Προς το περιεχόμενο

Κιθάρα και jamhub


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας,

 

εδώ και κάμποσο καιρό χρησιμοποιούμε το jamhub για πρόβες με τις κιθάρες να συνδέονται στο audio interface του υπολογιστή και στη συνέχεια στο guitar rig. Αντί γι'αυτό όμως Θέλουμε πλέον να παρακάμψουμε το pc και να πάμε κατευθείαν στο jamhub.

Τι νομίζετε θα χρειαστούμε ώστε να έχουμε έναν αξιοπρεπή ήχο χρησιμοποιώντας και τα πετάλια μας;

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Peace, Love, death metal

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά! Για να μπορέσεις να πάρεις σωστό ήχο θα πρέπει να έχεις την παρακάτω αλυσίδα. Κιθάρα-preamp-cab sim-jamhub.

Πώς μπορείς να το πετύχεις αυτό.

 

1. Αν παίζεις με πεταλιέρες (p.x. Boss Gt10), ρύθμισε το output της πεταλιέρας σου στην επιλογή Line. Τσεκάρεις ότι τα preamp της, όπως και τα cab sim είναι On και κουμπώνεις το output της στο jamhub και παίζεις. Οπότε είσαι κομπλέ.

 

2. Αν παίζεις με ενισχυτή και τυχαίνει να έχει Line out/έξοδο ακουστικών, παίρνεις από το line out και καρφώνεις στο jamhub. Ένας Blackstar HT-5 που έχω (κεφαλή) έχει line out με επιλογή μάλιστα προσομοίωσης καμπίνας (1Χ12 ή 4Χ12). Πολύ καλή επιλογή και εύχρηστο! Αν δεν έχει θα χρειαστείς κάποιο loadbox cab sim (Palmer, Torpedo κτλ) που στην ουσία κουμπώνεις πάνω κανονικά το λαμπάτο σου ενισχυτή, και από την έξοδο του Loadbox στέλνεις σε ότι πηγή θες. Στην περίπτωσή σου στο Jamhub.

 

3. Αν παίζεις με πεταλάκια, θα χρειαστείς ένα preamp. Είτε rack, είτε πεταλάκι. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές, από φθηνές μέχρι ...ακριβές και πολύ ακριβές. Εκτός αυτού θα χρειαστείς και προσομοίωση καμπίνας κάπου στην αλυσίδα σου (συνήθως στο τέλος). Και εδώ έχει πολλές επιλογές. Από κάποιο σχετικά φθηνό DI που να έχει και επιλογή cab sim (η Behringer βγάζει από ότι θυμάμαι, δεν το έχω δοκιμάσει για να έχω γνώμη) μέχρι cab sim pedals όπως το Torpedo C.A.B (το οποίο έχω και είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ) με άπειρες δυνατότητες. Όπως όλα είναι συνάρτηση τιμής/ποιότητας. Μία συχνή λύση -φθηνή-, είναι κάποια πεταλάκια τα οποία σου δίνουν έξοδο για mixer (Digitech Bad Monkey, Digidelay κ.α.). Μάλιστα πολύ γνωστός κιθαρίστας και φίλος, χρησιμοποιούσε μέχρι πρόσφατα ένα Bad Monkey στο τέλος της αλυσίδας του, ίσα ίσα για να στέλνει κατευθείαν στο P.A. χρησιμοποιώντας το cab sim του. Σε αυτή την περίπτωση, φτιάχνεις την αλυσίδα σου όπως θες, και απλά κουμπώνεις πάνω στο jamhub.

 

Εγώ αυτούς τους τρόπους γνωρίζω, και έχω χρησιμοποιήσει. Αν χρειαστείς κάτι άλλο, προτάσεις κτλ, επειδή έχω δουλέψει με πάρα πολλά προϊόντα μπορώ να σου πω γνώμες και απόψεις. Η πιο φθηνές λύσης πάντως είναι κάποιο DI με cab sim, ή κάποιο Digitech Bad Monkey στα οποία κουμπώνεις την αλυσίδα σου και "γεια σας" στο jamhub ή οπουδήποτε αλλού. Από εκεί και πέρα, άπειρες επιλογές για όλες τις τσέπες και τα αφτιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από κάποιο σχετικά φθηνό DI που να έχει και επιλογή cab sim (η Behringer βγάζει από ότι θυμάμαι, δεν το έχω δοκιμάσει για να έχω γνώμη)

 

http://www.skroutz.gr/s/1817602/Behringer-GDI21-V-Tone-Guitar-Driver-DI.html

 

Όμως δεν είναι φθηνό, είναι πάμπφθηνο.  ;D  Και είναι το τελευταίο μπλιμπλίκι που θα πουλήσω ποτέ. Πολύ τίμια πρόταση.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου