Προς το περιεχόμενο

metal tube amp για σπιτι


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαι πώς θα "αποδείξουμε" την πείρα μας ρε Άρη? Μονάχα όποιος ανεβάζει βιντεάκια είναι ο "έμπειρος της Βενετίας"?  ;D Εν τω μεταξύ πρέπει να θυμίσω πως πριν από δυο-τρεις μέρες ρωτούσες "το δυναμικο μικροφωνο για τι situations ειναι"... οπότε θα χρειαστεί μεγαλύτερη εξοικείωση με τα είδη των μικροφώνων, την τοποθέτησή τους, τα απαραίτητα preamps, το χώρο, τα χρησιμοποιούμενα μεγάφωνα κλπ. για να δεις πώς και πότε λείπουν η υπάρχουν τα μεσαία. Ακόμη... όπως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, έτσι και Mesas δεν είναι μόνο οι Rectos.

 

Καλα τωρα μου κανεις πλακα ? Τι σχεση εχει το θεμα που ανοιξα πριν 2-3 μερες στο φορουμ για φωνητικα με το γεγονος οτι εχω 2 μικροφωνα και ηχογραφω τον ενισχυτη μου ?

 

Μην την αποδειξεις την εμπειρια σου με βιντεο... Πες μας λοιπον τι εχεις κανει με τον συγκεκριμενο ενισχυτη και ποια τα συμπερασματα σου... Οτι πεις θα σε πιστεψω , ειληκρινα...

 

Ομως ως σημειο αναφορας να εχουμε καποιες προσωπικες εμπειριες και οχι οτι ακουσαμε στο youtube... Εξαλλου οπως ανεφερα παραπανω αλλα δεν εδωσες σημασια , ανεβασα τρια λινκ απο ασχετα φορουμ στα οποια γινονται συζητησεις απο κατοχους ρεκτο και αναφερουν το ιδιο προβλημα , ή μαλλον οχι προβλημα , αλλα ιδιομορφια του συγκεκριμενου... Στο συγκεκριμενο θρεντ υπενθυμιζω μιλαμε για τον ρεκτο που γνωριζω... Το ειπαμε στις πρωτες σελιδες και γι αυτο και απο τοτε χαρη συντομιας λεω μονο την λεξη mesa... Για αλλους mesa δεν γνωριζω !!!

 

Αλλα οπως εχω ξαναπει , εχετε ορισμενοι μια μανια , και αν πω οτι η γη γυριζει θα το αντικρουσετε , προβαλωντας ακομα και σημερα μετα απο 3 χρονια που ειμαι στο φορουμ , επιχειρηματα με σκοπο να υποβαθμισετε τις γνωσεις μου. Δεν ειμαι μετρ σε αυτο που κανω... Αλλα μετα απο τοση προσπαθεια , πρεπει να δεχτειτε οτι ολο και κατι εχω μαθει κι εγω... !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 146
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Kατ'αρχήν δεν συμφωνώ με την μανία καταδίωξής σου, ούτε με την θεωρία πως είμαστε σαδιστές με τους και καλά "αδύνατους" (στους οποίους ανήκεις???!? έλα Χριστέ...). Grow up! Κουβέντα γίνεται. Μερικοί θα συμφωνήσουν με σένα, μερικοί θα διαφωνήσουν, και μερικοί θα σου θυμίσουν πως δεν ξέρεις καν τι είναι ένα δυναμικό μικρόφωνο και πού και πότε χρησιμοποιείται. Προσωπικά δεν έχω δει καμία έλλειψη σεβασμού απέναντί σου (αν και κανονικά δεν θα έπρεπε να σχολιάζω καν γιατί στο παρελθόν εντελώς απρόσμενα και μετά από πολλά φιλικότατα pm βοήθειας, μου επιτέθηκες ανεξήγητα δημοσίως με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Τεσπα, δεν με ενδιαφέρει)

 

Η δικιά μου εμπειρία με όλους ανεξαιρέτως τους Mesa είναι πως θέλουν πολύ κόπο στο στήσιμο από πλευράς eq. Τόσο πολύ μάλιστα που αρκετοί θα σιχτιριάσουν και θα το παρατήσουν, για να πάνε σε κάτι πιο user friendly. Aυτό συνέβαινε πολύ και σε παλιά μοντέλα, πχ. στους Mark. Σε αυτό φταίει ορισμένες φορές η περίεργη τοποθέτηση του eq stack (σε μερικά μοντέλα πριν τα κυρίως gain stages), ορισμένες φορές η επιλογή των συχνοτήτων, και ορισμένες φορές η εξτρίμ παραμετροποίηση των καναλιών με περίεργο eq που ακούγεται κάπως interactive (σχετιζόμενο φυσικά και με το gain). X&#σε μέσα δηλαδή... (αυτή τη στιγμή περιγράφω και τα δικά μου βάσανα - μόνο ένας μαζοχιστής θα κάτσει να παιδευτεί με το eq των παλιών Mesas, μόλις όμως το κάνει θα ανταμειφθεί με έναν τόσο απίστευτο ήχο που θα πει "χαλάλι"...)

 

Μεσαία από ότι έχω διαπιστώσει προσωπικά δεν τους λείπουν σε καμία περίπτωση. Όχι μόνο αυτό αλλά αν δεν προσέξει κάποιος, αναλόγως και με το μεγάφωνο μπορεί να είναι τόσο επιθετικά που παίρνουν κεφάλια. Για αυτόν ακριβώς το λόγο είχε επικρατήσει από πολύ παλιά το "V" στο eq των Mark. Το κακό είναι πως αν δοκιμάσεις να τα περιορίσεις, κάτι θα αρχίσει να μην σου κάθεται καλά και σε τρώει το χέρι σου να συνεχίσεις αιωνίως το "πείραγμα". Μερικές φορές όταν υπάρχει και shared eq οι Mesa είχαν και την κακή φήμη (που αληθεύει) πως φτιάχνοντας έναν ωραίο ήχο στο κανάλι Α, στο Β ακούγεται μάπα, και τούμπαλιν. Από τότε μέχρι σήμερα πάντως έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι κι έχουν γίνει πιο user friendly, αλλά ως επί το πλείστον διατηρώντας την extreme tweakability (βλέπε πχ. Mesa Mark V), κάτι που επιτρέπει την "γλυπτική" των μεσαίων αλλά πολλές φορές εξακολουθεί να γυρνά σαν μπούμερανγκ κατά της ευκολίας χρήσης τους.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά δεν έχω δει καμία έλλειψη σεβασμού απέναντί σου (αν και κανονικά δεν θα έπρεπε να σχολιάζω καν γιατί στο παρελθόν εντελώς απρόσμενα και μετά από πολλά φιλικότατα pm βοήθειας, μου επιτέθηκες ανεξήγητα δημοσίως με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Τεσπα, δεν με ενδιαφέρει)

 

 

Θα μεινω σε αυτο και θα πω οτι το ειχα ξεχασει... Τωρα ομως το θυμηθηκα , και θα σου απαντησω οτι ο λογος που ειχα ξεσπασει ηταν παρομοιος με τον σημερινο διοτι  παντα στα μυνηματα που γραφεις εχεις εναν τονο του στυλ `` ασε με βρε αρουλη κι εσυ τωρα... Μαθε πρωτα τι ειναι το ταδε και μετα μιλα `` .  Το θεμα με το μικροφωνο που αναφερεις ειναι ασχετο... Μπορει να μην ηξερα το πυκνωτικο και το δυναμικο.. Ομως το οτι εχω μια  καρτα ηχου και ενα sm57 και ηχογραφω τον ενισχυτη μου το ξερω... Δεν χρειαζονται αλλες γνωσεις για αλλα μικροφωνα κτλκτλ εφοσον εχω τα καταλληλα μεσα για να κανω αυτο που θελω.

 

Εφοσον λες οτι με σεβεσαι , θεωρω οτι το κανεις αθελα σου. Ισως ομως πρεπει στις απαντησεις σου να εισαι λιγο πιο ευγενικος επι της ουσιας... Διοτι εισαι πολυ μορφωμενος και δεν ειρωνευομαι καθολου και ξερεις να χτυπας με ευγεστατο τροπο τον αλλο σε σημειο που ποναει... Παραυτα εχω να παραδεχτω και σε ευχαριστω οτι με εχεις βοηθησει στο παρελθν σε αποφασεις μεσω π.μ. και σε ευχαριστω. Εγω εχω ξεχασει οτι εγινε στο παρελθον και σε θεωρω πολυ ενταξει !!!

 

Αναφορικα με οσα εγραψες για τον mesa θα συμφωνησω στο γεγονος οτι θελει πολυ προσοχη στις ρυθμισεις που του κανεις... Επισης αντιλαμβανομαι οτι η μεγαλυτερη εμπειρια σου εχει να κανει με τον mark οπου δεν γνωριζω να πω τι παιζει αλλα βαση της περιγραφης σου απεχει απο την λογικη του rectifier ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα κι απο 'μενα..ο,τι και να πω μπροστα σας δεν πιανω μια(τουλαχιστον το παραδεχομαι και μαθαινω συνεχως  ;D ) θα ποσταρω αυτο που ποσταρα πριν λιγο καιρο σε ενα συμφορουμιτη που ηθελε να αγορασει ενισχυτη..Μερικοι ισως το εχετε δει αλλα το παραθετω παρακατω:

 

δειτε αυτες τις κριτικες αν και παραλειπονται κατα τη γνωμη μου μερικα σημαντικα μοντελα,θα  βοηθησει πιστευω! Το λεει και ο τιτλος Monsters of high gain

 

http://www.premierguitar.com/Magazine/Issue/2013/May/Monsters_of_High_Gain_2013.aspx

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρη έχεις δίκιο, αν και έχω μια σχετική εμπειρία με τους Rectifiers και με τα υπόλοιπα μοντέλα της Μesa (και παλιά, πχ. DC3, Subway), η μεγαλύτερη είναι με Boogie (αλλιώς Mark), ένα εκ των οποίων έχω. Η λανθασμένη κριτική για τον "πάγιο τόνο των μηνυμάτων μου" (?!?) θα μείνει ασχολίαστη.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν μου πέφτει λόγος...θα πεταχτώ και εγώ σαν τη τσουτσου... ;D ;D ;D

Δεν έχω ιδέα τι κάνει ο μέσα στα μεσαία και τι κάνει ο ένας και ο άλλος ενισχυτής που ποτέ δεν είχα και ούτε θα έχω ποτέ γιατί παντρεύομαι και πέφτει παντόφλα (χαχαχαχαχα)......

θα πω τη γνώμη μου για 2 -3 θέματα που παρατήρησα στη κουβέντα σας και είναι πολύ σημαντικά κατ εμε..

 

1ον το είπε και ένας άλλος, παίζει ΤΡΕΛΟ ρόλο σε μία ηχογράφηση ή απλά στην ηχητική εμπειρία του αυτιού μας ο χώρος απο το μέγεθος, το σχήμα, μέχρι (πολύ σημαντικό) η υγρασία του δωματίου. Κρατάτε το αυτό λίγο στην άκρη...

 

2ον, δεν ξέρω κανένα σας προσωπικά, αλλά μάλλον έχω καταλάβει ότι το ένα παληκάρι ζει και αναπνέει στο να επενδύει και να το ψάχνει με όλα αυτά τα καλά μηχανήματα που ονειρευόμαστε όλοι, και παίζει να έχει αρκετά καλύτερη άποψη απο εμένα σε πολλά πράγματα που τα έχω ακούσει μόνο στο νετ...παρόλα αυτά κρατήστε πάλι στο νου σας ότι συχνά όντας σίγουροι όλοι μας-σας, για κάτι γράφουμε με έντονο ύφος στον άλλο, και χωρίς να ξέρουμε ποιος είναι ο άλλος και τι κάνει, και αυτό σας το λέει κάποιος ο οποίος έχει δεχτεί επιθέσεις και απο τους 2 σας....και εννοείται No hard feelings...

 

3ον παρόλο ότι είναι ρισπέκτ όλο αυτό που κάνεις με τη μελέτη που ρίχνεις στους ενισχυτές και μπράβο σου, να ξέρεις ότι είναι πραγματικά πολύ σημαντικό αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τι κάνει ένα πυκνωτικό και τι ένα δυναμικό. Στο λέω καλοπροαίρετα, γιατί θα σε βοηθήσει στη (πολύ καλή) δουλειά που (ήδη) κάνεις. Ψαξτο λίγο και μόνο να κερδίσεις έχεις με τοσο καλά μηχανήματα που διαθέτεις.

 

Αυτά απο μένα και καλό βράδυ. ;)

 

 

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παλικάρια εγώ θα επιμείνω.

Έχει ακούσει-παίξει κανείς από κοντά τον Mesa Mark IIC+ ?

Εγώ όχι αλλά πολύ θα το ήθελα.

Νομίζω ότι θα καλύψει και το metal (Hi-gain με τόνους sustain, αλλά η εμπειρία μου είναι μόνο από utube) και τα καθαρά, όμως δεν έχω ίδια άποψη.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για τον laney ironheart ουτε λογος ε?

 

Τον έχει ένας φίλος . Είναι εκπληκτικό μηχάνημα . Το έχω ακούσει δυστυχώς μονο σε καταστάσεις λαιβ . Εχει αυτήν την κλασική μεσσαιηλα των μαρσαλ και στην μπάντα εχει πολυ ωραία παρουσία . Αν κρίνω αυτά που δίνει σε συσχετισμο και με την τιμή μου , τον θεωρω εξαιρετικό βαλιου ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για τον laney ironheart ουτε λογος ε?

 

 

Ωραίος ενισχυτής και πολύ καλή μαγκιά να μειώνεις τα βαττ(ισχύει και για τους άλλους)

 

Άρη κάτι άσχετο,τίποτα τεστάκια overdrive και distortion pedals στο καθαρό του ενισχυτή αλλά και σαν booster στο drive του

(να χαμιλώσεις το gain του ενισχυτή σε περίπτωση που είναι πολύ και να ακούσουμε την χροιά που θα του δώσει το πετάλι)

θα σε ενδιέφερε?

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου