Προς το περιεχόμενο

Πετάλι Distortion


MrPhok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Hey Guys! :) Μόλις ξεκίνησα σ' αυτό το φόρουμ με κύριο σκοπό της εγγραφής μου να βρω ιδέες για πετάλια distortion. Τι ψάχνω; Ένα πετάλι distortion που να καλύπτει ένα ευρύ μουσικό φάσμα και που ακόμα και στις high gain περιοχές να παραμένει μελωδικό για solo... Διαθέτω μια Gibson SG Faded, μια Fender Joe Strummer Tribute Tele, έναν μικρό Marshall MG15, ένα VOX DelayLab κι ένα Dunlop Slash Wah. Μιας και το distortion του ενισχυτή είναι τρομακτικά απωθητικό ( :P) χρησιμοποιώ ένα πετάλι Marshall Jackhammer το οποίο όμως πλέον δε με ικανοποιεί ιδιαίτερα... Άσε που όταν ανεβάζω την ένταση του ενισχυτή, ο ήχος αρχίζει να γίνεται τσιριχτός, χάνοντας τη γλυκιά χροιά που τόσο μανιωδώς αναζητώ( Slash, Synyster Gates)... Τι πετάλι θα μου προτείνατε;;; Επίσης θέλω να ελπίζω ότι αυτό είναι το σωστό σημείο για τέτοιου είδους ερωτήματα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλώς ήρθες.

Λοιπόν. Ξέχνα το πετάλι και πάρε με τη μια ένα ενισχυτή της προκοπής.

Έχεις ωραίες κιθάρες και τις χαραμίζεις πάνω στον MG15.

Ότι πετάλι και να βάλεις πάνω του μέτριο και κακό ήχο θα πάρεις.

Χτύπας λοιπόν ένα λαμπάτο ενισχυτή που να σου αρέσει το drive κανάλι του και να σε καλύπτει ο ήχος του σε καθαρά και σε γκάζια.

 

 

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα καλό πετάλι θα σου κοστίσει τουλάχιστον 150 ευρώ.

Με τα διπλά λεφτά βρίσκεις στα μεταχειρισμένα καταπληκτικούς ενισχυτές,

μίλια μακριά από τον MG15.

Ακόμα και με 200-250 βρίσκεις καλούς ενισχυτές με καλό καθαρό κανάλι που μπορείς να χρησιμοποιείς σαν βάση για τα drive πετάλια σου.

 

Είναι ένα έξοδο που θα χρειαστεί να το κάνεις έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή αν θες

να χαρείς τις κιθάρες σου και να αποκτήσεις καλό ήχο.

Το να αλλάζεις drive πετάλια που δεν θα σε ικανοποιούν λόγω κακού αποτελέσματος

στον υπάρχον ενισχυτή θα σου κοστίσει συνολικά περισσότερα.

 

Γνώμη μου είναι κάνε υπομονή και πάρε ένα ενισχυτή να σε καλύπτει πλήρως.

Μόνο έτσι θα κάνεις καλή δουλειά με σωστό ήχο.

Δε σου λέω να πάρεις κανένα θηρίο με 1000 κάτι ευρώ.

Αλλά δοκίμασε κάποιον blackstar HT20 ή κάτι αντίστοιχο και θα δεις τρομακτική διαφορά.

 

 

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η συμβουλή του Loki είναι πολυ σωστή.

Άσχετα τώρα απο την ερώτηση που έκανες η αγορά ενός απλού καλού ενισχυτή μακροπρόθεσμα θα σου γλιτώσει σίγουρα χρήμα και εκνευρισμό και θα σου προσφέρει μια καλή πλατφόρμα για να διαμορφώσεις τον ήχο σου.

 

Τώρα για την ερώτηση σου στις αγγελίες έχω δει τα radial πετάλια που είναι κλασσικά στο είδος τους, ίσως να τα τσέκαρες.

 

Υπάρχουν και πολύ πιο φτηνές λύσεις βέβαια, π.χ. ΜΙ audio crunch box και ακόμα πιο φτηνές απο αυτό.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1 σε ο,τι είπαν οι συμφορουμίτες.

 

Αν παίζεις κυρίως σε αυτόν τον Marshall που έχεις, τότε οτιδήποτε και να αγοράσεις είναι τσάμπα λεφτά, λεφτά που δεν αξίζει να δώσεις.

Ακόμα και το υπερκαλύτερο drive πετάλι να πάρεις και να δώσεις 200+ Ευρώ, αν το βάλεις πάνω στον MG15 θα νιώσεις ότι έδωσες πολλά παραπάνω από όσα πήρες.

 

Κατανοώ ότι τώρα σε τρώει η ανυπομονησία του να αγοράσεις κάτι για να ικανοποιήσεις το αγοραστικό σύνδρομο του μουσικού (που το λέμε GAS εδώ πέρα  :P), και για να νιώσεις παράλληλα οτι "αναβάθμισες κάτι". Πίστεψε με όμως, δεν είναι έτσι. Το να αγοράσεις ένα σκέτο πετάλι είναι κάτι που 99% θα το επανεξετάσεις στο μέλλον.

 

Ένας καλός, μικρός ενισχυτής είναι η καλύτερη αγορά. Ακόμα και το Jackhammer (το οποίο είχα κι εγώ στο παρελθόν) θα σου ακούγεται πολύ καλύτερο πάνω του.

Επίσης, για την φάση του Synyster και του Slash, θέλεις μάλλον κάτι με λάμπα. Αν έπαιζες metal-metalcore, υπήρχε περίπτωση κάποια πετάλια να σε ικανοποιούσαν περισσότερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λαμπα και παλι λαμπα. Η μηχανη πισω απο ολους τους καλους βρωμικους ηχους.

I quickly learned that the study of music harmony is the study of everything - Richard Merrick

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις δοκιμάσει να μπουσταρεις το σήμα στο σόλο με το jackhammer?

Δηλαδή να παίζεις ρυθμικά με το drive του ενισχυτή και στο σόλο να πατάς το πετάλι σου σε κόποιo preset που θα έχεις έτοιμο για solo,η το ανάποδο αν ο ενισχυτής σου εχει ποδόδιακόπτη.

Ετσι το σήμα σου θα πέφτει πανω στο drive του ενισχυτή, με αυτόν τον τρόπο μπορείς να έχεις παραπάνω ήχους από ότι θα σου δώσει ένα drive μόνο του.

 

Rest in Peace, Rest in Polaris!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα από πολλες δοκιμες, πολλες αγορες, πολλων ετων, κατεληξα στο Rat Deucetone Distortion. Είναι απλα το καλυτερο Distortion, οπου και να το βαλεις.Σε μικρο combo ενισχυτή, σε κεφαλη, σε vintage κεφαλη Class A, οπου και να το βαλεις, σκοτωνει.Φτιαχνεις ότι ηχο θελεις, από Blues, μεχρι Death Metal. Είναι ακριβο, αλλα διαθετει υλικα υψηλης ποιοτητας, δεν χαλαει ποτε και θα το βαλεις και στη διαθηκη σου.Μεχρι και η πλακετα εσωτερικα είναι στρατιωτικου τυπου.Made In U.S.A. και όχι ασιατικα τραντζιστορακια.Με κλειστα τα ματια.Μεταμορφωνει οποιονδηποτε ενισχυτή.Εάν παιζεις Live, κουβαλας μονο αυτό και το "κουμπωνεις" κατευθείαν στον τελικο της κεφαλης που θα εχει ηδη το μαγαζι που θα παιξεις.Οσο "κούρταλο" και να είναι,εαν δεν εχει ξεφτιλισμένες λαμπες, θα βγαλεις φοβερο ηχο.

Και να θυμασαι, "το ακριβο είναι παντα στο τελος πιο φθηνο".Ότι distortion και να αγορασεις, στο τελος θα το πουλήσεις για να αγορασεις αυτό.Μην κανεις τα λαθη που εκανα εγω.Ολα τα αλλα είναι "αλοιφες" μπροστα του.

 

http://www.thomann.de/gr/proco_deucetone_rat.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας... Παραμένω όμως διστακτικός στην ιδέα του ενισχυτή. Και αυτό για τον εξής λόγο. Τον συγκεκριμένο ενισχυτή τον χρησιμοποιώ μόνο στο σπίτι, μιας και πρόβες κάνουμε σε στούντιο. Αλλά και στα live θα υπάρχει εκεί κάποιος ενισχυτής για να κουμπώσω... Γι'αυτό προτιμώ τα πετάλια σαν ιδέα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου