Προς το περιεχόμενο

Σεμινάριο Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων στην SAE


gem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σεμινάριο Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων

 

Ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή 15 Νοεμβρίου,

ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σεμινάρια - με απαραίτητες γνώσεις - για μουσικούς, συνθέτες, μουσικούς παραγωγούς, στιχουργούς, artist managers, δικηγόρους και όχι μόνο!

 

To σεμινάριο αποτελείται από 4 διαλέξεις με συνολική διάρκεια 20 ώρες (η κάθε διάλεξη διαρκεί 5 ώρες) και συνδυάζει το θεωρητικό υπόβαθρο της πνευματικής ιδιοκτησίας με την πρακτική ανάλυση νομικών και εμπορικών θεμάτων που προκύπτουν κατά την εφαρμογή και διαχείριση τους στη μουσική βιομηχανία.

 

Ταυτόχρονα αναλύονται οι σύγχρονοι τρόποι και τα μέσα που τα πνευματικά δικαιώματα δημιουργούν έσοδα για τους δικαιούχους ενώ εξετάζονται και αναλύονται τα επιχειρηματικά μοντέλα  που εφαρμόζονται στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία της ψηφιακής εποχής.

 

Πιο συγκεκριμένα το σεμινάριο προσφέρει ένα εισαγωγικό οδηγό στο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τους δικαιούχους των πνευματικών δικαιωμάτων - συμπεριλαμβανομένων των δημιουργών, των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης, των «μουσικών εκδοτών» (εταιριών music publishing), των δισκογραφικών εταιριών και των χρηστών.

Αναλύει τη σημασία των πνευματικών δικαιωμάτων στη μουσική βιομηχανία, παρουσιάζει τις αλλαγές που επέφεραν οι ψηφιακές τεχνολογίες τόσο στις συνθήκες παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης μουσικής όσο και στους τρόπους αδειοδότησης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Επιπλέον, εξετάζει και αναλύει τους τρόπους που τα πνευματικά δικαιώματα δημιουργούν έσοδα, αναλύει τα παραδοσιακά καθώς και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα στη μουσική βιομηχανία και τους όρους  των σχετικών συμβάσεων και ολοκληρώνεται με τη παρουσίαση συγκεκριμένων πρακτικών παραδειγμάτων, ασκήσεων και περιπτώσεων μελέτης (case studies).

 

Ισχύουν ειδικές τιμές για σπουδαστές/αποφοίτους της SAE - φοιτητές - κατόχους κάρτας ανεργίας.

 

Αναλυτική περιγραφή / Πληροφορίες: http://athens.sae.edu/el/course/12004/Intellectual_Property_Management

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου