Προς το περιεχόμενο

Κριση και αισχροκέρδεια στα μεταχειρισμένα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

τελοσπαντων, ο καθενας μπορει να εφαρμοσει την δικια του ηθικη που του ταιριαζει. Για να σας προλαβω, δεν υπονοω οτι η δικια μου ηθικη ειναι καλύτερη, απλα ο καθενας εχει την δικια του και πορευτει με αυτην!

 

Σίγουρα!  :)

 

Ωστόσο, θα ήθελα να μου απαντήσεις τι θα έκανες στην περίπτωση, πχ που ανέφερε ο Solega.

 

Θα την πουλούσες πχ στα €600, όπως καταλαβαίνω από αυτά που γράφεις ή θα λάμβανες υπόψιν την αρχική της τιμή των €3000;

 

ειχα μια στρατο Japan. η τιμη της στα μεταχειρισμενα περιπου 600€. Τη δινω σε ενα φιλο και μου δινει μια κιθαρα αξιας (καινουρια 3000€). Το οργανο δε μου ελεγε τιποτε απολυτως. Την ανταλλασσω με μια στρατο Αμερικανα αξιας περιπου 1600€ καινουριας. Αργοτερα τη δινω σε ανταλλαγη και παιρνω εναν Κoch αξιας 1000 καινουριου. Στο τελος πουλαω τον Koch 550€  ;D. Εγω δεν εχασα μα ουτε και κερδισα. Το χαβαλε μου εκανα. Ο τυπος ομως που πηρε το οργανο των 3000 ειναι φυσιολογικο να το δινει τωρα 2000€. Οχι οτι θα το δωσει....αλλα λεμε τωρα.....  ;D ;D ;D

 

καθώς, επίσης και εδώ:

 

Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω, αν ποτέ, κάποιος από εμάς, έκανε μεγαλύτερη προσφορά από αυτά που ζητούσε ο αγοραστής, γιατί η τιμή του προϊόντος ήταν εξευτελιστικά χαμηλή.  ::)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 94
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Για την περιπτωση του solega, αν και μιλαμε για πολυ υποθετικό σεναριο θα σου απαντησω, αν δεν την ηθελα θα την εβαζα σε τοσο χαμηλη τιμη ή θα εψαχνα καποιον που ξερω οτι δεν εχει τα πολλα χρηματα να του την δωσω. οσο και αν σου φαινεται απιστευτο.

Οπως πχ θα χαριζα/θα ξεπουλουσα μια φτηνη μου κιθαρα σε καποιον που παιζει αλλα δεν εχει λεφτα να παρει ηλεκτρικη, ειδικα αν ηταν γνωστος μου. Οπως κατα καιρους εχω δανεισει για μεγαλα χρονικα διαστήματα, πανω απο ετος, οργανα για να εξυπηρετησω καταστασεις. μιλαμε για οργανα καποιας αξιας, οχι των 500ευρω.

 

Σχετικα με το δευτερο, αποτι εικαζω στην πρωτη συναλλαγη επαιξαν και χρηματα γιατι δεν στεκει το

"ειχα μια στρατο Japan. η τιμη της στα μεταχειρισμενα περιπου 600€. Τη δινω σε ενα φιλο και μου δινει μια κιθαρα αξιας (καινουρια 3000€)"

βεβαια παιζει και ο παραγοντας φιλια στην μεση.

 

Προσωπικα τοσα χρονια εχω δει τα παντα στις αγγελιες. Ανθρωπο να μου λεει "τωρα που εβγαλα απτο κουτι του ειδα οτι εχει καποιο θεματακι παρτο -65% απτην τιμη τομαν, ενω ηταν στο -30%, εχω αντιπροτεινει υψηλοτερη τιμη για κατι που χρειαζομουν και με ειχε προλαβει αλλος και ειχε στειλει πρωτος, ατομα που δεν εμφανιστηκαν ποτε (μεγαλη πληγη), ατομα που θελαν αλλη τιμη κλπ. Θα κλεισω με την ιστορια μου, εχω μια studio και ερχεται να την παρει ενας πιτσιρικας, ο οποιος εχει ξετρελαθει, τον βλεπεις οτι την εχει ερωτευτει, ε, εκει περα δεν του το χαλασα του εκανα μια εξτρα εκπτωση!

 

προφανώς δεν σου κανω τον αγιο ή τον καλό σαμαρείτη, απλα είναι ο τροπος που σκεφτομαι και πράττω και μπορω να σου πω οτι αρκετές φορες έχω συναντήσει άτομα με την ίδια λογική με εμένα.

 

 

 

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δικαιωμά μου και γω να του δωσω ραντεβου για να το αγοράσω και να τον κάνω τόπι....

Υποθετω οτι θα εχεις δειρει πολλους σε κυλικεια πλοιων και αεροδρομιων. Και σε νησια το καλοκαιρι για ξαπλωστρες και καφεδες  ;D
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Guys να ρωτήσω εγώ με τη σειρά μου. Μπορούν να επανέλθουν τα σχόλια αλλά μόνο από τους mods των αγγελιών; Ή ρε παιδιί μου να συσταθεί μία "επιτροπή" από γνωστούς συμφορουμίτες και mods η οποία θα μπορεί να σχολιάζει τις αγγελίες, όχι τόσο στο θέμα των τιμών -ελεύθερη αγορά έχουμε άλλωστε- αλλά περισσότερο σε θέματα γνησιότητας, πληροφοριών. Να κάνει ένα check στις αγγελίες, και τα σχόλια να παρουσιάζονται στην ίδια την αγγελία, τόσο η ερώτηση όσο και η απάντηση του πωλητή ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να έχει γνώση της κατάστασης.

Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος πουλάει μία studio για 3.000 ευρώ, δεν θα την αγοράσω απλά, αλλά αν κάποιος πουλάει Gibson les Paul Custom η οποία είναι μαιμού, να υπάρχει ένα έμπειρο μάτι, ή μία ερώτηση από κάποιον πιο αρμόδιο/ειδικό/γνώστη να με καθοδηγήσει σαν αγοραστή. Από την άλλη δεν θα υπάρχει το τρολάρισμα που λογικά θέλουν οι υπεύθυνοι να αποφύγουν με την άρση των σχολίων.

Χέρι στο πόσο θα πουλάει/αγοράζει ο καθένας μας δεν μπορεί να μπει, αλλά γνώση πάνω σε αυτό ώστε να αποφύγουμε απατεωνιές και κουτοπονηριές, γιατί όχι; Θα ξεβρομίσει και ο τόπος σιγά σιγά, όταν δουν κάποιοι ότι υπάρχει ένας ανοιχτός έλεγχος. Λέω εγώ τώρα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να υπάρχει ένα έμπειρο μάτι, ή μία ερώτηση από κάποιον πιο αρμόδιο/ειδικό/γνώστη να με καθοδηγήσει σαν αγοραστή.

Θέλεις δηλ...μία εξειδικευμένη (άρα και ακριβή) υπηρεσία δωρεάν? 8) :P

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γιατί όχι, όπως διάβασα και πιο πάνω χομπίστες είμαστε, όχι εμπορικά καταστήματα. Γιατί να  μπορώ να βοηθήσω, με κάτι που δε θα μου κοστίσει τίποτα, και να μην το κάνω; Θα ανεβάσει την αξιοπιστία του χώρου των αγγελιών, κάτι που μας πάει και σε πιο εμπορικούς δρόμους αν θέλουν οι υπεύθυνοι να πάει όσον αφορά την αξιοπιστία, την εμπορική εκμετάλλευση του χώρου κτλ κτλ.

Τόσες πληροφορίες ανταλλάσονται καθημερινά εδώ μέσα, γιατί να μην γίνει και στις αγγελίες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ τα δίνω όλα 40-50% κατω απο την αρχική τιμή τους (σαν καινουρια) για 2 λόγους.

 

Ο πρώτος είναι ότι είμαι της άποψης "καλά περάσαμε μωρό μου μαζί, αντε να σε ευχαριστηθεί και κανας άλλος"

 

Ο δεύτερος είναι ότι η δουλειά μου με κάνει να νοιώθω στο πετσί μου την έννοια της "αποσβεσης". Αρα πόσοι συνάνθρωποί μας την καταλαβαίνουν? Και εξηγούμαι.

Το 2003 αγόρασα μεταχ. ένα marhsall valvestate 80watt έναντι 330€. Τον ενισχυτή τον έλιωσα...λάιβ, πρόβες, ηχογραφήσεις, τραπεζάκι για καφέ, ότι τραβάει η ψηχή σας... Το 2011 ήθελα να τον δώσω. Ολοι τους δίνανε (ανεπιτυχώς) 200 ευρώ, γιατί είναι καλό μηχάνημα (made in england, celiestion ηχείο κτλπ) παρόλα τα χρόνια του. Εγώ τον έδωσα περίπου 150 αν θυμάμαι καλά, και έφυγε γρήγορα. Κέρδισά? Εχασα? Ας το δούμε λίγο με λογιστικούς όρους.

 

330-150=180€

180/8 χρόνια=22€ το χρόνο

 

Τόσο έχασα...νοίκιασα έναν καταπληκτικό ενισχυτή για 22 ευρώ το χρόνο.

Εκανε την απόσβεσή του το μηχάνημα, τέλος. Γιατί εγώ να πάω να βγάλω απο τη μυγα ξύγκι τώρα δηλαδή? 150 και ο πιτσιρικάς πέταγε απο τη χαρά του and the legacy goes on and on... ;)

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τόσες πληροφορίες ανταλλάσονται καθημερινά εδώ μέσα, γιατί να μην γίνει και στις αγγελίες;

Για ρώτα, ας πούμε τον Superfunk...σε πόσα τέτοια emails μπορεί να απαντάει την ημέρα? ;D

Και εάν κάτι πάει στραβά...τι έχει να ακούσει...δωρεάν ;D ;D

 

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τόσες πληροφορίες ανταλλάσονται καθημερινά εδώ μέσα, γιατί να μην γίνει και στις αγγελίες;

Γιατί είναι πιθανότερο να γίνει της κολάσεως σε μια αγγελία που εν τέλει αφορά την ιδιοκτησία κάποιου άλλου, παρά να σχολιάζει σε κάθε απαίτηση του εκάστοτε υποψήφιου αγοραστή (αν και κατά την προσωπική μου εμπειρία είναι πολύ λιγότεροι από τους εκατοντάδες ballbreakers) κάποιος γνώστης που εν τέλει μπορεί να χρησιμοποιεί (καθ΄όλα θεμιτά) την γνώση του και για εμπορικούς λόγους.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θεωρω πως στο 2013 με το γοογλε να σου λεει μεχρι και τι χρωμα βρακι φορας,δε νοειται να σου πιανουν τον ποπο...δηλαδη ποιος εχει την ικανοτητα να μπει στις αγγελιες και να δει ενα οργανο και δεν εχει τη γνωση να κανει ενα γοογλε σερτς?

μη δουλευομαστε τωρα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου