Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Reaper και vst guitar plugins.Τη βοήθεια σας παρακαλώ.


akis_pan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  Γειά σας παιδιά.

 

'Εως πρόσφατα χρησιμοποιούσα στο PC μου τα XP ως λειτουργικό και ως DAW το Cubase SX3 με τα οποία και έκανα όποια ηχογράφηση ήθελα στο σπίτι.

 

Τελικά,έστω και καθυστερημένα,απέκτησα τα win7 με τα οποία δυστυχώς δεν είναι συμβατή η έκδοση του Cubase που έχω,και επειδή δεν μπορώ να αγοράσω κάποια νεότερη αποφάσισα να δοκιμάσω το Reaper,ώστε εαν μου κάνει να αγοράσω την άδεια η οποία είναι σε λογική τιμή.

 

Αλλά όμως αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα:Βάζοντας στο IN του καναλιού το plugin (LePou),ενώ το track ηχογραφείται κανονικά(με το plugin),το plugin δεν το ακούω όταν παίζω.Η κιθάρα ακούγεται απο τα ηχεία εντελώς Dry,λες και το plugin είναι bypass!Το ίδιο πράγμα συμβαίνει εντωμεταξύ και εαν χρησιμοποιήσω τα αντίστοιχα δικά του,τα JS Guitars! ???

 

  Ίσως η απορία μου φανεί εντελώς αστεία και είμαι σίγουρος οτι θα ειναι κάτι εντελώς απλό,αλλά όσο και να έψαξα τα μενού του προγράμματος δεν κατάφερα κάτι και επειδή τα αγγλικά μου είναι μέτρια  δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω άκρη διαβάζοντας το Manual του Reaper.

 

  Να προσθέσω επίσης πως κοίταξα και τα ήδη υπάρχοντα θέματα στο forum και δεν βρήκα κάτι σχετικό.

 

  Η κάρτα μου είναι μια pci της EMU,η 1212Μ και οι drivers είναι ενημερωμένοι.Την ίδια κάρτα χρησιμοποιούσα με τα XP και SX3 χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

  Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει τι ρύθμιση πρέπει να γίνει και έχει την ευγενή καλοσύνη ας μου πει,αλλιώς η επόμενη λύση είναι να επιστρέψω στα XP και το SX3 και είναι κρίμα μιας και τα 7 είναι αυθεντικά.

 

  Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας. :)

Μόνο ΘΡΑΣ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα φίλε μου,

 

Στα windows 7 καταρχάς υπάρχει (λογικά) η δυνατότητα να εγκαταστήσεις το cubase ώστε να το τρέχει με βάση προηγούμενη έκδοση των windows. Πριν εγκαταστήσεις το πρόγραμμα, κάνεις δεξί κλικ στο exe αρχείο και πατάς "ιδιότητες". Στο παράθυρο που θα σου ανοίξει πηγαίνεις στην καρτέλα "Συμβατότητα" και επιλέγεις "Εκτέλεση προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για ..." όπου ορίζεις π.χ. windows xp.

 

Από εκεί και πέρα, αν κάτι τέτοιο δεν δουλέψει ή αν αποφασίσεις να συνεχίσεις με το reaper, το πρόβλημα που περιγράφεις μάλλον δείχνει ότι δεν έχεις ενεργοποιήσει το monitoring (έχει ένα εικονίδιο μεγαφώνου κάτω δεξιά στα κουμπάκια του τρακ (κάτω από τα εφφέ στο skin που έχω βάλει εγώ).

Ελπίζω να βοήθησα

Ιντονέησον ημάς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Καλημέρα παιδιά.

 

Τελικά είναι αστείο το πόσο πολύ μπορεί να παιδευτείς από κάτι τόσο απλό.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τους manosko και karozas76 για τις άμεσες απαντήσεις και τη βοήθειά τους.

 

Ναι,τελικά αυτό ήταν το πρόβλημα,δεν είχα ενεργοποιήσει το monitoring. :-[ :-[ :-[

 

Τώρα όλα είναι μια χαρά και το θέμα έχει λυθεί. :) :) :)

 

Και πάλι ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την άμεση βοήθεια σας.

 

 

SOLVED.

Μόνο ΘΡΑΣ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σαι καλά!

 

Πάντως, προσωπικά, με το συγκεκριμένο κουμπάκι εξακολουθώ να την πατάω συχνά 

(συνήθως μου παίρνει κανένα πεντάλεπτο να θυμηθώ ότι δεν το έχω ενεργοποιήσει και αφού έχω αρχίσει να τσεκάρω οτιδήποτε άλλο, από κιθάρα μέχρι plugins  ;D ;D ;D)

Ιντονέησον ημάς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου