Προς το περιεχόμενο

Ο τρόπος που το «Κεφάλαιο» ελέγχει την πολιτική εξουσία.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με αφορμή τις φράσεις του Wow!

 

ενώ αυτό που συμβαίνει είναι ότι ένα μάτσο άχρηστοι πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες κάνουν κακοτεχνίες.

 

δηλαδή στους άχρηστους πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες

 

θέλω εδώ να δημοσιεύσω τις απόψεις μου πάνω σε αυτό το σοβαρότατο πολιτειακό (και όχι πολιτικό) θέμα' date=' τις οποίες είχα δημοσιεύσει κατά το παρελθόν και στο http://www.innernet.gr/articleview1.php?id=700

 

[u']Ο τρόπος με τον οποίο το «Κεφάλαιο» ελέγχει την πολιτική εξουσία.[/u]

 

Πλήγμα στο σύστημα του Δημοκρατικού Πολιτεύματος των ημερών μας, αποτελεί ο τρόπος της συγκεκριμένης προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών, σύμφωνα με τoν οποίo, οι τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις της προεκλογικής εκστρατείας, αναγκάζουν τους υποψηφίους να ζητήσουν - φανερά ή κρυφά – τις οικονομικές χορηγήσεις από τους κάθε λογής κεφαλαιούχους.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ικανότητα του Κεφαλαίου να ελέγχει την εκάστοτε πολιτική εξουσία. Όλοι καταλαβαίνουμε πως αν κάποιο πολιτικό κόμμα, υπουργός ή βουλευτής, έχει δεχθεί την απαιτούμενη οικονομική χορήγηση από κάποιον επιχειρηματία, θα είναι πολύ δύσκολο κατά την περίοδο που αυτός θα βρίσκεται στην εξουσία, να αρνηθεί την όποια «εξυπηρέτηση» που θα του ζητήσει ο ευεργέτης χορηγός του. Και από εκεί ξεκινά η γνωστή σε όλους μας διαπλοκή.

 

Αν όμως ο τρόπος της προεκλογικής εκστρατείας ήταν έτσι θεσμοθετημένος ώστε να απαγορευόταν κάθε οικονομικό έξοδο, άνω ενός πολύ μικρού ποσού, πχ 3.000 € μόνον για την ιστοσελίδα του υποψηφίου, και επιτρεπόταν (ή μάλλον επιβαλλόταν ) η δωρεάν ομιλία των υποψηφίων μόνον για κάποια λεπτά της ώρας και μόνον από τα κρατικά κανάλια, αν απαγορευόταν ΚΑΘΕ πολιτική και προεκλογική διαφήμιση εκτός από την ιστοσελίδα τους στο διαδίκτυο, τότε και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας θα έπραττε κατά συνείδηση και θα ασκούσε επιτέλους την πολυπόθητη «πολιτική βούληση».

 

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως η «οικονομική επιχορήγηση» κατά την προεκλογική περίοδο, αποτελεί τον κυριότερο τρόπο με τον οποίο το «Κεφάλαιο» μπορεί να εξαγοράζει τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας.

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Θα στοιχημάτιζα το rig μου, μέχρι να ανοίξει η σελίδα, ότι το νέο θέμα το έχει ανοίξει ο ixnilatis! ...Και ευτυχώς δεν το έχασα! :twisted: :twisted: :twisted:

The World Was A Mess But His Hair Was Perfect...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:lol: δεν φταίει, ο άνθρωπος ανοίγει θέματα όπως τα "διαφράγματα μικροφώνων" και δεν παίρνει απαντήσεις, ενώ στο περί ανέμων & υδάτων

σαρώνει.........μιλάμε για ακροαματικότητα :lol:

 

ixnilatis σαρώνεις, θέλω να σε δω και moderator :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είδα κεφάλαιο και είπα να μπω αλλά...τζίφος! :lol:

Και νόμιζα ότι θα έπεφτε κανένα φράγκο για νέο εξοπλισμό! :roll:

 

Παίζει και το άλλο...μπορεί να θέλει να κατέβει στις εκλογές ο άνθρωπος και να μη παίζει κεφάλαιο!! :lol: :lol: :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατω το κεφαλαιο!

Κατω η πλουτοκρατια!

Ζητω ο λαος!

 

(τρεχοντας να προλαβει το Μοναστηρακι ανοιχτο για να παρει αμπεχωνο & ταγαρι.... για να τα φορεσει στη διαδηλωση γαι να ειναι "In" :lol: :lol: )

 

Παντως σε ευχαριστουμε που μας..ανοιγεις τα ματια γιατι ειμαι σιγουρος οτι κανενας εδω μεσα δεν εχει παρει χαμπαρι τι γινεται & ολοι μας πιστευαμε οτι οι πολιτικοι μας εργαζονται νυχθημερον χωρις οικονομικο ωφελος για το καλο του...εθνους... :roll:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλύτερα να σβηστεί το συγκεκριμένο θέμα, μιάς και δεν έχει να προσφέρει κάτι σημαντικό, τουλάχιστον σε αυτό το forum... :?

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλύτερα να σβηστεί το συγκεκριμένο θέμα' date=' μιάς και δεν έχει να προσφέρει κάτι σημαντικό, τουλάχιστον σε αυτό το forum... :?[/quote']

 

Τσκ τσκ τσκ...Μη το ξαναπείς αυτό!

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου