Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με αγορά ηλεκτρικής


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ τη παρέα!

 

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ηλεκτρική κιθάρα+ενισχυτή. To budjet είναι γύρω στα 400 ευρώ.

Είμαι αρχάριος και θα ήθελα τις συμβουλές σας σχετικά με μάρκες μοντέλα (τόσο για την ηλεκτρική όσο και για ενισχυτή). Σκεφτόμουν κάτι σε fender.

Τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά; Χώρα προέλευσης (είδα ότι έχει fender από Mexico και άλλες από Japan).

 

Επίσης προτείνετε κάποιο φτηνό και καλό μαγαζί στη Θεσσαλονίκη.

 

Ευχαριστώ πολύ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν και δεν ξερω πολλα θα σου πω τη γνωμη μου...εχω ακουσει οτι οι κιθαρες απο αμερικη και ιδιαιτερα ιαπωνια ειναι οι καλυτερες.αν δεν θες να παιζεις πολυ δυνατα παρε ενα 10-15w ενισχυτη(τωρα τι μαρκα θα σε γελασω)και παρε τη κιθαρα που θα δεις στο μαγαζι που θελεις αλλα αν εχεις καλο αυτι καλο θα ειναι να ρωτησεις καποιον υπαλληλο στο μαγαζι να παιξει λιγο στις κιθαρες αν γινετε ωστε να συγκρινεις.νομιζω οτι αν διαθεσεις 400 ευρω καλο θα ειναι να διαλεξεις ibanez η fender.αυτα ξερω γω.αν θελει καποιος να με διορθωσει σε κατι οκ τοτε,εγω λεω οτι εχω ακουσει απο φιλους που παιζουν ηλεκτρικη. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και εγω μόνο ειδικός δεν είμαι στις ηλεκτρικές (μια έχω ολη-ολη) θα σου πώ τι θα έκανα εγώ στη θέση σου. Πρωτα απ' ολα αν είσαι όπως λες αρχάριος και δεν έχεις "απιτητικό" αυτί δεν είναι ανάγκη να δώσεις και πολλά λευτά αρκει να πάρεις κατι αξιοπρεπές.

 

Ετσι σε ενισχυτές εγω θα έπαιρνα κατι μικρό αλλα οπωσδήποτε απο μάρκα που να φτιάχνει ενίσχυτες. Αυτό που ενοώ είναι να αποφύγεις ορισμένους ενισχυτές που παράγονται φασόν για εταιρίες που παράγουν κιθάρες. Έιχα για κάποιο διάστημα π.χ. εναν μικρό ενισχυτή Washbourne (δανεικός ευτυχός) και τα βρώμικά του ήταν απλά τραγικά. "Ε εντάξει", έλεγα, "φθηνός είναι τι περιμένεις" αλλα ακουσα μετά π.χ. αυτόν:

 

http://www.thomann.de/gb/marshall_mg10cd_gitarrencombo.htm

 

και αναθεώρησα την παραπάνω άποψη. Τό ίδιο ίσχυε και για έναν μικρό Drive.

 

Μην φανταστείς βέβαια οτι o Marshall αυτός είναι το απόλυτο μηχάνημα αλλα είναι αξιοπρεπέστατος για τα λεφτα/μεγεθός του και νομίζω επαρκής για να μην ξενερώσει έναν αρχάριο που παίζει "μουσική δωματίου". Και βέβαια αυτός είναι ο απολύτως μικρότερος της σειράς. Μπορείς άνετα να δοκιμάσεις και αυτόν πχ.

 

http://www.thomann.de/gb/marshall_mg15cd.htm

 

που έχει και μεγαλύτερο ηχείο με μικρό έξτρα κόστος και όποιον άλλον σου προτείνουν οι πιο έμπειροι θαμώνες του φόρουμ.

 

Απο κιθάρα τωρα φαντάζομαι οτι καποιο μοντέλο απο τις φθηνές σειρές (βλ. squire, epiphone κλπ.) θα κάνει τη δουλειά μια χαρά (συγκεκριμένες προτάσεις δεν έχω, συγνώμμη). Βρές κάτι φθηνό και κοιτα κανα review στο

 

http://www.harmonycentral.com

 

για να σιγουρευτείς οτι δεν είναι εντελώς φθηνιάρικο αντι για απλά φθηνό/οικονομικό. Έγω πάντως θα δοκίμαζα την τύχη μου με κάτι καινούριες μικρες εταιρίες που ξεπηδάνε και οι οποίες ειδικεύονται στο να φτιάχνουν οικονομικά όργανα σε αντίθεση με τις μεγάλες που είναι ικανές να παράγουν ταυτόχρονα κιθαρες των 400Ε και 4000Ε χωρίς να αισθάνονται κάν την ανάγκη να μας εξηγήσουν στο . Π.χ. μια μάρκα που συζητηθηκε πρόσφατα εδώ στο noiz.gr ωραία μου φαίνεται:

 

 

 

Το κακό με αυτές είναι οτι αποκλείεται να τις βρείς στην Ελλάδα και πρέπει να αγόρασεις μέσω ebay για αυτό και δεν θα στο σύστηνα σαν πρώτη κιθάρα (που να μπλέκεις απο την αρχή σε τετοια). Εγώ πάντως αυτό έκανα (για μια κιθάρα των 400Ε) και δεν το μετάνιωσα καθόλου αν εξαιρέσεις τις 4-5 βδομάδες αναμονής αλλα θα μπορούσα να το είχα μετανιώσει πολύ εύκολα φαντάζομαι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ σημαντικό επίσης αν πας σε μαγαζί για δοκιμή να ζητήσεις να σε αφήσουν να παίξεις για να δεις αν βολεύει το χέρι σου.

 

Δες εδώ

για μαγαζιά :wink:

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

άλλη μια μικρή συμβουλή γενικά για "πρωτάρηδες":

αν έχεις συγκεκριμένο budget, τότε καλό είναι να τα υπολογίσεις όλα εξαρχής:

ηλ.κιθάρα, ενισχυτή, καλώδιο, (ίσως θήκη, ζώνη, πετάλι+2ο καλώδιο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ oneofthem!

Έχεις δίκιο! Να ρωτήσω και κάτι άλλο:

αξίζει να αγοράσεις μέσω internet κάτι για να χαμηλώσεις το budjet? Π.χ κάποιον ένισχυτή απο site του εξωτερικού;

Ή δε θα κερδίσεις τίποτα σπουδαίο σε σχέση με το να τα αγοράσεις όλα από ένα μαγαζί (όπου ίσως και να έχεις κάποια έκπτωση;) ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια πρόταση είναι να πάρεις μια Squier Standard Strat (γύρω στα 240 ευρώ) και ένα μικρό ενισχυτή modelling για να μπορέσεις να πάρεις μια ιδέα για τους διαφορετικούς τύπους ήχων και για να μπορείς να παίζεις καλά σε εντάσεις δωματίου.

 

Θα σου πρότεινα τους VOX AD15VT, Roland Cube30X

 

ή ακόμα και τους μικρότερους Roland MicroCube, VOX DA15 που παρόλο το μέγεθός του είναι ότι πρέπει για μελέτη σε δωμάτιο.

 

Οσον αφορά την αγορά απο το Ιντερνετ δεν είναι σίγουρο ότι θα βρείς πάντα καλλίτερη τιμη σε όλα τα πράγματα και σίγουρα δεν μπορείς να τα δοκιμάσεις. Βεβαια έχεις την δυνατότητα να επιστρέψεις οτιδήποτε σε 30 μέρες (σε κάποια μαγαζιά), έχεις καλλίτερη εγγύηση απο τους περισσότερους έλληνες αντιπρόσωπους και περισσότερες επιλογές προιόντων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλήσπέρα! Μετά από πολύ ψάξιμο και από τις περιορισμένες επιλογές που είχα, λόγω χαμηλού budjet, κατέληξα σε μια καλή κιθάρα για τα λεφτά της κατά τη γνώμη μου.

 

Αγόρασα την Ibanez GRX70 και για ενισχυτή έναν Marshall MG15CDR.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλορίζικα :wink: :wink:

 

Στον ενισχυτή συμφωνώ απόλυτα και πιστεύω ότι έκανες πολύ καλή επιλογή. :wink:

 

Τώρα στην κιθάρα σίγουρα εγώ θα πήγαινα απο Squier μεριά, μιας και πιστέυω ότι δίνουν τελικά πολύ μεγαλύτερο value for money από τις Ibanez. (και επειδή είμαι και strat-o-k@#*&s) Αλλά έτσι κι αλλιώς πρώτη σου κιθάρα είναι οπότε θα είναι μιά χαρά! :roll: Αρκετα μετά θα δείς τι πραγματικά θέλεις και σου ταιριάζει. :)

 

Ομολογώ επίσης ότι και εγώ στην αρχή είχα το "κόλλημα" να μην λέει squier πάνω... :oops: :oops: :oops:

 

Τελικά.. ΚΑΛΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΡΑ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου