Προς το περιεχόμενο

E-mu 0404 ακούγεται χαμηλά


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα!

Μετά από format του PC και μετάβαση από Windows XP σε Windows 7 64-bit η 0404 ακούγεται πολύ χαμηλά.

Έχω εγκαταστήσει και τους beta drivers της E-mu για Windows 7 οι εντάσεις είναι full και στον πίνακα ελένχου και στην κάρτα ήχου και παντού.

 

Ο υπολογιστής μου έιναι ο εξείς:

RAM 6gb

CPU i5 7xx

 

Έχει κάποιος ιδέα τι μπορεί να φταίει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν δεν απατώμαι η σειρα 0202 κ 0404 δεν ειναι σχεδιασμένες για windows 7. Για την 0202 στο λέω σίγουρα, καθώς βγάλανε άλλη μεταγενέστερα για τα 7ρια.Οπότε με το σκεπτικό ότι είναι οι ίδιες κάρτες, απλά η "μεγάλη" με λίγα κουμπάκια - χαρακτηριστικά παραπάνω, πολύ πιθανόν να ισχύει.

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαμία εκ της σειράς της EMU δεν ήταν σχεδιασμένη για τα 7, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και σε πολλούς λειτουργούν απροβλημάτιστα - κάπου αλλού μάλλον βρίσκεται το πρόβλημα. Δοκίμασες να κάνεις disable την άλλη κάρτα ήχου που φέρει το pc σου?  Και μιλάμε για την εξωτερική 0404 με USB ή την εσωτερική?

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πώς την ακούς την κάρτα? Συνδεδεμένη με ποιο ενισχυτή ή ενεργά monitors? Ή με ακουστικά? Έχεις κοιτάξει να είναι όλα αυτά συνδεδεμένα στις κατάλληλες εξόδους? Και τα δικά τους levels ποια είναι? Πχ. μήπως στα monitors σου έχεις χαμηλά τη ρύθμιση του volume? To "Direct Monitor" το έχεις στο off και το knob του Level για καλό και για κακό με μερικές στροφές anticlockwise?

 

Aν δεν υπάρχει πρόβλημα από αυτά, πήγαινε στον Πίνακα Ελέγχου - Υλικό και ήχος - Ήχος και πήγαινε στην καρτέλα "Αναπαραγωγή". Τι βλέπεις?

 

Στην ανάγκη κάνε uninstall τους drivers, κλείσε την κάρτα, αποσυνέδεσέ την, μετά ξαναβάλε τους χωρίς να την έχεις συνδέσει, και μετά μόλις τελειώσει το install συνέδεσέ την και ενεργοποίησέ την σε μια θύρα USB διαφορετική από την προηγούμενη, η οποία να είσαι βέβαιος πως φτάνει απροβλημάτιστα ταχύτητες USB2.0, δοκιμάζοντας πχ. ένα φορητό σκληρό δίσκο.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα και sry που άργησα να απαντήσω.

 

Είναι συνδεδεμένη με εναργά monitor τα m-audio AV-40.

Όλες οι ρυθμίσεις ήχου και στα monitor και στον πίνακα ελένχου και στην καρτα ήχου είναι full.

 

Αυτό που λες για Knob και anticlockwise δεν ξέρω τι ακριβώς είναι και από που το αλλάζω.Αν μπορείς να μου εξηγήσεις θα ήταν μεγάλη βοήθεια.

 

Στον πίνακα ελένχου και στην καρτέλα αναπαραγωγή βλέπω τις εξόδους της e-mu και την έξοδο της onboard κάρτας ήχου.Έχω ενεργοποιημένη αυτή στην οποία είναι συνδεδεμένα τα monitor και οι εντάσεις είναι full.

 

Έχω δοκιμάσει να ξανακάνω εγκατάσταση τους Drivers και με τον τρόπο που προτείνεις, αλλα τπτ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O περιστροφικός διακόπτης που εννοώ είναι αυτός που λέει "Direct Monitor". Aπό κάτω του λέει "level". Καθορίζει την ισορροπία μεταξύ του ήχου που προκύπτει από τις εισόδους (πχ. αν έχεις συνδέσει μικρόφωνα) και του ήχου της κάρτας. Όσο πιο αριστερόστροφα τον γυρίζεις (αντίθετα προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού), τόσο περισσότερο ακούς τον ήχο που διαχειρίζεται η κάρτα, πχ. αυτόν που προέρχεται από το DAW σου, και τόσο μηδενίζεται ο ήχος που προέρχεται κατευθείαν από τις εισόδους.

 

Τα monitor σου τα έχεις συνδέσει σωστά με δυο καλώδια TRS, ένα left και ένα right, με την κάρτα? Αν τα δοκιμάσεις με άλλη πηγή (πχ. ένα mp3 player), δουλεύουν κανονικά?

 

Δοκίμασε επίσης να κάνεις εντελώς disable την οnboard κάρτα, είτε από τα Windows είτε από το BIOS. Κανονικά θα πρέπει μόλις παίζεις πχ. κάποιο mp3 ή μόλις έχεις ανοιχτό το DΑW σε κάποιο κομμάτι, στην καρτέλα "Άναπαραγωγή" του "Ήχος" μερικές από τις γκρίζες μπάρες της ενεργής κάρτας (της EMU) να γίνονται πράσινες δείχνοντας τις κορυφές του σήματος του τραγουδιού. Όταν δεις αυτό να συμβαίνει, βάλε κι ένα ζευγάρι ακουστικά (δοκιμασμένα) στην πίσω έξοδο "1 Main" (με στάθμη το "Μain Output", βγάζοντας όμως τα left και right TRS καλώδια) ή μπροστά στην "Headphones" και δες αν ακούς.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήσε με το πρόβλημα μου και για την απάντηση στο ερώτημά μου..

 

Τα monitor μου είναι συνδεδεμένα με ένα Left και ένα Right TRS κανονικά .

Όταν τα συνδέω σε mp3 player η σε ηχοσύστημα έχουν κανονικές εντάσεις.

 

Βλέπω κανονικά τις πράσινες μπάρες και όταν συνδέω στην πίσω έξοδο "1 Main" τα ακουστικά συνεχίζω να ακούω με χαμηλές εντάσεις, όταν όμως συνδέω τα ακουστικά  στην μπροστά έξοδο "Headphones" ακούω με κανονικές φυσιολογικές εντάσεις(κανένα πρόβλημα)

 

Άρα το πρόβλημα λογικά είναι στις TRS και στην main?

Να δοκιμάσω να συνδέσω τα monitor και στις spdif εξόδους μπας και λειτουργούν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρα τα monitors είναι οκ... Tα ακουστικά σου ίσως να μην οδηγούνται επαρκώς από την πίσω έξοδο - κανένα πρόβλημα αφού οδηγούνται σωστά από την μπροστινή, η οποία είναι και η φυσιολογική. Η main δεν θα δίνει hot σήμα μάλλον για να αποφευχθεί ψαλιδισμός από τα αυτοενισχυόμενα monitors. Το ίδιο θα γίνεται και από τα TRS left-right.

 

Tα monitors έχουν είσοδο spdif? Με μια βιαστική ματιά στις Google Pics δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Αλλά όπως και να'χει το πράγμα, αν οι συνδεσμολογίες σου δεν άλλαξαν στο παραμικρό και όλα δούλευαν ρολόι στα XP, σημαίνει πως είναι μάλλον πρόβλημα των drivers. Κάνε disable την onboard κάρτα όπως σου είπα ανωτέρω (προτιμότερο από το BIOS αν το επιτρέπει), και αν το πρόβλημα παραμένει τότε αποσυνέδεσέ την, κάνε uninstall τους drivers της EMU, βάλε τους ASIO4ALL και ξαναδοκίμασε. Aν και πάλι υπάρχει πρόβλημα στείλε ένα email στην ΕΜU (κοιτώντας καλύτερα για κάποια διεύθυνση από τα support της Soundblaster, γιατί στο EMU τμήμα αμφιβάλλω αν υπάρχει κανείς πια...) Πάντως εμένα η EMU 0404 USB που είχα λειτουργούσε μια χαρά στα 7 64bit μου.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου