Προς το περιεχόμενο

Αποθήκευση ήχων συνθ σε άλλο σύνθ, πώς γίνεται;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Δεν εχω χρονο.

Άμα θες βρίσκεις, θα ήθελα να τα πούμε από κοντά αλλά δεν μπορώ να σε πιέσω. Ότι πεις, σέβομαι τον χρόνο σου.

 

Δυστυχώς απογοητεύτηκα.

Αλήθεια σου λέω δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Παρακαλώ ας μου εξηγήσει κάποιος, κάποιος admin ίσως;

 

Δεν ξέρεις τι σήμαινες για εμένα.

Τώρα τα κάνεις λίγο τραγικά ή μου φαίνεται;

 

Εγώ φλερτάρω την μουσική σαν ερασιτέχνης απο μικρό παιδι και απλά ετυχε να παιξω και λιγο έξω και να κάνω μερικα μου ονειρα έστω για λιγο πραγματικότητα.

Δηλαδή ότι κάναμε όλοι λίγο πολύ.

 

Εσυ ήσουν αυτό που θα ήθελα να ήμουν και δεν εγινα γιατι μου τα εφερε αλλιως η ζωή.

Ελπίζω να μην έχει σχέση με υγεία. Όλα τα άλλα διορθώνονται.

 

Ολους τους επαγγελματίες του χώρου σας τους σέβομαι και τους αγαπώ γιατι ήθελα να ειμαι σαν αυτούς ισως.

Εγώ και τους ερασιτέχνες.

 

Ειστε τόσο τυχεροι που δουλευετε σε αυτό τον τομέα ως επαγγελματίες, ως μουσικοί, ως τεχνικοί , ως πωλητές, ως εμποροι or whatever, γιατι αυτός ο τομέας εχει ψυχή, ειναι μαγικός, ναι τόσο τυχεροι είστε, ευλογημένοι.

Μμμμ... ολίγον τι σχετικό θα έλεγα.

Έλα εσύ στη θέση μου και τότε τα λέμε. Δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όσο τα νομίζεις ή τουλάχιστον όσο τα φαντάζεσαι. Όλα έχουν τα υπέρ και τα κατά. Διαφέρουν ανάλογα την οπτική γωνία.

 

Ησουν γιγάντιος στα μάτια μου,

και συνεχίζω (άνω των 100 κιλών)  ;D

 

αν μου λέγαν τι επαγγελμα θα ηθελες να κάνεις τωρα αν το επέλεγες, θα έλεγα οτι θα ηθελα να ειμαι σαν τον Μανωλη Χναράκη.

Σ'ευχαριστώ από καρδιάς για τα καλά σου λόγια, με κάνεις και κοκκινίζω. Αλήθεια σου λέω. Παρ'όλα αυτά, μπορεί εσύ να έχεις - να κάνεις κάτι που δεν έχει - κάνει αυτός και να σε ζηλεύει.

 

Με πατησες ομως σαν σκουλήκι με τα quotes σου.

Εσύ εκεί, επιμένεις. Κατ'αρχήν δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να προσβάλω κανέναν σας. Πόσο μάλλον να "πατήσω σαν σκουλήκι" όπως λες, δηλαδή... ντροπή - έλεος, υπερβάλεις. Μην ξεχνάς ότι είμαι ίσο μέλος με ίσα δικαιώματα στο φόρουμ όπως όλοι.

Παρ'όλα αυτά, εάν νομίζεις για κάποιον λόγο πως σε έθιξα προσωπικά, είμαι διατεθειμένος να σου ζητήσω δημόσια συγγνώμη και το εννοώ αυτό, αρκεί να έχω φταίξει όπως αφήνεις να εννοηθεί. Ξέρεις... δεν έχω τέτοια κολλήματα.

 

Σε μισώ.

Ούτε σε μισό ούτε σε ολόκληρο.  :)

Δεν με μισείς καθόλου και είμαι βέβαιος γι'αυτό. Πολύ περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν από αυτά που ίσως μας χωρίζουν.

 

Και συγνωμη για την καταχρηση του topic.

Θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα, άλλωστε: α) στον γραπτό λόγο μπορούν να συμβούν αυτά ("""παρεξηγήσεις""") και β) θέλω να πιστεύω πως ο yameth μετά το κουραστικό ταξίδι της Φρανκφούρτης συνεχίζει να έχει καλές διαθέσεις και δεν θα μας κόψει ::)

 

Αν θες να σε ξανααγαπήσω,

Πάλι καλά, καλοσύνη σου που μου αφήνεις περιθώριο, αν και με όρους  ;D

 

θελω να περιγραψεις την διαδικασια με συγκεκριμενο παραδειγμα και βημα βημα μεταξυ m1 και roland fantom π.χ. στα sequencer, ετσι οποιοσδήποτε ειτε αρχαριος ειτε υψηλου επιπεδου στο θεμα του midi transfer να το καταλαβαινει.

Κωνσταντίνε... είναι μία standard διαδικασία, δεν τίθεται θέμα αρχάριος και υψηλού επιπέδου, τι βήμα βήμα να σου εξηγήσω;

Το πως συνδέεις μέσω midi δύο όργανα ή το πως κάνεις Record σε ένα midi sequencer ?

Κωνσταντίνε, μήπως με δουλεύεις; (τώρα θα "παρεξηγηθώ" εγώ) :)

Ουσιαστικά μου ζητάς να σου εξηγήσω πως κάνεις record σε ένα sequencer (hardware ή software). Μπορεί να κάνω λάθος αλλά εάν κατάλαβα σωστά, αυτό μου ζητάς να σου εξηγήσω;

 

Για οποιαδήποτε βοήθεια είμαι στη διάθεσή σου :)

 

Υ.Γ.

Ο φίλος manosx, στην 2η σελίδα έκανε αναφορά επ'αυτού εδώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 29
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

και midi εχω δουλεψει κατα κορον και συνδεω οργανα, αυτη τη στιγμη αυτο κανω ελεγχοντας μεσω midi ενα project με master keyboard το m1 και μεσω του sequencer του ελεγχω 4 tracks με soft synths στο sonar.

Μπορει να φταιω εγω και δεν καταλαβαινω οτι αν ειχα ενα αλλο synth μπροστα μου με sequencer και του περναγα την ακολουθια του midi σε SMF απο το m1 και την λαμβανε και την αποθηκευε παραλληλα να κραταγε και τις ρυθμισεις των οργανων του m1.

Εγω σωσει σε midi , εχω μεταφερει σε midi ενος DAW , εχω τροποποιήσει midi αρχειο, εχω κανει midi dump με προγραμματα οπως το midiOX , ετσι αλλαζω ηχους στο m1 μιας και δεν εχω MCκαρτα

 

Ακομα δεν μπορω να το καταλαβω, δεν ειμαι μονος, γιατι το απογευμα μιλαγα με ενα φιλο πληκτρα και αυτος δεν το καταλαβαινε ενω χρησιμοποιει midi οπως του το περιεγραψα.

Ισως φταιμε,

 

παντως αρχικα τα quotes σου δεν ηταν ωραια,

 

οτι ειπα για εσενα τα εννοω με την ψυχη μου(τα καλα).

Εκνευριστηκα, εξηγησα τους λογους.

Ναι , ισως παρασυρθηκα με τον γραπτο λογο και παρερμηνευσα.

Ισως ημουν υπερβολικός.

 

Κολλαω μεταξυ του hardware, εκει κολλαω, μαλλον δεν το καταλαβαινω, δεν το αντιλαμβανομαι, μεταξυ δυο hardware sequencers και της αποθηκευσης των ρυθμισεων των παραμετρων στα patch και την αποθηκευση του αρχειου στο ενα synth.

  Επειδη εχω δυο hard synth , θα πειραματιστω μεταξυ τους να το δω να το καταλαβω προσωπικα,

 

Ας πουμε τις παραμετρους για midi channel, volume, control, pan, φιλτρα κλπ στην ακολουθια του τραγουδιου για τα 16 οργανα που εχουν επιλεγει στον sequencer το καταλαβαινω, το χρησιμοποιω ,το ξερω

 

Για τις ρυθμισεις των παραμετρων ηχων καθε programm και combi ξεχωριστα που εχει το ιδιο το οργανο γιατι το καθε patch και compination  εκτος του sequencer και περιλαμβανουν διαφοροποιημενες επιλογες στους oscillators, τα φιλτρα, τα εφφε κλπ και τις μεταφερουμε με sysex αρχειο για να φτιαξουμε νεους συνδυασμους οργανων και να τους αποθηκευουμε αυτα πως θα αποθηκευτουν στο sequencer ενος αλλου οργανου.

 

Π.χ. αν στον sequencer σε ενα track επιλεξεις ενα programm, το programm αυτο θα περιεχει παραμετρους για oscillators, φιλτρα, ΑDSR generators και αλλα

Οταν τελειωσεις με τον sequencer και γραψεις αυτο το αρχειο σε smf καποιες παραμετροι που εχει και ο sequencer στο section του θα αποθηκευτουν και αφορουν πολλες παραμετρους που ανταποκρινονται στα CC που ειναι κοινα σαν πρωτοκολλο

 

Αν ομως φορτωνες παλι το Smf στον sequencer του οργανου και προηγουμενως ειχες φορτωσει μεσω syssex ενα αλλο setup ηχων που αλλοιωνουν τους αρχικους που ειχες χρησιμοποιησει σε επιπεδο ταλαντωτων, φιλτρων , θεσεων των patch κλπ τοτε αυτο που θα ακουγες θα ηταν η ιδια ακολουθια με διαφορετικα οργανα, Δεν σημαινει οτι αν φορτωνες το Smf θα περιειχε πληροφοριες για τα programms που αποτελουν τα tracks του sequencer, σιγουρα θα περιειχε ολες τις global πληροφοριες για ελεγχο, ποσοτητα εντασεων, στερεοφωνιας , ρυθμισεων εφφε και πολλα αλλα

 

Σιγουρα για να το καταλαβω, γιατι μπορει να κανω ή να εκφραζομαι λαθος πρεπει να το συζητησουμε. Γιατι γραπτα τωρα ειναι κουραστικο, εχω μπερδεψει κι εγω τα μπουτια μου και  νυσταζω.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις p.m.

 

  Τελικά χαίρομαι που αυτο το θέμα είχε την εξέλιξη αυτή, γιατι..... γιατί......

 

Εχθές εκανα chat με τον Brad Fiedel.

 

Σήμερα με πήρε τηλέφωνο ένας Έλληνας-Θρύλος της μουσικής, της τεχνολογίας και του εμπορίου μουσικών οργάνων, ο Μανώλης Χναράκης.

 

Αντε να τριτώσει και να πάω και για καφε με τον Jordan Rudess.

 

Συνοψίζοντας, αντεδρασα άσχημα, δεν επρεπε, σου ζητώ συγνώμη, ακομα και η αντιδρασή μου δεν θα ηταν ποτε έλλειψη σεβασμου στην εν γένει υπόστασή σου στο χώρο, ηταν μονο στο συγκεκριμένο θέμα και καλό ηταν να μην υπήρχε καθόλου.

 

Σαφεστατα δεν γνώριζα οπως και το είπα, την διαδικασία γιατι οπως και σου εξήγησα, ενω δουλευω to midi, αγνοούσα ή δεν αντιληφθηκα καλυτερα ποτε γιατι δεν μου χρειάστηκε πραγματικα μια τελικά βασική χρησιμη λειτουργια της εγγραφης στον sequencer των sysex δεδομενων περαν απο τα αλλα midi δεδομενα.

 

Δεν νοιωθω μονος γιατι πολλοι που ασχολουμαστε με αυτό και φιλοι μου δεν το γνωρίζαμε, ενω εχουμε σχεση και χρησιμοποιούμε το midi , ισως γιατι υπαρχουν στα πιο συγχρονα μηχανηματα πιο πρακτικοι τροποι ανακλησης των δεδομενων και γενικα οι περισσοτεροι απο εμας στα performances μας η στο home recording δεν εχουμε τοσες απαιτήσεις.

 

Οπως συμφωνησαμε εξ αλλου και περαν του midi , η γνωση των workstations, των δυνατοτητων τους και των συντομευσεων τους δεν είναι πλήρης, ουτε καν σε μεγαλο βαθμο απο τους περισσοτερους  χρηστες μουσικους.

 

Σε αυτό το σημείο θα σε ευχαριστήσω πολύ και δημόσια εδω στο forum  γιατι αφιερωσες πολυ χρονο να μου εξηγησεις ολη τη διαδικασία, εμαθα πολλά πράγματα που αγνοούσα στο τηλεφωνημα μας, αλλα κυρίως γιατι ειχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί σου, να μιλησω με εναν ανθρωπο που θαυμαζω γνωρίζοντας μέρος της μουσικής του πορείας και της φημης του και είχε εκ των προτέρων το σεβασμό μου.

 

Και αν σε στεναχώρησα, συγχωρεσέ με.

 

Τωρα ομως σε αφήνω γιατι με παίρνει τηλεφωνο ο Jοrdan λολ

 

 

 

 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλιότερα οι εντάσεις εδώ μέσα τελειώναν με πιστολίδια, κάνα δυό χειροβομβίδες και με τον πληκτρά να πυροβολεί στο τέλος τον κιθαρίστα 5 φορές και το γουέστερν να τελειώνει.

Τώρα οι εντάσεις καταλήγουν να κλείνουν σε κλίμα ευγένειας και σεβασμού μεταξύ των διαφωνούντων και πάνε και σε ταβέρνα μετά.

Μήπως συντελείται κάποια κοσμοϊστορική αλλαγή σ΄αυτόν τον τόπο?

Αν ναι , ξεκινάει από τους ανθρώπους της δημιουργίας και θα εξαπλωθεί μάλλον  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλιότερα οι εντάσεις εδώ μέσα τελειώναν με πιστολίδια, κάνα δυό χειροβομβίδες και με τον πληκτρά να πυροβολεί στο τέλος τον κιθαρίστα 5 φορές και το γουέστερν να τελειώνει.

Τώρα οι εντάσεις καταλήγουν να κλείνουν σε κλίμα ευγένειας και σεβασμού μεταξύ των διαφωνούντων και πάνε και σε ταβέρνα μετά.

Μήπως συντελείται κάποια κοσμοϊστορική αλλαγή σ΄αυτόν τον τόπο?

Αν ναι , ξεκινάει από τους ανθρώπους της δημιουργίας και θα εξαπλωθεί μάλλον  ;D

 

;D ;D ;D ;D ;D Μα το ειπε και ο πρωθυπουργος βλεπει φως στο τουνελ

(αλλα εγω ουτε το τουνελ δεν βλεπω ακομα μαλλον κατι παιρνει αυτος  ;D ;D ;D ;D ;D)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι όλα στα πλαίσια της ήπιας προσαρμογής.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

;D ;D ;D ;D ;D Μα το ειπε και ο πρωθυπουργος βλεπει φως στο τουνελ

(αλλα εγω ουτε το τουνελ δεν βλεπω ακομα μαλλον κατι παιρνει αυτος  ;D ;D ;D ;D ;D)

 

Δε βλέπεις τούνελ γιατί είμαστε μες το τούνελ χωρίς φώς. Αν ξαφνικά αρχίσεις να βλέπεις στο βάθος φως και ακούσεις και σφύριγμα τρένου,καλύτερα βάλτο στα πόδια ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε βλέπεις τούνελ γιατί είμαστε μες το τούνελ χωρίς φώς. Αν ξαφνικά αρχίσεις να βλέπεις στο βάθος φως και ακούσεις και σφύριγμα τρένου,καλύτερα βάλτο στα πόδια ;D

 

 

                                            ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου