Προς το περιεχόμενο

Vintage studiomaster και προενισχυσεις


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κσλησπέρα, λοιπον έχω σαν χόμπι την ηχογραφηση και πάντα το βαρυτητα δίνω στα drums. Προσπαθώ να πάρω τον πιο καθαρό και "τρισδιάστατο" ήχο με περιορισμένο budget. Σε αυτή τη φάση έχω στη διάθεση μου ένα καλό drumset/πιάτα, κάποια βασικά μικρόφωνα (d112, sm57, 2x C535), την Profire 2626 και μια πάρα πολυ παλιά 16κάναλη κονσόλα της studiomaster (την οποία έχω κυρίως για τους προεισχυτές). Παρατήρησα λοιπόν κάτι που ως τώρα δεν είχα παρατηρήσει μιας και είμαι καινουριος στον χώρο, όταν παιρνάει μέσα από την κονσόλα η μπότα και το ταμπούρο (αυτά τα 2 είχα περάσει) αποκτήσαν πιο πλούσιο ήχο και με περισσότερο headroom.

 

Τα ερωτήματα που με απασχολούν αυτή τη στιγμή είναι η συγκεκριμένη κονσόλα studiomaster (αυτή της φωτογραφιας παρακάτω) περίπου τι ποιότητας προενισχυτές έχει με κάποιο αντίστοιχο σύγχρονο προϊόν? Με τη συγκεκρυμένη κάρτα ήχου αξίζει να πάρω κάτι ακριβότερο όπως αυτό - http://www.ebay.com/itm/Vintech-Audio-573-Mic-Preamp-Module-API-tm-500-Series-/190734089385?pt=US_Signal_Processors_Rack_Effects&hash=item2c68a33ca9 - ή θα μου καταστρέφει την τελική ποιότητα?

 

117361d1239205182-studiomaster-16-4-2-opinions-studiomaster-16-4-2-1.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tην χρησιμοποιούσα στη σχολή τον πρώτο χρόνο και είχα γράψει πολλά πράγματα (μιλάμε για το '94 :P)

 

Καλός ήχος στρογγυλός με όγκο και περιορισμένα πρίμα. Vintagιά δλδ :P.

Αν άκουσες καλύτερο αποτέλεσμα από την profire σημαίνει πως σου αρέσει το χρώμα γενικά στην προενίσχυση.

To vintech που είδες δεν δουλεύει μόνο του, θέλει και "σασί" για API format που σημαίνει ότι πρέπει να δώσεις καμιά 500άρα παραπάνω αλλά θα έχεις και κενές θέσεις για μελλοντική πρόσθεση και άλλων modules. Ο συγκεκριμένος προενισχυτής θεωρείται υψηλής ποιότητας και είναι εργαλείο που χρησιμοποιείται ευρέως.

Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις. Η profire δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα όσο αφορά την ποιότητά της, γιατί μπορείς να χρησιμοποιήσεις όντως εξωτερικό προενισχυτή μικροφώνου και να τον συνδέσεις σε κάποια από τις 8 εισόδους της με καρφί έτσι ώστε να παρακάμψεις τους προενισχυτές της και να μπεις κατευθείαν στον ad converter της που είναι μια χαρά.

Γενικά, θα πρέπει να κατανοήσεις πως οι διαφορές στους προενισχυτές δεν είναι μεγάλες και πως γίνονται περισσότερο αντιληπτές με την εμπειρία και την ηχογράφηση πολλών καναλιών όπου και γίνονται περισσότερο ευδιάκριτες. Εξάντλησε πρώτα τις δυνατότητες των μηχανημάτων που έχεις και προχωράς παρακάτω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α μάλιστα... Δίκιο έχεις δε λέω όμως η διαφορά που παρατήρησα δε νομίζω πως ήταν μόνο στο ηχόχρωμα αλλά και στην δυναμική του ήχου. Πχ ο drummer κοπανούσε με ριμσοτς και με την κονσόλα υπήρχε δυναμική και βάθως στον ήχο ενω με σκετη την κάρτα ακους κάτι σχετικά φλατ οπότε αναρωτήθηκα αν με κάποιο ακρυβό preamp υπάρχει ανάλογη/αξιόλογη διαφορά .. Δηλαδή να χρισημοποιήσω stereo καρφί ή μονό? Ξέρεις μήπως αν η κονσόλα βγάζει balanced direct outs?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H κονσόλα δεν θυμάμαι αν βγάζει balanced direct, αλλά και unbalanced να είναι, σήμα θα στείλει :D. Μπορείς να στείλεις και από τα Group out φαντάζομαι εώς 4 κανάλια εάν βλέπω καλά. Κανένας καινούργιος προενισχυτής δεν θα παίζει σαν την κονσόλα γιατί η συγκεκριμένη χρωματίζει πολύ και λόγω της ηλικίας της. Οπότε αν σου αρέσει πολύ αυτό που ακούς, ίσως απογοητευτείς από οποιονδήποτε προενισχυτή βάλεις. Οι συνδέσεις πάνω στην Profire πρέπει να γίνουν με balanced μονό trs καρφί ή/και unbalanced ts καρφί αν η σύνδεση ξεκινάει από unbalanced έξοδο. Αυτά όπως σου είπα, για να αποφύγεις τους Onboard προενισχυτές της Profire και να μπεις κατευθείαν στους ad converters (πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό που το έχουν λίγες κάρτες).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H κονσόλα δεν θυμάμαι αν βγάζει balanced direct, αλλά και unbalanced να είναι, σήμα θα στείλει.

 

Οι συνδέσεις πάνω στην Profire πρέπει να γίνουν με balanced μονό trs καρφί ή/και unbalanced ts καρφί αν η σύνδεση ξεκινάει από unbalanced έξοδο.

 

Ρωτάω για να ξέρω τι καλώδια να πάρω, δηλαδή με τα TRS είναι οκ απ τη στιγμή που δε ξέρουμε αν είναι balanced ή unbalanced οι έξοδοι της κονσόλας? Η κάρτα σίγουρα σηκώνει TRS πάντως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου