Προς το περιεχόμενο

Εδώ τα καλά riffs.. διαλιέχτε.. ''Time is running out''


sotiroubas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας και πάλι(πάλι αυτός.. :P)

 

Αυτός είναι ο τίτλος του metal riff-κομμάτι ''Time is running out'' (εναλλακτικός τίτλος στα Ελληνικά, ''ο χρόνος σας τελειώνει'' καργ....δες).

 

Ήθελα με τον Ελληνικό τίτλο να δώσω κι ένα πολιτικό μήνυμα ;D

 

Για την ιστορία λοιπόν και μόνο, όχι ότι μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον τα πράγματα έχουν ως εξής:όταν μου ήρθε η έμπνευση του riff, μου έδωσε μια αίσθηση αγωνίας και ότι κάτι τελειώνει, κάτι σαν την γνωστή κλεψύδρα με την άμμο,''απειλητικά'' θα έλεγα όμως έτσι θέλησα να το συνδιάσω με το πολιτικό μήνυμα.

 

Ταυτόχρονα μου ήρθε και μια ιδέα που μπορεί να θεωρηθεί και πολύ χαζή.Σκέφτηκα ως εξής μια και δεν παίζω με κάποια μπάντα,η μουσικό σχήμα κλπ, εαν κάποια (ενεργή) μπάντα που να παίζει σε τέτοιο μουσικό ύφος και είδος(μέταλλα) κλπ, και τύχει να το ακούσει και  της αρέσει, της το δίνω έτσι απλά(1 ευρώ ;D ;D) να το ''έχει'' όμως το είδος καλά, θα μου πεις τώρα ποιος νομίζεις ρε βλάκα ότι είσαι?  αυτοί δεν θα έχουν δικά τους??? τίπτα έτσι απλά σ'αρέσει πάρτο και τελείωσε.

 

Γι αυτό και δεν το  προχώρησα,  που υπάρχει και συνέχεια, αλλά σκέφτηκα ας το προχωρήσει

 

αυτός αυτοί που θα το πάρουν, απλά έβαλα 2-3 συγχορδίες για να δώσω μια ιδέα.Αυτό ήθελα να βάλω στο forum αρχικά , πριν όμως θέλησα να κάνω το γνωστό ''warm up '' ζέσταμα δηλαδή να ηχογραφήσω, κλίμακες, ασκήσεις, συγχορδίες, licks τπτ συγκεκριμένο όμως, μετά  αναθεώρησα σκεπτόμενος, ότι δεν θα κανείς θέλει να δει κάτι τόσο βαρετό.

 

Κι έτσι λοιπόν το έκανα λίγο συγκεκριμένο, μπας και έχει και κάποιο νόημα.(γι κάποιους άλλους...)

 

 

Τώρα η κριτική μου για το riff:'Εχει 2-3 λαθάκια-χτυπήματα , μια σχετική αχρονία, το σούρσιμο στις χορδές δεν βγήκε όπως ήθελα με νεύρο-feeling, στο τέλος μου άφησε την αίσθηση ότι πρέπει να το ξανακάνω, αλλά έπιασα μεσάνυχτα...και έτσι το άφησα.

 

Κάντε τα σχόλια σας και αυστηρά( αίμα λέμε) μόνο αιτιολογήστε τα, ακόμα κι αυτοί που δεν γουστάρουν ας μιλήσουν ;D

 

Αθέτησα όμως το λόγο μου δλδ ότι δεν θα το βάλω, τελικά σκέφτηκα ότι δεν έχω βάλει τόσα πολλά πράγματα δικά μου, και ιδού:

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πολυ καλο ακουγεται και εχει κι αυτη την ωραια "περιεργεια" στο χρονο.

Ολοκληρωσε το sotirouba κι αν στο ζητησουν αλλοι,αφου πρωτα παρεις το μονοευρω εννοειται;D ;D ;D ;D το δινεις και το κανουν κι εκεινοι με το δικο τους τροπο.

Περα απο πλακα νομιζω αξιζει τον κοπο να το φτιαξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα ευρώ το riff, έχω αχτύπητες τιμές λέμε τώρα ;D ;D, το πράμα έχει προχωρήσει με κάποια μέτρα, θέλει δουλειά όμως γιατί το φαντάζομαι με στίχοι  ''παρόλο που δεν άδω ,αλλά είμαι για τον κάδο''  !!! ;D πωπω ''τι είπα τώρα έκανα ρίμα και πάω πρίμα,  κρίμα'' τρέμετε ραπερςςς και χιπχόπιδες ;D

 

Ευχαριστώ για την προτροπή κύριε gvour, δεν ξέρω αν συμφωνείς και εσύ με τα λάθη που προανέφερα???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ξέρω αν συμφωνείς και εσύ με τα λάθη που προανέφερα???

Λογω ασχετιλας δε σκαμπαζω και πολυ απο λαθη αλλα κατι ψιλα που ακουγονται δε νομιζω να παιζουν και μεγαλο ρολο.

Πρωτο γιατι ο σκοπος ειναι να βγαλει κανεις ακρη απ το βασικο ριφφ και νομιζω μια χαρα βγαζει και δευτερο γιατι στις τιμες που δινεις φιλε Σωτερ θα πουληθει σιγουρα το προιον. ;D ;D

Αν τωρα αποφασισεις να το τελειοποιησεις και να το κανεις ολοκληρο κομματι,το ξαναπαιζεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με πρόλαβε ο φίλτατος gvour!

 

Θα σου πρότεινα κι εγώ να ολοκληρώσεις τη σκέψη σου για το κομμάτι κι ας μην έχει στίχους. Να ακούσουμε ολοκληρωμένη την ιδέα σου. Κι αν κάποιος θελήσει να το πάρει, ας το κάνει ό,τι θέλει.  :)

 

Μου άρεσε γιατί έβγαζε μια δύναμη, μια ενέργεια. Οι αχρονίες δεν ήταν άσχημες, ο λάθος χρόνος στις αχρονίες, που υπήρχε κάπου, όμως μπορεί να διορθωθεί όπως και μερικά άλλα λαθάκια που είχε.  ;)

 

Οπότε φίλτατε Sotirouba συνέχισέ το και ηχογράφησέ το ξανά γιατί ο ήχος δεν ήταν πολύ καλός. Δεν ξέρω αν έφταιγε η θέση της κάμερας γι' αυτό, καθώς στο άλλο βίντεο που μας παρουσίασες τις προάλλες ήταν καλύτερος.  ;)

 

Keep rocking!!!  8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ ωραιο ριφ. Κατι σε heavy progressive μου βγαζει. Και γω ριφάκιας ειμαι γμτ...Η θεση των ριφάκιδων ειναι σε μπαντα :-)

Παντως το συγκεκριμενο αμα κατσεις ν'ασχοληθεις μπορει ευκολα να γινει ενα ωραιο instrumental (ή instru-metal)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ που κάθεστε και ακούτε τις παλαβομάρες μου, πραγματικά χαίρομαι σαν μικρό παιδί όπως όλοι μας, ανεξαρτήτου στυλ γούστου κλπ.

 

Συμφωνώ σ'ολα για  να προχωρήσω το riff κανονικά σε ολοκληρωμένο τραγούδι,και τα λάθη φυσικά είναι για να τα διορθώσουμε, στο κάτω κάτω της γραφής δεν γράφουμε δίσκο, το κέφι μας κάνουμε,το χαβά μας,και την πλάκα μας κάνουμε χωρίς ίχνος κομπλεξισμού, τα λέω αυτά επηρεασμένος,από το θέμα της κριτικής των clips. Παρείστικα ρεεεε ;D ;D ;D

 

Κάποια πράγματα ήταν ωραία κάποια άλλα  όχι και τόσο anyway.Ακόμα περιμένω σκληρή κριτική??? ο thestratwithin έπιασε ακριβώς τον σφυγμό μου για το heavy progressive

 

Επειδή το track αρχίζει κατευθείαν, δεν  προλάβαινα να πατήσω το ''ποντίκι'' και  να παίξω, έγινα cartoon

μικυμάικο, καλά ε, δεν υπάρχει παιδιά εκεί ήθελε κάμερα... ;D το γέλιο της αρκούδας...

 

Να πω συγγνώμη που δεν απάντησα αμέσως, γιατί προσπαθούσα να ηχογραφήσω κάτι άλλο,τώρα που σας μιλάω, παίζει να έχει καεί κάποια λάμπα από τον Engl :'( :-[ επίσης η κιθάρα δεν ''ερχόταν'' με τίποτα από το άρπαγμα  του μπράτσου κλπ.

 

Τελικά το έκανα το βίντεο, και σκέφτομαι αν θα το βάλω, έχει πολύ ξεφτίλα και γέλιο, να δείτε πως ακούγεται η κιθάρα και ίσως ο ενισχυτής με καμμένη λάμπα.... ;D ;D

 

Νάστε καλά παρέα λέμεεεε ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όυφ ;D τώρα τελείωσα τον έλεγχο του engl και ευτυχώς δεν κάηκε ούτε λάμπα ούτε τίποτε ανάσα λοιπόν ;D

 

Την ώρα που έπαιζα χθές κάνει ένα μπράφ ο ενισχυτής πάνε να σβύσουν τα φώτα πανικοβλήθηκε όλο το σπίτι , προφανώς σοβαρή πτώση του ρεύματος, το πληρώνουμε και ''βαπορίσιο'' είναι και βρώμικο, ταπαιξα, ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ζορικο το ριφακι σου παιχταρα μου!Μεχρι ενα σημειο το εχω βγαλει μετα δεν το "πιανω" δεν το ακουω καθαρα...το εχεις περασει σε παρτιτουρα η ταμπλατουρα?Ελπιζω να μην επαθε τιποτα ο ENGL το ψυγειο η κουζινα και η τηλεοραση να καουν...ο AMP ποτε...(δεν νομιζς να δεθηκε ποτε κανενας συναισθηματικα με το ψυγειο η την κουζινα του ποσο μαλλον με την τηλεοραση του....ενω με τον ΑΜP...)

 

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου