Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με Budda wah


panouhl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημέρα φίλοι και φίλες,

Έχω θέματα με το συγκεκριμένο πετάλι και θα ήθελα την άποψή σας. Το πετάλι παρόλο που έχει απίστευτο ήχο και απίστευτη κατασκευή, νομίζω ότι δεν αποδίδει καλά σε όλο  το και φαίνεται να αντιδρά περισσότερο στις δύο άκρες της διαδρομής.

Παρόλο που βρίσκεται πρώτο στην αλυσίδα και ακολουθούν ένα boost overdrive kai ένα drive ακούγονται πολλά σφυρίγματα όταν ενεργοποιείται το wah ακόμα και σε σχετικά χαμηλές εντάσεις.

Έχει κανείς το ίδιο πετάλι με τα ίδια συμπτώματα, ή κάποια άποψη για το θέμα? ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μεταχειρισμένο το πήρα και τώρα το έβαλα σε πεταλιέρα μαζί με άλλα και άρχισε τα σφυρίγματα. δεν το έχω συγκρίνει με άλλο ίδιο και δεν το έχω βρει σε μαγαζί για να το ακούσω.

από τα κλιπάκι στο youtube δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν θυμάμαι να το έχω δοκιμάσει, το γεγονός πως ακούγεται πιο "δραστικό" στις άκρες της διαδρομής νομίζω πως είναι απολύτως φυσιολογικό, σχετικό με τον συγκεκριμένο του τονικό χαρακτήρα, και προερχόμενο από τον σχεδιασμό & component values του κυκλώματος και το inductor που διαθέτει.

 

Όσον αφορά τα σφυρίγματα, θα προσπαθούσα να απομoνώσω το πρόβλημα, πχ. θα του άλλαζα τροφοδοσία, ειδικά αν είναι daisy chained πχ. με One Spot (αρχικά θα του έβαζα μπαταρία), θα άλλαζα τα πετάλια μετά από αυτό με κάποια άλλα ή θα το έβαζα απλά καρφί σε ενισχυτή κλπ., και θα  κοιτούσα αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, αν και τα σφυρίγματα αυτά προσωπικά τα θεωρώ πρόβλημα κάποιου impedance mismatch μεταξύ της εξόδου του wah και της εισόδου του επόμενου πεταλιού. Δοκίμασε κάποιο μπαφεράκι αμέσως μετά την κιθάρα σου και πριν το wah, ή σε 2η φάση μετά το wah και πριν το επόμενο πετάλι που δημιουργεί το πρόβλημα.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1ον δοκιμασε το μονο του να δεις εαν συμπεριφερετε το ιδιο. Εαν το εχεις με daisy chain υπαρχει πιθανοτητα να εχει θορυβους. Εαν εχει αυτο τοψιλιαρικο σφυριγμα σαν χυτρα ταχυτητος το πιο πιθανο ειναι να εχει προβλημα στο power filtering section ο βουδας (ολα αυτα εφοσον το δουλεψεις μονο του και με καλο τροφοδοτικο).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δουλεύω με One spot και έχετε δίκιο μπορεί αυτό να είναι το πρόβλημα. θα το δοκιμάσω και με μπαταρία και θα δω τι είναι αυτά τα buffers (που μέχρι στιγμής αγνοώ)

Ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου