Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με ηχογραφηση ηλ.κιθαρας με παραμορφωση...


ELalek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδες ειμαστε μια μπαντα απο επαρχια(τρικαλα) και εχουμε 11 δικα μας κομματια για ηχογραφηση.Αποφασισαμε λοιπον να κανουμε ενα cdακι με τα κομματια αυτα ηχογραφημενα αξιοπρεπως και με τα λιγοτερα δυνατα εξοδα(no money no honey:))

 

Οντας μη σχετικοι με το αντικειμενο ηχογραφησης-παραγωγης βρηκαμε ενα γνωστο μας ο οποιος εχει σπουδες μουσικης παραγωγης και απο τα μεχρι τωρα αποτελεσματα ειμαστε ικανοποιημενοι εκτος....της ηλ. κιθαρας (με παραμόρφωση).

 

Η κιθάρα είναι μια custom tele (τύπου tele plus) και το πετάλι της παραμόρφωσης το ocd.

Η δεύτερη κιθάρα είναι fat strat mexico με πετάλι παραμόρφωσης carl martin ac-tone.

Ο ενισχυτής είναι peavey classic 30 (με μεγάφωνο eminence tonker).

Το μικρόφωνο για ηχογράφηση είναι shure sm-57 και ένα πυκνωτικό (δεν θυμάμαι μοντέλο).

Η ηχογράφηση γίνεται με το cubase 5.

 

Το θέμα είναι ότι το παλικάρι δεν έχει εμπειρία στην ηχογράφηση ηλεκτρικής κιθάρας με μικρόφωνα και επιμένει στην ηχογράφηση με line-in (φυσικά δεν βγάζει τον φυσικό ήχο που θέλουμε). Λέει όταν γράφουμε ότι το σήμα δεν είναι καλό και ότι του δημιουργεί πρόβλημα στην επεξεργασία.

 

Τώρα αυτό που θέλω είναι να μου πείτε καμία τεχνική για ηχογράφηση-επεξεργασία (με μικρόφωνα πάντα) και σε κάποια στιγμή θα ανεβάσουμε κάποιο sample ώστε να ακούσετε και εσείς πως βγαίνει το σήμα έτσι όπως το γράφουμε με τον παραπάνω εξοπλισμό.

 

Να αναφέρουμε ότι το στυλ μουσικής που παίζουμε είναι σε γενικές γραμμές εναλλακτική αγγλόφωνη ροκ με αρκετά εφέ (delay, reverb etc).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα παιδιά! δεν έχω την τέλεια πείρα αλλα με τα βασικά που ξέρω είναι ότι αν πάτε με το line in θα έχετε πολύ λιγότερα προβλήματα και αν το παλικάρι ξέρει τι κάνει το ποιο πιθανό είναι να έχετε πόλη καλύτερο αποτέλεσμα από ότι με μικρόφωνα.

από εκεί και πέρα στο youtube παίζουνε άπειρα tutorial αλλα εγώ αυτό που χρησιμοποιώ είναι το shure περίπου 5cm off axis και περίπου 5 cm από το ηχείο.το πυκνωτικό στην ίδια ευθεία και προς την ίδια κατεύθυνση στο περίπου 1 metro.

αυτό το link ελπίζω να σας βοηθήσει όπως επίσης και τα άρθρα (ευαγγελια) του site! θέλει παρα πολύ επιμονη και προσοχή! a και πολύ διάβασμα! καλή τύχη

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μήπως έχετε θέματα με τον συγχρονισμό του delay; αν περιγράψετε συγκεκριμένα προβλήματα θα είναι πιο εύκολο να σας δοθούν απαντήσεις,σίγουρα κλιπάκια θα βοηθούσαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mη κανετε τα ευκολα δυσκολα...το ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ πραγμα ειναι να γραψετε κιθαρες με μικροφωνα και ενισχυτη ,δεν υπαρχει αλλωστε καλυτερος τροπος

 

εδω θα δειτε ΠΟΣΟ απλο ειναι

 

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=66

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=169004.0

 

αν βαριεστε να διαβασετε βαλτε απλα το 57αρι κολλητα ON AXIS STRAIGHT  στη γρυλια μεταξυ του κεντρου του μεγαφωνου και της αρχης του κωνου (χρησιμοποιειστε εναν φακο για να δειτε μεσα απο τη γρυλια το ακριβες σημειο)

 

στο παρακατω σχηματικο δηλ.θελετε το μικροφωνο να κοιταζει το CAP EDGE

 

width=600 height=283http://4.bp.blogspot.com/-RiY-s2Zz1R8/UM50ARC9QhI/AAAAAAAAAcw/KL5h_nQsWJ0/s1600/Speaker+Diagram.png[/img]

 

και ειστε κατα 90% ετοιμοι...(αν εχει εστω και απλα αξιοπρεπεις προενισχυτες ο ηχοληπτης σας)..το πυκνωτικο αφηστε το για...φωνες...περισσοτερο θα χαλασει παρα θα φτιαξει τον ηχο σας απο τη στιγμη που ο ηχοληπτης σας δεν ξερει να γραφει κιθαρες.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου