Προς το περιεχόμενο

Guitar buzz vs...brain buzz thoughts


endtropi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της κιθάρας.

 

Θα ήθελα απλά να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μαζί σας.

Ασχολιόμουν ερασιτεχνικά με την ηλεκτρική κιθαρα αρκετά χρόνια. Εδώ και λίγους μήνες αποφάσισα να ξαναθυμηθώ το παλιό μου χόμπι και αγόρασα μια καινούρια ibanez, ενισχυτή, πεταλιέρα,καθαριστικά,χορδές και όλα τα παρελκόμενα. Περνάω πολλά απογεύματα με την κιθάρα και πολλές φορές φτάνω σε σημείο να πονοκεφαλιάζω και θα το εξηγήσω.

 

Όπως προείπα ασχολούμαι ερασιτεχνικά,δηλαδή μαθαίνω μουσική από ταμπλατούρες, ότι πιάνει το αυτί μου που καθοδηγεί το χέρι μου,οκ το προσπαθώ, παίζω αυτά που θέλω (Metal) και εννοείται κάθε τι καινούριο είναι μια πρόκληση για μένα. Από τότε που αγόρασα τον καινούριο εξοπλισμό άρχισα να ψάχνω στο ιντερνετ για σεταρίσματα κιθάρας, τί προκαλεί το buzzing Και όλα αυτά τα τριξίματα, γιατί ακούγεται το χράτσα χρούτσα από τον pickup selector,ακομά ψάχνω τις αντίστοιχες ελληνικές ορολογίες, (ξέρω υπάρχει αντίστοιχο topic στο φόρουμ),είδα αμέτρητα βιντεο για το πως να αλλάζεις χορδές,ξάφνου έπεσα σε ένα θέμα..."spring tension vs string tension" και έφαγα ένα απόγευμα (ντάξει δύο) για να καταλάβω τί παίζει, είδα ακόμα πιο αμέτρητα βίντεο για το σετάρισμα, ντάξει εκεί έχασα τη μπάλα,μέχρι και πληροφορίες για το ύψος των μαγνητών έψαχνα. Και όλα αυτά μπας και βελτιώσω πρώτα τον ήχο της κιθάρας και μετά το παίξιμο και την τεχνική μου.

 

Και όλη αυτή η αναζήτηση άρχισε γιατί έτριζαν κανα 2 χορδές και λέω, δε μπορεί, καινούρια κιθάρα είναι.

 

Ειδικά δε με τη πεταλιέρα, μέχρι να φτιάξω τους ήχους που θέλω, αλλιώς ακούγονταν στα ακουστικά,αλλιως στον ενισχυτή, άντε πάλι από την αρχή.

 

Τελικά όλα αυτά μου δημιούργησαν ενα ευχάριστο πονοκεφάλιασμα, άλλες φορές σύγχιση όταν δεν μπορούσα να εφαρμόσω αυτά που έβλεπα στην κιθάρα μου και αναρωτιόμουν τί λάθος έκανα. Και όλα αυτά γιατί ήμουν άσχετος (τώρα με θεωρώ λιγότερο άσχετο) σε όλα αυτά τα θέματα,μαγνήτες χορδές, intonation, fret buzzing, truss rod, ναι τώρα έμαθα ότι μέσα στο μπράτσο υπάρχει βέργα (!)

 

Κάποτε απλά έπιανα την κιθαρα και παίζαμε με φίλους, τώρα δεν ξέρω πως την είδα και μου ήρθε να το ψάξω περισσότερο,ίσως γιατί απλά τη γουστάρω τη κιθάρα και όλα τα παρελκόμενα που τη συνοδεύουν και δεν είναι σαν τη φάση που κάποιος για παράδειγμα λέει "οκ,θα γραφτώ γυμναστήριο"και πάει 2 βδομάδες ενώ έχει πληρώσει ετήσια συνδρομή.

 

Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να γίνω....ειδικός στα θεωρητικά της κιθάρας, σίγουρα θα προσπαθώ με τη δικιά σας βοήθεια να κάνω την κιθάρα μου να μην τρίζει...!

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλησπερα φιλε.Καπως ετσι το ξεκινησα και γω το θεμα με την κιθαρα ,ψαξιμο ξανα ψαξιμο,πειραματα ....dont worry ειναι γλυκος ο πονοκεφαλος  ;D .

Ειδικά δε με τη πεταλιέρα, μέχρι να φτιάξω τους ήχους που θέλω, αλλιώς ακούγονταν στα ακουστικά,αλλιως στον ενισχυτή, άντε πάλι από την αρχή

Ναι ετσι ειναι αλλιως ακουγεται παντα ,αναλογα απο που ακους,αλλα ηχεια ,αλλα κυκλωματα.

Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να γίνω....ειδικός στα θεωρητικά της κιθάρας, σίγουρα θα προσπαθώ με τη δικιά σας βοήθεια να κάνω την κιθάρα μου να μην τρίζει...!

Οσο ασχολεισαι και οσο ψαχνεσαι θα μαθαινεις ολο και περισσοτερα.

Για το τριξιμο τωρα ,ειναι φρεσκιες οι χορδες?Γιατι αν ειναι ενα τριξιματακι το εχουν ,αλλα περναει στον ενισχυτη?Το ακους δηλ. και απο το ηχειο σου `η μονο στην κιθαρα?

Η αλλη περιπτωση και πιο  συνηθισμενη ειναι να εχεις χαμηλο action ,να εχεις ρυθμισει χαμηλα την γεφυρα δηλ. (τι κιθαρα εχεις?).

Ακομα μπορει να φταιει και το relief του μπρατσου....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ φίλε,μετά από μεγάλη καθυστέρηση επανέρχομαι για να σου απαντήσω.

Καταρχάςτο τρίξιμο δεν ακουγόταν από τον ενισχυτή, όλα ήταν θέμα action! Επαναρύθμισα το ύψος της γέφυρας (λίγο πιο ψηλά) και όλα καλά. Οι χόρδες δεν ήταν καινούριες, παρόλα αυτά όμως είμαι έτοιμος να τις αλλάξω και να δοκιμάσω ενα...self made setup (τόσα βίντεο είδα :P)..Για την ιστορία η κιθάρα είναι ibanez s420.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραιος!Χαιρομαι που βρηκες το προβλημα και τα καταφερες και με την επιλυση του...συνεχισε να την ψαχνεις και ας ποναει και το κεφαλι λιγο  ;) ,το θεμα ειναι να σε γεμιζη η φαση!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου