Προς το περιεχόμενο

Ποιος ειναι ο ρολος του μπασου στο συγκροτημα?


alkias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 125
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

O Beck εδώ και χρόνια παίζει άπενα. Φυσικά αυτό δεν τον εμποδίζει να είναι ένας από τους καλύτερους "δάσκαλους" στο κόσμο. Βρές το DVD (Live in Japan) για να καταλάβεις ότι κάνει εξωπραγματικά πράγματα και σου επιβεβαιώνω ότι τον έχω δεί live (2004 Royal Albert Hall Ian με τον Hammer στα πλήκτα) να κάνει παπάδες με μια εξοργιστική άνεση και απλότητα.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά όλα αυτά αλλά θα μου πείτε τελικά το 12χορδο μπάσο του Levin τι είναι κιθάρα ή synth γιατί όταν παίζει παίζει συγχρόνως και με τα 2 χέρια χωρίς να φαίνεται ότι χτυπάει τις χορδές

 

http://www.stick.com/

 

Όσο για την διαφωνία σχετικά με το αν το μπάσσο παίζεται με πένα ή δάκτυλα, θα συμφωνήσω αρχικά με την τοποθέτηση πως δεν υπάρχει κανόνας, και πως ο καθένας επιλέγει ό,τι τον βολεύει.

 

Από κει και πέρα, εάν κάποιος παίζει μόνο με πένα, κατά τη γνώμη μου, περιορίζει το εύρος των ήχων που μπορεί να επιτύχει, τις δυναμικές του και τη χρήση ορισμένων τεχνικών (προφανώς thumb).

 

Δεν σημαίνει πως δεν παίζει καλά ή οτιδήποτε, απλά μου φαίνεται περιοριστικό- δεν ξέρω, ίσως είναι αποκλειστικά και μόνο η συνήθεια.

 

Προφανώς βέβαια και υπάρχουν μπασσίστες που παίζουν με πένα μακράν καλύτερα και πιο εκφραστικά από συναφέλφους τους που παίζουν με δάκτυλα- καμία διαφωνία επ΄αυτού.

 

Απλά... θεωρώ μέρος της μαγείας του μπάσσου τη χρήση δακτύλων (υποκειμενικά λέμε!).

bass @ vertigo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Απλά... θεωρώ μέρος της μαγείας του μπάσσου τη χρήση δακτύλων (υποκειμενικά λέμε!).

 

Σίγουρα! Είναι φοβερό feeling! Και σίγουρα πολλά πράγματα δεν παίζονται με τίποτα με πένα! Όπως κάποια πράγματα παίζονται μόνο με πένα!

 

Ο μπασίστας που ξέρει τον ήχο που έχει μέσα στο μυαλό του έχει και τη κρίση να διαλέξει τι ταιριάζει στο συγκεκρημένο κομμάτι. Γιατί στη τελική αυτό είναι το βασικότερο απ'όλα όταν παίζεις σε ένα συγκρότημα, να παίζεις για το κομμάτι και όχι για τη πάρτυ σου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aκριβως!

Μη τρελλαθουμε κι ολας...

Φανταζεσαι τους μπασιστες των Clash,Green Day,Ramones,Sex Pistols,Motorhead,Stranglers να επαιζαν με τα δακτυλα??Μαπα θα ακουγονταν μια και αυτη η μουσικη ΑΠΑΙΤΕΙ πενα στο μπασο.

Το ιδιο αστειο θα ακουγονταν αν σε μια jazz μπαντα ο μπασιστας επαιζε το"MISTY" με πενα.

Ειναι θεμα ηχου & οι πραγματικα "εξυπνοι" παικτες προσαρμοζονται αμεσα & δεν κλαινε τη μοιρα τους που τους "υποτιμανε" επειδη παιζουν με πενα... :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τις περισσότερες φορές ο ρόλος του μπάσου σε ένα μουσικό σχήμα είναι το "να αναδυκνύει χωρίς να αναδυκνύεται"... Φυσικά δεν έννοώ απλά να είναι "θαμμένο" στην μίξη, απλά πρέπει να παίζει όσα πρέπει! Ούτε λιγότερα, ούτε όμως και περισσότερα, αλλιώς στην καλύτερα περίπτωση το αποτέλεσμα είναι άνισο ηχητικά και βαρετό...

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι απόλυτο αυτό!

 

Υπάρχουν και τραγούδια που το μπάσο παίζει βασικό ρόλο! Και συνήθως έρχονται από συγκροτήματα που οι μπασίστες είναι μουσικάρες και όχι οργανοπαίχτες!

 

Όρεξη και φαντασία να υπάρχει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα γιαυτό και έγραψα "τις περισσότερες φορές"! Οι εξαιρέσεις όμως είναι πάρα πολλές!!

Αυτό το "οργανοπαίχτες" κάτι σε πανυγύρι μου φέρνει... 8)

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με το μπάσο στη metal όσοι πιστεύουν ότι το μπάσο είναι απλά για τον όγκο ας τσεκάρουν τα metal συγκροτήματα στα οποία έχουν συμμετάσχει οι μπασσίστες που παρέθεσε ο janick

Terry "Geezer" Butler' date='Paulo Jr(απο το Chaos A.D και μετά),Tony Choy,Alex Webster,Cliff Burton(RIP)Leif Edling,Shrarlee D' Angelo,Danny Lilker,Joey Vera,Joe Dibiase,Sean Malone,Steve DiGiorgio,Terry Butler(απο τους Six feet under)

[/quote']

 

Το ότι το μπάσο είναι μόνο για τον όγκο στη metal είναι μύθος. Σε μεμονομένα συγκροτήματα ίσως... Εκεί όμως φταίνε οι μπασίστες που δεν τολμούν να παίξουν κάτι παραπάνω ή οι κολλημένοι κιθαρίστες-συνθέτες! Μάλιστα στα πιο ακραία συγκροτήματα το μπάσο είναι συνήθως ένα πραγματικά ξεχωριστό και σημαντικό όργανο. (δηλαδή δεν παίζει απλώς τα ίδια περίπου με την κιθάρα για να δίνει όγκο)

url=http://www.echidna-band.com]Echidna

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε φίλε γνώμη σου ναι' date=' αλλά το να χαρακτηρίζεις κάποιον άσχετο μπασίστα επειδή παίζει με πένα σημαίνει ότι είσαι ανήμεροτος και κολλημένος![/quote']Ανενημερωτος δεν ξερεις αν ειμαι...Επισης ΟΥΤΕ κολλημενος απ τη στιγμη που παραδεχομαι οτι μπορει καποια φαση να αλλαξω γνωμη πανω σε καποια θεματα.Εχω ακουσει και ακουω πολλες μπαντες που χρησ/ποιουν πενα στο μπασσο -βλ.camel,jethro tull,traffic,sabbath,purple και χιλιες δυο ακομα..Μην αναφερω τα funky..Σαν μπασσιστας ομως δεν το αποδεχομαι ρε φιλε,αυτο με κανει κολλημενο?Ναι,πολλους τους θεωρω ασχετους γιατι με εκνευριζει αυτο το πανω κατω η πενα γιατι δεν εχουμε τα μυδια να τα παιξουμε με δαχτυλα,που οπως και να το κανουμε ΕΙΝΑΙ ο σωστος τροπος να παιξεις μπασσο.Εννοειται πως υπαρχουν μουσικες που ειναι σχεδον απαραιτητη η πενα αλλα..Δε μου κανει κουκου!!

ps:Και βιντεο με τον Jaco να ανεβασεις με πενα(που δεν..),και παλι αυτος ο ανθρωπος τα καλυτερα τα επαιξε με δαχτυλα.Εξαλλου με τα δαχτυλα ενας μπασσιστας εχει μεγαλυτερο ευρος συχνοτητων,τεχνικων και ηχων.

That's all folks!

:D

feel da FUNK blast

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου