Προς το περιεχόμενο

RANDALL T2 AMP - Τubes Newbie / Λυχνιοαπορίες!


gustoine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλοι noiziacs χαίρεται!

 

Έχω τούτο το θεριό http://www2.randallamplifiers.com/Amplifiers/Valve-Dynamic-Series-Amps/#t2 και επειδή δεν έχω ιδέα από tubes κλπ θέλω να μου πείτε 2-3 άντε 5 πραγματάκια! Η καμπίνα είναι 4x12 XL Randall.

Κατ' αρχήν μπορώ να αλλάξω τις λάμπες μόνος μου; Βάζω χέρι γενικά; Διότι κάτι είδα για στατικό ηλεκτρισμό ακόμα και εκτός ρεύματος κλπ. Τις πιάνω με γυμνά χέρια ή πχ με κάποιο κομμάτι ύφασμα (όπως κάνουμε με τις αλογόνου νομίζω). Τι θα πει matched και bias; Είναι κάτι σαν ρεγουλάρισμα των tubes? Η κεφαλή έχει PREAMP CHANNELS 2 Channel/3 Mode All Tube (3) ECC83S Tubes και POWER AMP "Valve Dynamic™" Tube/Mosfet Single Tube • 12AT7, τι νόημα έχει (όσοι ξέρετε εμπειρικά για black death brutal μουσική γενικά) να βάλω κάποια συγκεκριμένη μάρκα πχ Mesa Boogie τάδε λάμπα στην προενίσχυση και στο power amp ξέρω Sovtek και τι νόημα έχει εκεί που παίρνει 3 λάμπες να βάλω όλες ίδια μάρκα/τύπο και στη 1 λάμπα άλλη, γενικά αν έχει ηχητικό χαϊρι κάτι τέτοιο και δεν είναι απλά κουσούρι κιθαριστικό! Πως καταλαβαίνω ότι κάποια κάηκε, έχω συμπτώματα στο αποτέλεσμα ώστε να το αντιληφθώ; Και αν δε το καταλάβω και παίζω, χαλάω κάτι παραπάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Να μου κόβουν db να σας δίνουν χρόνια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα ο ενισχυτής σου δεν έχει tube power section οπότε δεν σε απασχολούν καθόλου matched tubes και biasing. H 12at7 που έχει στο power section δεν κάνει και ιδιαίτερη διαφορά στον ήχο, αν τις αλλάξεις όλες καλό είναι να την αλλάξεις κι αυτή αλλά δεν θα σου δώσει τίποτα παραπάνω στον ήχο. Τη διαφορά την κάνουν οι preamp tubes. Οι περισσότεροι σ'αυτόν τον ενισχυτή βάζουν tungsol, sovtek ή electro harmonix. Γενικά πολλοί προτιμούν και τις jj εμένα δεν μου άρεσαν στον δικό μου (έχω τον v2). Τώρα έχω electro harmonix. Μπορείς βέβαια να δεις τα χαρακτηριστικά τους και να πάρεις τρεις διαφορετικές, να τις περάσεις απ'όλες τις θέσεις και να δεις ποιος συνδυασμός σου κάθεται καλύτερα. Αυτό θα κάνω την επόμενη φορά που θα αλλάξω λάμπες στον δικό μου.

Και ναι τις αλλάζεις μόνος σου χωρίς φόβο και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε, να είσαι καλά. Και κάτι τελευταίο, επειδή οι λάμπες είχαν φορεμένα τα μεταλλικά τους καπάκια/καλύματα πειράζει να τα αφαιρέσω; και θα έπρεπε να τις βλέπω να ανάβουν; γιατί τα έβγαλα να δω αν ανάβουν όπως έχω δει σε άλλους και δεν είδα κάτι τέτοιο. Σημαίνει ότι μπορεί να είναι καμένες ή ετοιμοθάνατες; Έγραφαν επάνω (electroharmonix) ημερομηνία 05-11, πάνω κάτω για πόσες ώρες παίξιμο διαρκούν; Ευχαριστώ και πάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα καπάκια προστατευτικά είναι, άμα θες τα βγάζεις. Κοίτα οι προενισχύτριες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καμένες δεν είναι δύσκολα χαλάνε, ένα από τα πιο συνήθη συμπτώματα αν έχουν κάποιο πρόβλημα είναι ο παραπάνω θόρυβος, hiss κλπ. Αλλά ναι θα δεις ότι οι καινούριες θα φωτίζουν πολύ περισσότερο.

Για τις tung-sol στο v1, v2 λένε ότι δίνουν clarity και μειώνουν το hiss, όπως και για την

Ruby 12AX7AC5 HG+ στο v1.

 

Εγώ σκέφτομαι να δοκιμάσω Ruby 12AX7AC5 HG+ στο v1 tung-sol στο v2, v3 και μία mullard 12at7 για το power section. Αν και η τελευταία είναι πιο ακριβή και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου