Προς το περιεχόμενο

Απώλεια τόνου σε Goodrich Volume L120


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Σήμερα μόλις παρέλαβα απο ebay to GOODRICH VOLUME PEDAL  L120

Είναι passive και αγόρασα αυτό διότι χάνοντας πολλές ώρες σε διάφορα φόρουμ του εξωτερικού διαπίστωσα ότι όλα τα passive volume pedals έχουν μια αλλοίωση στν τόνο (πράγμα φυσιολογικό απο ηλεκτρονικής άποψης)

Τα πιο καλα/καθαρα/διαυγή στον ήχο volume pedals λοιπόν θεωρούνται κατα το μεγαύτερο κοινό τα GOODRICH και HILTON volume pedals. Αυτα ώς εισαγωγή

 

Στο παρελθόν είχα αγοράσει το ernie ball 6181 το οποίο είχε απίστευτη αλοίωση στον τόνο. Το έδωσα αμέσως. !! το Goodrich λοιπόν που παρέλαβα σήμερα παρατήρησα ότι και αυτό έχει κάποια απώλεια στο βαθμό που σκέφτομαι αν τελικά πρεπει να σφίξω τα δόντια και να πω δεν θα χρησιμοποιήσω καθόλου. (το volume το χρησιμοποιώ για swells κοινώς fade in fade out, όχι για εντάσεις)

 

ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ.

 

Αυτό το πετάλι είναι passive και απ ότι είδα για το θέμα του τόνου λενε στο internet προτιμότερο να έχει buffer που σου δυναμώνει το σήμα και δεν σου αλλοιώνει τον ήχο.

 

Έκανα το τέστ μόνο με το πετάλι κ τον ενισχυτή στα καθαρα μονο βαζοντας μια τη κιθαρα σκετη..μια με το volume. η διαφορα στο τονο είναι μικρή αλλα υπάρχει..

 

έπειτα έβαλα το volume πάνω στο midi controler musicomlab mk3+ που έχω και παρατήρησα ότι δεν είχε καμία διαφορά στον ήχο, αναφέροντας ότι το volume ήταν τελείως ανοιχτό δηλαδή να περνάει ο ήχος στο 100%

 

Εδώ θέλω να επισημάνω 2 πράγματα

o midi controler musicomlab περιέχει buffer και ήθελα να ρωτήσω αν αυτό βοήθησε στο να καθαρίσει ο ήχος

 

2) Δυστυχώς στις αυξομειώσεις του volume φαίνεται διαφορά στον τονο αλλα οταν φτασει στο 100% καθαρίζει τελείως..δηλαδή στην διαδρομή απο off σε  on απο λιγο μουντό καθαρίζει...σαν να έχεισ στην κιθαρα το tone κ volume 0 και τα 2 και να τα ανοίγεις ταυτόχρονα..

 

ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.

Τι μπορώ να κάνω για να ελαχιστοποιήσω το χάσιμο τόνου στην αυξομοίωση me to volume pedal?

στο musicom lab που έχει buffer το βοηθάει?

μήπως έπρεπε να διαλέξω κάποιο active;

και αν ναι είχα πάρει active που εχει buffer θα είχε διαφορά με το passive που εχω εφ όσον το έχω βάλει σε midi controller με buffer?

 

ΑΥΤΑ.. σορρυ για το πρήξιμο.. αλλα ψάχνω το δυνατό καθαρότερο ήχο..

:)

Παρακαλώ αν μπορείτε βοηθήστε όσοι έχετε γνώση στο θέμα με ουσιαστικές ιδέες αντι του τύπου αγόρασε άλλο midi controller και τετοια :)

 

Σας ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 49
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Σου προτεινω να χαλαρωσεις και να παιζεις κιθαρα παρα να ασχολεισαι με τετοιες αστειες λεπτομερειες.

 

Το πεταλι σου ειναι το καλυτερο volume πεταλι της αγορας και χιλιαδες επαγγελματιες το χρησιμοποιουν χωρις κανενα προβλημα,απο τη στιγμη που εχεις ηδη buffer στη σειρα των πεταλιων σου δεν βλεπω ποιο ειναι το προβλημα, ειδικα οταν στο 100% δεν εχεις αλλοιωση στον ηχο,ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ φυσικο οταν χαμηλωνεις το volume ο ηχος να ‘‘μουνταινει‘‘ ,δεν υπαρχει τροπος να μη γινεται αυτο μια και κοβεις σημα χαμηλωνοντας την ενταση .

 

Relax and play guitar... ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Είναι δεδομένη η απώλεια στα passive volumes καθώς το σήμα εξασθενίζει όσο μακραίνει το καλώδιο και μεσολαβούν "μπλιμπλίκια. Είναι και ο λόγος που προσωπικά δεν χρησιμοποιώ.

 

Διορθώνεται όταν υπάρχει buffer. Αυτό επαναφέρει το σήμα στην αρχική του κατάσταση (όπως φευγει απο την κιθάρα), το προενισχύει δηλαδή. Η απλή λύση είναι να βάλεις ένα πεταλάκι Boss πριν το volume και θα δεις τη διαφορά, καθώς όλα διαθέτουν buffer.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

- όλες οι δοκιμές γίναν μονο με το volume μονο του (χωρις κουρδηστήρι)

- δοκίμασα και το έβαλα πάνω στο midi controller που έχω και παρατήρησα ότι είναι καθαρότερο αλλα μονο στο 100%. Στην πορεία προς το "άνοιγμα του ήχου" ξεκινάει λίγο μουντό και καθαρίζει μέχρι το 100%

 

Οπότε μήπως το passive κάνει την ίδια δουλειά όταν είναι πάνω συνδεδεμένο σε midi controller με buffer  και αν είχα ενα active?

 

υπάρχουν 2 goodrich volume pedals άξια εκεί έξω .το l120 που είναι passive και το l10k με buffer που θεωρείται active. Αν έχωντας πάρει to active είχα πάλι την ίδια ηχητική διαφορά θα ήμουν ικανοποιημένος στο ότι έκανα ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό , και απλά έχω ευαισθησία στα αυτιά

 

Ψιλοαπογοητεύτηκα δε όταν έδωσα μάνι μάνι 245$ δηλάδη περίπου 185 ευρώ για volume και ανακάλυψα ότι αγόρασα ένα ποτενσιόμετρο με ενα μεταλικό κουτάκι.. Γελοίο :D δεν ξέρω αλλά ίσως υπέρεκτιμημένο. Απο τι στιημή που αυτό μπορεί να φτιαχτεί από κάποιον που έχει στοιχειώδη γνώση ηλεκτρονικών αγοράζοντας ένα απλό volume και αντικαθιστόντας εσωτερικά ένα καλο ποτενσιόμετρο για volume..

 

Οπως και να έχει απλά ήθελα σαν ιδέα να δω αν μπορώ να κάνω κάτι να το βελτιώσω..

αν ο buffer του midi controler παιζει ρολο και αν θα άξιζε η ταλαιπωρία στο να πουλησω και να αγοράσω το active σαν δοκιμη..

 

p.s.1 δεν υπαρχει οικονομική ανεση.απλα μαζεύω για να αγοράζω οτι καλυτερο μπορώ. i love the sound / i love music..

 

p.s.2 υπαρχει διαφορα μεταξυ των 2 συνδεσμολογιων στον τονο

 

1. guitar -> passive volume -> midi controller with buffer -> amp

2. guitar -> active volume -> amp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

To midi controller έχει προφανώς buffer, οπότε είσαι οκ.

 

Τωρα η διαφορά στον τόνο που προκύπτει όταν χαμηλώνεις το volume είναι πάλι δεδομένη. Είναι αντίστοιχο αποτέλεσμα του να χαμηλώνεις το volume στην κιθάρα. Κάνει ένα roll-off στα πρίμα.

 

Λύση πάλι υπάρχει αλλά λόγω του προχωρημένου της ηλικίας μου, μου διαφεύγει. ;D

Αφορά το ποτενσιόμετρο. Δεν θυμάμαι αν βάλεις μεγαλύτερη η μικρότερη τιμή ή και αν προσθέσεις ένα πυκνωτή .1 πικοφαράτ όπως κάναμε παλιά νομίζω. Στην ουσία θέλεις να να μην υπάρχει το roll-off στις συχνότητες. Δικός μου άνθρωπος!

 

Παίδες εσείς που θυμάστε, βοηθήστε.

 

Υ.Γ. Απο την άλλη... πολλά λεφτά έδωσες βρε παιδί μου.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

tremble bleed  δεν εχω ιδεα τι είναι :D

 

ΤΑ λεφτά πολλα ειδικά για VOLUME αλλα τι να κάνω.. προσπαθώ με κάποιες γνώσεις να πάω για το καλύτερο δυνατό.. και ναι ίσως θέλω clarity όσο γίνεται στην μεταφορα. Δεν θα με κάνει καλυτερο κιθαρίστα .. απλά μαρέσει ο τέλειος ήχος..

 

Δηλαδη να αποφύγω να πουλήσω/αγοράσω active .. στην ουσία λόγω του ήδη υπάρχοντος buffer στο midi controller κανω δουλεια ίδια με του acτive :/ και αν έχω ενεργοποιημένω το buffer sto midi controller επηρεάσω αρνητικά τα υπόλοιπα πετάλια;

εχω τα παρακατω

strymon timeline

timmy pedal

xotic rc

xotic bb

wat reverb pedal

hardwire reverb

 

και οδευω προς mobius kai bluesky

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου