Προς το περιεχόμενο

Χρήση trigger σε ακουστικό snare


jobest

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σ'ολους τους φιλους ντράμερ, θα είθελα τη βοήθειά σας στο εξής: Τελευταία αγόρασα το RT-10S τρίγγερ της Roland για να το χρησιμοποιήσω με το διχτάκι της Pearl το οποίο πέρασα στο snare που είχα, για αθόρυβη πρακτική. Το περνάω μέσα από το Trigger I/O της Alesis και μετά στό Superior Drummer. Γενικά πέρνω ικανοποιητικά αποτελέσματα, αλλά όχι όμως τέλεια, αφού "χάνονται" αρκετές δυναμικές, κυρίως από τα πιο "απαλά" χτυπήματα! 'Εχω κάνει όλες τις δυνατές ρυθμίσεις στο Trigger I/O και στο Superior Drummer αλλά χωρίς αποτέλεσμα! Έχει κανείς καμμιά ιδέα ή να μου προτείνει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση για να έχω καλύτερο αποτέλεσμα; Ευχαριστώ πολύ! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Αρχικά προσπάθησε να τεντώσεις σωστά και προσεκτικά το mesh πάνω στο snare. Μετά, τοποθέτησε σταθερά το RT-10S πάνω στο snare ρυθμίζοντας ξανά την ακίδα επαφής. Ίσως λυθεί το πρόβλημά σου.

 

Έχω την εντύπωση πως το RT-10S είναι για κανονικό δέρμα και όχι για mesh drum head.

Το mesh δεν μεταδίδει - μεταφέρει με την ίδια ένταση τα χτυπήματα στον αισθητήρα του RT-10S, κατ'επέκταση ίσως να είναι ασθενές μπορεί και ασαφές το σήμα στην είσοδο του εγκεφάλου με αποτέλεσμα όπως λες να χάνονται κάποια χτυπήματα, δυναμικές.

Χωρίς να γνωρίζω αλλά μάλλον σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αυξήσεις το gain εισόδου του αισθητήρα από τον εγκέφαλο (alesis), πράγμα που δεν γνωρίζω εάν και κατά πόσο θα λειτουργήσει - ακούσει σωστά ειδικά στα roll με τον συγκεκριμένο εγκέφαλο.

 

Αυτά τα υποθέτω, δεν το έχω δοκιμάσει. Ίσως κάποιος άλλος μπορέσει να σου δώσει κάποια καλύτερη λύση, πιθανόν στις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου εγκέφαλου.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μανώλη σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου να δω αν βγαίνει κάπως καλύτερο το αποτέλεσμα! Στο μεταξύ αν κάποιος όντως έχει κάποια καλύτερη λύση, καλοδεχούμενη!! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου