Προς το περιεχόμενο

Βερνικι για βαψιμο κιθαρας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θελω να αναπαλεωσω μια ηλεκτρικη κιθαρα. Θελω να πετυχω χοντρο πολυ σκληρο λουστρο high gloss. Απο χημικης αποψεως πιο βερνικι ειναι το πιο καταλληλο??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψάξε (αν δεν το έχεις κάνει) αν χρειάζεται κάποια προεργασία μην βάλεις το βερνίκι και μετά από κάποιο καιρό έχεις πρόβλημα

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κιθαρα θα τριφτει και θα φαφτει και απο πανω το βερνικι εχω κανει δουλειες αλλα θελω να πετυχω εκεινο το χοντρο και πολυ σκληρο High Gloss βερνικι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βερνικι πολυουρεθανης  ( η ακρυλικης πολυουρεθανης) κατα πασα πιθανοτητα θα σου κανει για αυτο που θες, εχε υποψιν οτι δεν φτανει μονο το βερνικι να ειναι high gloss για να παρεις το αποτελεσμα που ζητας. το γυαλαδουμπισμα ειναι αποτελεσμα τριψιματος πολλων ωρων με wet sanding και σωστης προετιμασιας και επεξεργασιας των προηγουμενων στρωματων (sealer, filler, βαση, χρωμα).

αλλιως το τελικο αποτελεσμα θα ειναι γυαλιστερο μεν αλλα το πιθανοτερο ειναι να ειναι και μπιμπικιασμενο. θα σου απαντησουν και οι πιο εμπειροι για να σε κατατοπισουν.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε μεταχειρισμένη κιθάρα με Polyester finish ο προηγούμενος ιδιοκτήτης πήγε να κάνει ρελικ στο belly cut (πάνω πλευρά του σώματος) με κλειδι/σουγιά/κατσαβίδι και την είχε κάνει άστα να πάνε, οπότε όταν την πήρα επειδή είναι ωραία strat, κάθησα και έβγαλα ένα τμήμα πολυεστέρα με αναπτήρα και μαχαιράκι και πέρασα βερνίκι πολυουρεθάνης που βρήκα εδώ γύρω καλό σκληρό και high gloss και έκανα γυαλίσματα με γυαλόχαρτα.

Το αποτέλεσμα καλό, έφερα το βερνίκι στο ύψος του πολυεστέρα και είναι πολύ smooth η ένωσή τους, έφτασα με γυαλόχαρτο μέχρι 1500 (χρειάζεται αρκετά παραπάνω για να φύγει η αχνάδα) αλλα ..

 

η κιθάρα και το σπίτι μύριζε βερνίκι για 2 μήνες, δεν μπορούσα να παίξω πάνω από 10 λεπτά! Που να άφηνα και το κάθε χέρι να στεγνώσει 10 μέρες όπως έπρεπε..

 

Οπότε φιλικά προσοχή τι βερνίκι θα βάλεις και το τι θα εισπνέεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

high gloss

Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω...αλλά το high gloss επιτυγχάνεται και σε nitro finish. Το μυστικό του δεν είναι το λούστρο αλλά οι τελικές κρέμες και βούρτσες...

strat8.jpg

 

O Κακανιάρης, από ότι έχω δεί χρησιμοποιεί 3 κρέμες σε σκληρή μορφή...

 

ΥΓ. Ας μην ξεχνάμε ότι το λούστρο που θα επιλέξουμε πρέπει να "κολάει" και με το υπόστρωμα που ήδη έχει ή κιθάρα ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ ολους για το χρονο που αφιεφωσατε για την ερωτηση μου.Μαλλον η Πολυουρεθανη ειναι αυτο που ζηταω.Την ιστορια βουρτσες και  κρεμες την κατεχω.Εφτειαξα μια παλια κλασσικη απο Ελληνα οργανοποιο πολλων ετων που καποιο παιδι εγραψε με μαρκαδορο και προσπαθησαν να το βγαλουν με οινοπνευμα!!!!!!!!!Το αποτελεσμα ητανε πολυ καλο αλλα οχι αρκετα χοντρο το βερνικι μιας και το εκανα με σπρευ!

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201456995938502&set=a.1454122604743.2057989.1583643341&type=3&theater

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου