Προς το περιεχόμενο

Ovation και ψηλό action


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας φίλοι,

Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα πρόβλημα σε μια παλιά Ovation κιθάρα που έχω. Παρουσιάζει ψηλό action με αποτέλεσμα με δυσκολεύει ιδιαίτερα στο παίξιμο. Έλεγξα το μπράτσο της, το ρύθμισα σωστά αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. Αφαίρεσα ότι πρόσθετο υπήρχε κάτω από τον κρύσταλλο(αυτά που ρυθμίζουν το ύψος των χορδών). Ενα φυλλαράκι είχε όλο κι΄όλο. Το έβγαλα και είχα μια πολύ μικρή βελτίωση όχι σημαντική όμως. Παρατήρησα ότι  το καπάκι στο ύψος της  γέφυρας έχει μια έντονη καμπυλότητα και κατάλαβα ότι αυτό είναι που δημιουργεί το πρόβλημα. Αυτό που μου πρότειναν σαν μόνη λύση είναι να «ξυρίσω» με πολλή προσοχή την επιφάνεια της εσοχής, εκεί που «κάθεται» ο κρύσταλλος. Πως μπορώ να το κάνω αυτό σωστά και με ασφάλεια;  Θα έχει συνέπειες στον ήχο; Ένας μου είπε πως θα αλλοιωθεί ο ήχος επειδή θα αλλάξει η γωνία. Άλλος ότι θα βελτιωθεί ο ήχος. Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια εδώ!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κιθαρα σου ,οπως πολλες παλιες ακουστικες θελει NECK RESET ,μια και το καπακι εχει φουσκωσει,υπολογισε γυρω στα 300 ευρω κοστος και βρες εναν καλο μαστορα για να το κανει,το να ξυρισεις τη γεφυρα ειναι ημιμετρο και σπανια εχει αποτελεσμα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Πάντως το μπράτσο είναι(ή φαίνεται να είναι) άριστο καθώς και τα τάστα της κιθάρας.

 

δεν εχει σχεση με την κατασταση του μπρατσου το neck reset ,απλα αλλαζει τη ΓΩΝΙΑ του μπρατσου ωστε να χαμηλωσει το action μια και ειναι αδυνατον να...χαμηλωσεις το φουσκωμα του καπακιου της κιθαρας (το οποιο ευθυνεται για το υψηλο action) .

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον γνώριζα σαν εξαιρετικό μάστορα στα λούστρα. Μου είχε λουστράρει πριν αρκετά χρόνια μια χειροποπίητη κλασσική κιθάρα. Δεν γνώριζα ότι ασχολείται και με την κατασκευή. Ευχαριστώ για την πληροφορία. Αλήθεια, ο Μάρκος Γαλάντης γνωρίζει κάποιος που βρίσκεται και αν εξακολουθεί να ασχολείται με επισκευές κλπ; Εχω προσπαθήσει επανειλημμένως να επικοινωνήσω μαζί του, ανεπιτυχώς όμως!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν γνώριζα ότι ασχολείται και με την κατασκευή. Ευχαριστώ για την πληροφορία.

Ευκαιρία λοιπόν να πάς από κοντά για να παίξεις και με τις δικές του χειροποίητες ακουστικές κιθάρες ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου