω jazz ή να παίζω τέλεια. Αν αυτό προκύψει μέσα από την διαδικασία που θα ακολουθήσω σε ένα μεγάλο βάθος χρόνο ακόμα καλύτερα!

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α ωραία, συγκεκριμένα έχω παίξει με αυτή Paraschos GTR-200 Bb trumpet, και για τα 180 ευρώ νομίζω με βαλιτσάκι κλπ που στοιχίζει ήταν εξαιρετική. Εντελώς τίμιο όργανο, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Μπορείς να το συνδιάσεις με ένα καλύτερο επιστόμιο πχ Bach. Πως σου ακούγεται να πήγαινες σε φιλαρμονική; Εφόσον γνωρίζεις ήδη από θεωρία και αρμονία της μουσικής θα αρχίσεις κατευθείαν στο όργανο, πιθανόν με τον μαέστρο, όχι ότι καλύτερο, αλλά από το καθόλου κάτι είναι και αυτό. Και συνεχίζεις στην πορεία μελέτη μόνος σου σε όποια κατεύθυνση αρέσκεσαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό με την φιλαρμονική δεν το είχα σκεφτεί. Ίσως είναι μια καλή ιδέα για αρχή, θα πάρω ένα τηλέφωνο αύριο.

 

 

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγγνώμη, αλλά προσωπικά θα διαφωνήσω στο οτι ειναι αυτονοητο να πας σε δασκαλο, εστω και στην αρχη.

 

για μένα ο δασκαλος δεν είναι απαραίτητος για κανένα μουσικό όργανο, ειδικά αν δεν εχεις σκοπό να προχωρήσεις εντατικά.

 

εκτός αν κάποιος χρειαζεται να πληρώνει καποιον για να του την λεει επειδή δε μελετάει αρκετά ;)

 

τωρα, επειδή ο καθενας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, αν ήταν να συμβουλέψω οποιονδήποτε, θα του έλεγα πως αν αισθανεται πως το'χει (με το να προσεχει τον εαυτο του απο τραυματισμους, δυστυχώς δε καταλαβαινουν ολοι ποτε και που να σταματησουν), εχει ορεξη και καποιο ταλέντο, τοτε ο δασκαλος δε θα του προσφέρει και πολλά.

Αν ειναι απο αυτους που φοβουνται οτι θα μαθουν λαθος και μετα μια ζωη θα παιζουν λαθος η οτι θα παθουν εγκεφαλικο στο πρωτο φυσημα αμα δε τους δειξει ο δασκαλος η οτι θα σπασουν τα δοντια τους επειδη δε καταλαβαν οτι δε παταμε τη τρομπετα με ολη μας τη δυναμη κλπ κλπ, τοτε προφανως ο δασκαλος ειναι απαραιτητος.

 

με λιγα λογια, αν αισθανεσαι πως τοχεις, προσωρα και χωρις δασκαλο, και μολις παρεις μια ιδεα με τη βοήθεια youtube, φιλων, internet και προσωπικης ενασχολησης, κανε κανενα μαθημα αμα θες για να διορθωσεις καποια πραγματα και να παρεις φορα για το επομενο επιπεδο, μετα παλι προσωπική μελέτη, μετα παλι κανενα μαθημα κοκ.

 

η προσωπική μου αποψη, ο καθενας κανει ό,τι νομίζει είναι καλύτερο για τον εαυτό του

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

IraklisZS ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια οπότε για κάποιους είναι όντως αυτονόητο για κάποιους όχι. Καμία άποψη από τις δύο δεν είναι λάθος.  :)

 

Επειδή έχω περάσει αρκετά χρόνια σε ωδεία ιδιαίτερα κτλ και έχω βιώσει σε μεγάλο βαθμό τον καταναγκασμό του προγραμματισμένου μαθήματος, προφανώς λέω για μένα προσωπικά δεν κατηγορώ το ωδείο η τα μαθήματα, γιαυτό το λόγο λοιπόν θέλω να ασχοληθώ με κάτι που με ευχαριστεί  αλλά αυτή τη φορά μέσα από ένα άλλο όργανο και υπό άλλες συνθήκες.

 

Το πόσο θα εξελιχθώ και σε πόσο χρόνο δεν με νοιάζει, η μουσική δεν είναι αγώνας δρόμου ;)

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνώ μαζί σου notlrac

 

όπως και να'χει, με δασκαλο ή χωρίς, όσο έχεις όρεξη για δουλεια, θα προσωρας και την τρομπέτα θα τη φχαριστηθείς γιατί είναι οργανάρα!

 

καλά παιξίματα σου ευχομαι! :)

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    notlrac πάρε τρομπέτα Βb. Πολύ καλή είναι η Bach prelude, έχε το νου σου για μεταχειρισμένη που θα είναι στα λεφτά σου, γιατί καινούρια πρέπει να ξεφεύγει λίγο.

 

Για αρχή, με πολύ ψαξιμο στο διαδικτυο και με συμβουλές από γνωστούς σου, παλεύεται και χωρίς δάσκαλο. Το ιδανικό θα ήταν έστω ένα μάθημα αραιά και που, αφού δεν είσαι ψημένος φουλ ακόμη.

 

Εγώ το παλεύω ενάμιση χρόνο. Ξεκίνησα, εννοείται, για την φάση αλλά έχω φάει κόλλημα με το όργανο και ευτυχώς νιώθω ότι προχωράω. Θα ήθελα όμως να κάνω και μαθήματα αλλά λόγω ωραρίων κλπ. δεν έχω ξεκινήσει.

 

Είναι  πιθανό να κολλήσεις πολύ όμορφα με το όργανο γιαυτό μην αποκλείεις τίποτα.

 

Άρχισε να βλέπεις βιντεάκια από τώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου