Προς το περιεχόμενο

Home studio: ηχεία/monitors ή/και ηχοδιαμόρφωση;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

:o :o :o

Ωραίο σχόλιο και περιεκτικό.

Υποθέτω ότι διαφωνείς βέβαια, αλλά εφ' όσον δεν μας λες για ποιο λόγο διαφωνείς, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ολες αυτες οι αναφορες δηλαδη που εχουν γινει (και μονο σε αυτο το φορουμ) ειναι ετσι για να λεμε!!! Ασε δεν θελω βοηθεια. Μαλλον με δουλευαν τοσο καιρο

For Those About To Rock We Salute You

Ολες αυτες οι αναφορες δηλαδη που εχουν γινει (και μονο σε αυτο το φορουμ) ειναι ετσι για να λεμε!!! Ασε δεν θελω βοηθεια. Μαλλον με δουλευαν τοσο καιρο

Μόνο αν τους πίστευες.

Η δαπάνη για την φροντίδα του χώρου, πρέπει να είναι αντίστοιχη (και όχι απαραιτήτως 1:1) με τη δαπάνη για την αγορά εξοπλισμού (ενίσχυσης, ηχείων κλπ). Δεν θα βρεις πουθενά κάποια άλλη άποψη.

Όπως και αν έχει, ξαναγράφω ότι το σημαντικό είναι να μην θεωρήσει κάποιος (o OP π.χ.) ότι έχοντας μέτρια ηχεία hi-fi ("απλά" τα λέει) θα ακούσει καλά επειδή θα δώσει χρήματα για τη φροντίδα του χώρου (τα οποία χρήματα, μάλλον θα είναι περισσότερα απ' όσο κάνουν τα ηχεία).

Mea Culpa

Μισό λεπτό βρε παιδιά.

Ένα κοινό δωμάτιο σπιτιού συνήθως βουίζει αισχρά από τα στάσιμα και δεν μπορείς να βγάλεις άκρη για τα χαμηλά ακόμη και με τα ακριβότερα μόνιτορ. Αν φροντίσεις να το φτιάξεις αυτό (και έχεις μια σχετικά καλή απορρόφηση στα μεσαια και πάνω ) τότε ίσως η καλύτερη κίνηση θα είναι να πάρεις ένα πιο σοβαρό ζευγάρι ηχεία. Σε ένα δωμάτιο που έχει ξεμπερδέψει χοντρικά με τα στάσιμα κάνεις δουλειά με πολύ φθηνά ηχεία αλλά δεν ισχύει το αντίστροφο.

Βέβαια αυτή είναι απλώς η γνώμη μου. 

Σε ένα δωμάτιο που έχει ξεμπερδέψει χοντρικά με τα στάσιμα κάνεις δουλειά με πολύ φθηνά ηχεία αλλά δεν ισχύει το αντίστροφο.

Εξηγείστε παρακαλώ, τι εννοείτε με το "πολύ φθηνά".

Mea Culpa

Κάτι με 6άρι woofer. Event, Fostex, οτι νά ναι, αρκεί να σου πάνε και να έχεις ακούσει μερικά πράγματα εκεί πάνω.

Κατι με 6ρι woofer απο τις παραπανω μαρκες (φανταζομαι) εννοεις, γιατι, για παραδειγμα,

τα KRK VXT6 (950 ευρω/ζευγος) δεν θα τα ελεγε καποιος "πολύ φθηνά".

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δεν θέλω να πω και για κάποια μονιτορ τώρα γιατί είναι και τι του ταιριάζει καθενώς. πχ δεν μπόρεσα να δουλέψω σωστά με Genelec, Focal ενώ άλλοι κάνουν εξαιρετική δουλειά. Προσωπικά έχω κολλήσει με κάποια ATC και τιν ψάχνω τελευταία με κάτι χρέπια NS 10.

κάτι αρχαία Event μεταχειρισμένα με έναν Alesis ra 100 μου εκαναν επίσης αλλά δεν νομίζω οτι απασχολούν κανεναν τα γούστα μου στα ηχεία. Έχω πάντως στο σπίτι Genelec, Dynaudio που δεν είναι άσχημα ηχεία και δεν βγάζω ακρη από το βούισμα του δωματιου

Αλλο αυτο.

Αλλα το να βαζεις στην κατηγορια "πολύ φθηνά" ολα τα 6ρια ηχεια δεν κολλαει πουθενα. Το "πολυ φθηνο" δεν εχει να κανει με το μεγεθος του woofer.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου