Προς το περιεχόμενο

Rockinger vs Fender Highway1 vs Fender Mexico


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλα η Rockinger του ειναι η πλεον τρανη αποδειξη οτι οι κιθαρες αυτες μαμανε,δεν την εχει σεταρει ποτε ,οι μαγνητες οταν γραψαμε ηταν τουλαχιστον 2 ποντους μακρια απο τις χορδες,το Intonation περιπου 50% off :lol: & το action ενα ποντο(!) στο 12ο ταστο... & η κιθαρα εβγαζε τελειο ηχο...πως μπορει & παιζει ο ανθρωπος τοσο καλα δεν μπορω ακομα να καταλαβω 8O :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 116
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

διαφωνω με πολλα απο οσα γραφτηκαν και ΚΥΡΙΩΣ διαφωνω με τη σκεψη: Η κιθαρα ειναι τελεια.................αρκει να φτιαξεις τα ταστα, το μανικι , το τρεμολο, τα tuners. Αν τα φτιαξεις ολα αυτα ε ειναι αψογη.....Χαιρω πολυ...αλλα ειναι ετσι ρε παιδια τοτε να τα αχρηστεψουμε τα reviews.....ολες οι κιθαρες (ακομα και ενα κομματι ελιας να σου δωσουνε) αν τις πας στον Προκρουστη ειναι οι καλυτερες κιθαρες του κοσμου..... :D :D :D

 

Απο την αλλη δεν μπορω παρα να συμφωνησω οτι δεν μπορουν να θεωρηθουν μειον μιας κιθαρας στοιχεια οπως το σεταρισμα η πραγματα για το οποια ευθυνεται ο χρηστης η οι ελλειπεις του γνωσεις (ΔΕΝ υπαρχει σωστο σεταπ......υπαρχει εξατομικευμενο σεταρισμα για τον καθενα....κατι που μπορει να ειναι καλο για εμενα να ειναι απαιχτο για καποιον αλλο.)

 

Κατα την ταπεινη μου γνωμη ενα review πρεπει να αναφερει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στραβο υπαρχει σε μια κιθαρα ειτε αυτη ειναι της κατηγοριας των 500¤ ειτε των 5000¤.....απομενει στον αναγνωστη του review να κρινει αν τα "ελαττωματα" συναδουν με την μια η την αλλη τιμη.......Αυτο δεν ειναι ψειρισμα....ειναι πληρης αποτυπωση της πραγματικοτητας....αντιθετα η τυχον παραβλεψη, η μη αναφορα τους, η υποβαθμιση τους ειναι (με γηπεδικη ορολογια)"βαμμενα γυαλια". Και οπως εχω ξαναπει πραγματα για τα οποια εταιρειες εχουν ακουσει τα εξ' αμαξης για την ποιοτητα τους, τη κατω βολτα που εχουν παρει κ.λπ θα πρεπει να ισχυουν για ολους τους κατασκευαστες και οχι η συμπαθεια που ολοι μας εχουμε για τον μικρο κατασκευαστη (η το μισος για τον μεγαλο) να μπαινει εμπρος στην αντικειμενικη κριση.

 

 

Τελος (και ισως πιο σημαντικο ολων) αν δεν γκρινιαζε ο κοσμος και αν ολοι οι καταναλωτες ακολουθουσαν το moto "δεν βαριεσαι με ενα τριψιματακι, λουσιματακι, περμαναντ, μια πλαστικη εγχειριση και 5 προθεματα σιλικονης η Βασιλειαδου γινεται Naomi" ακομα θα αγοραζαμε τα μυθικα τερατα της δεκαετιας του 70, οι γιαπωνεζοι (και τωρα και οι κορεατες) δεν θα εφτιαχναν ποτε τις κιθαρες που φτιαχνουν τωρα και γενικα κανενας κατασκευαστης δεν θα ενδιαφεροταν να εξελιξει το προιον του ωστε να ικανοποιει τον πελατη...........

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνω,ελα ομως που οι Ροκινγκερ δεν εχουν ΚΑΝΕΝΑ ουσιαστικο προβλημα ουτε στα Tuners,ουτε στο τρεμολο,ουτε στα ταστα ουτε στο σωμα.. :roll:

 

ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιες με οποιαδηποτε vintage Fender (& συνηθως ακομα καλυτερες) με τα ΙΔΙΑ "προβληματα" .

 

Θα σκισω το καλτσον μου :lol: αν ξανακουσω:

 

- για βιδες που δεν αφηνουν τα βαγονακια να πανε πισω,ετσι ειναι και σε ολες τις παλιες Fender που εχω δει,

 

-για "στραβο τρεμολο" ετσι ειναι επισης σε ολες τις παλιες Fender που εχω δει και χειροτερα.... :lol: )

 

-για ταστα που "εξεχουν" (ναι συμβαινει ποτε ποτε και στις καλυτερες οικογενειες τι να κανουμε το ξυλο ειναι ζωντανο και "παλλεται"....)

 

-για vintage style κλειδια που δεν κρατανε το κουρδισμα οταν "παιζουμε τον VAN HALEN" :lol:

 

-για vintage style μαγνητες που εχουν "θορυβο" & δεν εχουν καλα γκαζια οταν τους βαζουμε σε εναν triple recto με το gain στο 20. :lol:

 

 

και αλλα πολλα..

 

αν εχεις "προβλημα" τοτε δεν σου κανουν οι vintage Fender & πρεπει να αναζητησεις κατι αλλο.....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σκισω το καλτσον μου :lol: αν ξανακουσω:

 

- για βιδες που δεν αφηνουν τα βαγονακια να πανε πισω' date='ετσι ειναι και σε ολες τις παλιες Fender που εχω δει,

 

-για "στραβο τρεμολο" ετσι ειναι επισης σε ολες τις παλιες Fender που εχω δει και χειροτερα.... :lol: )

[/quote']

 

Σε ολα τα αλλα σημεια που ανεφερες μαζι σου.....

 

Για αυτα τα δυο ομως ειμαι καθετος και μετα πασης βεβαιοτητας μπορω να σου πω οτι ΔΕΝ συμβαινουν στις ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ fender (καινουργιες=post 90's.....αυτες εινια που μας ενδιαφερουν ....δεν μπορουμε να συγκρινουμε πατατες με ροδακινα) Kαι πριν κατηγορηθω για fenderιαση (δεν βοηθαει και το νικ μου δυστυχως) θα μπορουσα να απαριθμισω αλλα προβληματα των συγχρονων fender (η αλλων).

 

Τελικα μπας και ειμαστε ολοι εδω μεσα last word freaks??? :D :D :D

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μωρε μαζι σου σιγουρα δεν συμβαινουν στα αμερικανικα reissue που εχουν GOTOH γεφυρες στα μεξικανικα ομως που εχουν Ping τα εχω δει...δεν παιζουν ομως ρολος στον ηχο και αν σε πειραζουν ευκολα επισκευαζονται,στις παλιες ομως ειναι ετσι και χειροτερα (αν εβλεπες τα κατασκευαστικα χαλια της τελε μου του 63 & της τελε μου του 71 θα εβαζες τα κλαμματα.. :lol: )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά λυπάμαι όσους είχαν την ... ατυχία να διαθέσουν 500¤ σε ΤΟΣΟ χάλια κατασκευασμένα όργανα όπως το δικό μου...

 

Από πού να ξεκινήσω...Καταρχήν:

 

ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ:

contour_1.jpg

 

contour_2.jpg

 

contour_3.jpg

 

contour_4.jpg

 

 

ΜΑΠΑ ΤΑΣΤΙΕΡΑ:

 

fingerboard-1.jpg

 

 

ΤΑΣΤΑ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ:

 

frets.jpg

 

ΜΠΡΑΤΣΟ ΜΕ ΑΠΑΙΣΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ:

 

neck1.jpg

 

neck2.jpg

 

ΚΛΕΙΔΙΑ ("ΑΓΝΩΣΤΗΣ" ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΜΑ:

 

Kluson.jpg

 

BLOCK ΑΠΟ ΑΠΑΙΣΙΟ...ΑΤΣΑΛΙ (Αντι να έχει ένα ωραιότατο ZINC):

 

steel_block-1.jpg

 

SADDLES ΜΕ ΜΑΚΡΙΕΣ ΒΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΧΟΡΔΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ:

 

saddles.jpg

 

ΞΥΛΟ ΜΕ ΑΠΑΙΣΙΑ "ΝΕΡΑ":

 

back.jpg

 

wood.jpg

 

ΧΑΛΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ KNOBS KAI SWITCH ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΓΝΩΣΤΗ" CRL :

 

knobs.jpg

 

NECK POCKET ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΚΕΡΜΑ 2¤:

 

neck_pocket.jpg

 

 

 

Mε λίγα λόγια:

 

MΑΚΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΛΙΟΚΙΘΑΡΕΣ!!!! ΜΑΚΡΙΑ!!! :lol:

 

 

 

 

 

Δε φτάνουν για όλους...:lol:

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε σούργελα, καμμένοι! :lol: :lol: :lol: :lol:

Είστε αποθέωση ώρες ώρες...!

 

Ας πω κι εγώ λοιπόν αυτό που ΠΙΣΤΕΥΩ (για άλλη μια φορά...):

 

Στα χρήματα αυτά δεν υπάρχει καλύτερος κλώνος στρατοκάστερ (δεν έχω δει ποτέ τέλε rockinger), αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Επίσης θεωρώ, πλέον από μικρή εμπειρία, ότι ΔΕΝ αξίζει κανείς να δώσει 1000¤ για να πάρει καινούργια fender ΕΚΤΟΣ και αν πιστεύει ότι θα την πουλήσει μετά, οπότε και θα πιάσει σίγουρα τα λεφτά του (-20-30% κάτω ας πούμε)! Για μένα αυτή είναι η ΜΕΓΑΛΗ τους διαφορά.

 

Επίσης πιστεύω, όπως και έχει αποδειχθεί πολλάκις, ότι από κομμάτι σε κομμάτι υπάρχουν διαφορές. Ακόμα και όταν μιλάμε για το ίδιο μοντέλο. Στα όσα έγραψα για τις δικές μου (Fender mia, rockinger strat kit) το τόνισα ότι μιλούσα για τα συγκεκριμένα κομμάτια. Καλό είναι να μην τα γενικοποιούμε τα πράγματα.

 

Εδώ ρε παιδιά η sonic blue η δική μου έρχεται με radius 7,25" εν αντιθέσει με του Ηλία τη sunburst που έρχεται με 9", τί λέμε τώρα...

 

Η fender που πήρα πρόσφατα ETYXE να είναι πιο ελαφριά από τη Rockinger ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ, ενώ οι βίδες του λαιμού της ήθελαν σφίξιμο, εν αντιθέσει με τη rockinger που ήταν σφιχτές.

 

Όσο για το "χοντροκομμένη", απλά η rockinger έχει πιο έντονες γωνίες, ενώ η fender έχει πιο στρογγυλεμένες γωνίες. Και μην προσβάλεστε, γιατί πολύ απλά είναι η αλήθεια και ελάτε να τη δείτε, τί να σας πω. Και μιλάω για τα συγκεκριμένα κομμάτια πάντα.

 

Επίσης η Fender ήταν πιο resonant από τη rockinger κατά πολύ και γυρνάει και λέει ο SF ότι δεν έχει ακούσει πιο resonant κιθάρα από μια Squier των 150¤ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ! Βλέπετε λοιπόν, ότι όλα είναι σχετικά στις bolt-on κιθάρες. Για μένα το θέμα είναι ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ.

 

Και να σας πω κάτι? Είμαι εξίσου ευχαριστημένος και από τις δύο αυτές κιθάρες μου για τον απλούστατο λόγο ότι για τη Fender έδωσα 650¤, μοντέλο Ιανουαρίου 2006, και επίσης για τη rockinger γιατί πολύ απλά δε χρειάστηκε ΤΙΠΟΤΑ και έβγαλα 6-7 μήνες με αρκετά λάηβ με κιθάρα των 520¤!!!

 

Απλά μετά όταν ήθελα να κατεβάσω το action περισσότερο αντιλήφθηκα ότι έπρεπε να τριφτούν τα τάστα ώστε να μην έχω fret outs σε συγκεκριμένα σημεία στην ταστιέρα σε χαμηλή ρύθμιση και ότι το nut δεν ήταν τόσο καλά κομμένο από τη Γερμανία. Εν αντιθέσει με τη Fender που στο θέμα αυτό ήταν καλύτερη (αν και ασετάριστη η κιθάρα...)

 

Αυτά εν ολίγοις...Απλά πριν βιαστούμε να αγοράσουμε ένα καινούργιο όργανο ας ξέρουμε τί ζητάμε πρώτα και μετά ας παίρνουμε την τελική απόφαση. :wink:

..there's too much panic in this town...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν βλέπω απαντήσεις πέραν αυτής του Acanthor...

 

Μάλλον σας προβλημάτισε η κακή ποιότητα ε? :lol: :lol:

 

elavd, πετα το κουπι σου και παρε μια κιθαρα της προκοπης..... :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου